5-gode-sparetips-Sådan-sparer-du-penge-i-hverdagen

Sådan sparer du penge i hverdagen


Der kan faktisk være en del penge at spare ved at lave lidt små justeringer i hverdagen. Ved at følge de her nemme sparetips garanterer vi, at du får lidt ekstra penge mellem hænderne til at opleve mere for.
Her får du 5 gode råd til at spare penge i hverdagen.


SPAR PENGE PÅ MAD

Penge til mad er for mange en af de helt store udgiftsposter på måneden. Mange danskere går ind og handler ind til aftensmaden på vej hjem fra studiet eller jobbet, hvor de foran køledisken prøver at memorere, hvad de sidst lod mærke til, der manglede af mad i skabene. Det resulterer ofte i meget madspil og unødvendige indkøb.


MADPLAN

Det kan være en fordel at lave en ugentlig madplan allerede om søndagen, inden ugen går i gang. Ved at lave en ugentlig madplan, ved man, hvad man skal have at spise alle dage, og man kan forberede sine indkøb på forhånd.

En god idé, når man alligevel sidder og planlægger madplan, er, at gå ind på tilbudsugen. På tilbudsugen kan du finde alle aktuelle tilbud fra supermarkedet over hele landet.

Hvis du har ekstra overskud, så kan du også bruge et par timer af din søndag på at forberede et par middagsretter og smide dem i fryseren. Så har du altid mad lige ved hånden, så du er fri for at ty til den dyreste take-away løsning.

Man skal selvfølgelig huske at forkæle sig selv med take-away en gang imellem, men planlæg det ind i budgettet på forhånd.


MERE KREATIVITET

Ved at være kreativ og tænke ud af boksen, undgår man at lave de samme kedelige retter uge for uge. Her er en række danske madsblogs, du kan blive inspireret af!

Louises madblog
Danske Madblogs
Miras madblog
Madling


UNDGÅ IMPULSKØB

Impulskøb hænger ofte sammen med det at handle ind til aftensmaden i supermarkederne på vej hjem fra arbejde. Men der er også mange andre steder, man kan undgå at blive fristet af impulskøb.

Det kan eksempelvis være mellemmåltider, to-go kaffen og tøj shopping. De fleste impulsindkøb drejer sig om små beløb, men i løbet af en måned kan det hurtigt løbe op og blive en dyr fornøjelse.

Et godt råd er altid at have lidt snack i tasken, som du kan tage fat på, når du bliver sulten. Du kan også investere i en termokop, og tage din kaffe med hjemmefra, og prøv i stedet at udforsk loppebutikker, hvor folk sælger ud af egen garderobe. Her sælges ofte nyt og ubrugt tøj til meget små priser.
Besøg eksempelvis Lidkøb på Østerbro, her er en masse spændende ting.


LAV ET BUDGET

Vi opfordrer altid vores kunder til at lave et budget måned for måned. Et budget kræver ikke super meget af din tid, men kan gøre en stor forskel. Et budget hjælper dig i høj grad med, at få større overblik over hvor mange penge du har til måneden, og hvad du planlægger at bruge pengene på.

Ved at lave et budget får du et simpelt overblik over dine indtægter og faste udgifter, og herefter at fordele de overskydende penge ud på forskellige poster som eksempelvis mad, opsparing og fornøjelser. Det skulle gerne være med til at give dig en bedre ide om, hvor mange penge du har til rådighed hver måned.


TJEK DINE FAST UDGIFTER

Herudover kan det være en god idé at tage et kig på dine faste udgifter én gang om året, og undersøge om der findes en mere optimal løsning. Det drejer sig om blandt andet forsikringer, bank, tv-pakke, mobilabonnement og internet. Læs vores blogindlæg her, hvor vi guider dig til de billigste forsikringer.

På faste udgifter kan der årligt være mange penge at spare. I visse tilfælde er det muligt at spare penge ved at samle tv-pakke, mobilabonnement og internet hos den samme udbyder.


LEV SUNDERE

Det er altid svært at efterleve tippet om at leve sundere. Vi danskere kan godt lide de nemme løsninger, hvad enten det er på mad eller transportposten. Men hvis man tænker ud over de konsekvenser, som det har på økonomien at spise færdigproduceret take-away mad, og tage bilen eller toget på arbejde, så er der man andre gevinster at hente ved at leve sundere.


EN TUR PÅ JERNHESTEN

En cykel er først og fremmest det billigste, nemmeste og hurtigste transportmiddel til de som bor og arbejder i større byen.
Men det er faktisk lige så effektivt at cykle en halv time, som det er at løbe en halv time. Du kan derfor slå to fluer med et smæk ved at cykle rundt, så sparer du også fitnessabonnement samtidig med at du holder dig sund og rask.

Ikke nok med at motion er med til at øge dit generelle energiniveau, er det også med til at styrke kroppens immunforsvar. Dette betyder færre sygdomme, mindre medicinforbrug og generelt bare en friskere hverdag.


DROP DE USUNDE VANER

En oplagt måde at spare på er ved at droppe de usunde og dyre vaner som rygning, alkohol, og søde sager. Dette vil virkelig kunne ses i dit budget.

Udover de at de dårlige vaner skal væk, er det en fornuftig ide at få gjort motion og sund kost til en del af din hverdag.

Du kan få gode råd og tips til rygestop ved at klikke her.

Måske kan du også lide...

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og ikke mindst en tid fyldt med julehygge. Det er den tid på året, der emmer af nostalgi, varme og tryghed. Nu nærmer juletiden efterhånden sig med hastige skridt, og det

17 billige og alternative rejser som du ALDRIG glemmer

Læs med her, hvis du mangler inspiration til din næste ferie. Vi har samlet en række rejsedestinationer som du nok kender i forvejen, men med aktiviteter du ikke vidste, at du er nødt til at

Ansøgningsprocessen

Ved sammenligning af lån kan den tid det tager at ansøge også være vigtig. Hvor lang tid tager det at ansøge? Det varierer hos de forskellige udbydere. Hos lendon.dk kan du ansøge om et lån på