spar-penge-paa-oplevelser

Billigere alternativer til din dyre diverse-post

Husleje, bil, institutions-indbetalinger, el, vand og varme – det er alle poster i privatbudgettet som fast betales eksempelvis en gang om måneden, kvartalet eller året. I mange hjem er der godt styr på de faste udgifter, og de betales blot automatisk. Man skulle tro det var store udgiftsposter som disse, der kunne få den almindelige danskers økonomi til at briste, men faktisk kan den helt store synder være diverse-posten.

Diverse-posten er den del af dit private budget, som groft sagt råder over de variable udgifter, som du egentlig i en vis grad godt kunne undvære. Herunder falder udgifter til gaver, oplevelser, tøj, mad på farten og mange flere. Mange af købene, som du gør dig under diverse-posten, er impulsstyret. Derfor kan denne del af budgettet hurtigt have en negativ indflydelse på dit overordnede budget.

Herunder vil du modtage nogle gode råd og tips til, hvilke alternative og billigere muligheder, der kan erstatte nogle af de ofte sete udgifter under diverse-posten. Har du brug for hjælp til dit overordnede budget, så læs vores 10 gode råd til når du lægger budget.

Frisør

Det er bestemt ikke sjældent set, at en tur til frisøren kan komme op og koste omkring 300-500 kroner, blot for klip og vask. Skal håret derimod også farves, så er priserne først skyhøje. Det er meget individuelt hvor ofte vi føler behov for, at aflægge besøg hos en frisør, men en gang i kvartalet er hvad der oftest anbefales.

Udgifter til frisøren er dermed en af de tunge på diverse-posten, men hvis du har modet med dig, og er en smule fleksibel i hverdagen, så kan der være rigtig mange penge at spare. Rundt omkring på landet frisørskoler kan du ofte få en klip til en yderst budgetvenlig pris.

Eksempelvis kan du på Københavns Frisørskole bliver klippet for 99 kroner som kvinde. Som mand skal du endda kun slippe halvdelen. Frisørerne er naturligvis under uddannelse, hvorfor du dog må forvente en del mere ventetid og rettelser undervejs. Til gengæld kan du spare eksempelvis 400 kroner, blot ved at vælge en lidt mindre garvet frisør.

spar-penge-paa-koncerter-Billigere alternativer til din dyre diverse-post-blog-LendonDK

Oplevelser

Det kan være dyrt at have det sjovt. Alligevel er sociale sammenhænge og nye oplevelser noget, som vi næppe ønsker at undvære eller skære ned på. Det handler om at holde øjne og ører åbne, for så kan du dog snildt skabe gode minder på et noget mere skrabet budget.

Film under åben himmmel

Selvom vejret ikke åbenlyst viser det, så skriver kalenderen altså sommer nu. Det betyder også, at særligt storbyerne vrimler med gratis events. En af dem som har været gengangere de seneste mange år, er Zulu Sommerbio. Konceptet er enkelt – Se film under åben himmel, sammen med tusindvis af andre fremmødte.

Foruden omgivelserne, så er Zulu Sommerbio meget lig at gå i biografen. Dog koster en biografbillet omkring 100 kroner, hvor Zulus koncept er ganske gratis. Bedst af alt, så slipper du for at smugle slik og sodavand ind – her er intet forbudt at tage med.

Musik-festivaler og koncerter

Netop i denne uge vrimler Roskilde med festivalgæster, som glædeligt har betalt 2.200 for en billet. For de fleste er det afsindigt mange penge for en festivalbillet, men der findes altså andre muligheder end Roskilde Festival.

Hen over sommeren bliver der afholdt flere endags-festivaler rundt om i Danmark. Her er noget for enhver smag, og til en lille del af prisen i henhold ovenstående festivals-eksempel. Grøn Koncert gør sig eksempelvis igen i år bemærket, når de i forskellige storbyer i Danmark holder en dags-fest til kun 250 kroner for en billet.

Foruden festivaler, så er vi danskere også utrolig glade for at gå til koncerter. Det er dog ingen billig fornøjelse, at skråle med på hits efter hits i en stor koncertsal. Der er ingen grænser for, hvad en koncertbillet kan koste. At de typisk ligger omkring 500 kroner pr. billet, er nu nok ikke skudt helt ved siden af.

En billigere mulighed er Tivolis årlige koncept “Fredagsrock”. Her spiller en række danske, såvel som udenlandske kunstnere, hver fredag henover sommeren. Billetten koster hvad en entrépris til Tivoli vil koste dig. Altså er det 120 kroner pr. koncert. Du kan også købe et årskort til 330 kroner, og dermed skaffe dig adgang til 24 koncerter.

Et par ekstra gode råd:

  • Husk altid at spørge hvorvidt, et givent sted har studierabat, grupperabat eller lignende.
  • Tjek op på din bys hjemmeside. Ofte skrives der om gratis events på websites som disse.
  • Undersøg om den seværdighed som du ønsker at besøge, har dage med gratis indgang. Det hænder nemlig af og til på museer og lignende.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,