gode-raad-til-ivaerksaettere

Danmarks rigeste: Hvordan gør de?

10-rigeste-danske-virksomheder-Danmarks rigeste: Hvordan gør de?-blog-LendonDK

Der er ingen tvivl om, at Danmark er et solidt i-land. Her bliver vi økonomisk belønnet for at tage en uddannelse, såvel som vi altid har et sikkerhedsnet i form af offentlige ydelser og hjælpemidler.

Derfor kan vi godt rynke lidt på næsen, når vi tænder for nyhederne og atter bekræftes i den store økonomiske ulighed, som eksempelvis finder sted blandt den amerikanske befolkning – for hvorfor gør de ikke bare som os?

Faktisk er den økonomiske ulighed blandt danskerne nok større, end hvad du regner med. Det er nemlig sådan, at 10% af den danske befolkning tilsammen ejer 80 % af de danske formuer – og det er ikke så lidt igen. Men hvem er de rigeste danskere? Og hvordan gør de?

De 10 rigeste familier og personer i Danmark

Det er helt sikkert folkekære personer, som der er at finde på listen over de rigeste danskere. Ikke så overraskende, så er det familien Kirk Kristiansen, bedre kendt som stifterne bag Lego, der kan prale af, at eje Danmarks største formue.

Omend Anders Holch Povlsens virksomhed Bestseller også har indtjent mange milliarder, så er virksomhedens formue ikke engang halvt så stor, som den Lego-milliardærerne kan vise frem. Du kan se den fulde liste over de ti rigeste familier og personer i Danmark herunder.

En god ide og en masse lånte penge

Der findes nok ikke en udspecificeret go-to liste for, hvordan du i Danmark stifter en milliard-forretning. Blandt de rigeste danskere er der både nogle i tøjbranchen, nogen arbejder med teknologiudvikling og så er der dem der sælger dyner eller farvede legetøjsklodser. Nogle fællestræk er der dog at finde – de er alle iværksættere og de er alle startet helt fra bunden af.

Det kan være svært at forestille sig, at hele Danmarks Dyne-Lars startede som ludfattig Thy-dreng, med et virvar af ideer i hovedet, eller at Coolshop-stifteren Jacob Risgaard (som dog ikke fremgår på ovenstående liste) lagde første spadestik til sin millionvirksomhed, ved at låne 300.000 kroner i banken. Skøre tilfældige ideer og lånte penge er dog ofte sådan mange iværksættere og rige danskere, har startet deres eventyr.

gode-raad-til-ivaerksaettere-Danmarks rigeste: Hvordan gør de?-blog-LendonDK

Tre gode råd til kommende iværksættere

“Man skal gøre op med sig selv, om man har kvalifikationerne og modet til det. Og så skal man være indstillet på at gå sine egne veje. Man kan ikke få succes ved at gå i andres fodspor” – Lars Larsen, Stifter af JYSK

…Og hertil hører første gode råd:

1. Start noget der giver mening for dig

Som selvstændig må du også agere selvstændig. Gå dine egne veje, og byg en virksomhed op omkring noget der interesserer dig. Du skal trods alt bruge afsindigt mange arbejdstimer på dit projekt, så derfor er det umådeligt vigtigt, at dit projekt forbliver spændende og passer til dine personlige interesser.

2. Lad dig inspirere

Nok skal du finde din egen sti at gå på, men at lade sig inspirere af andre, har aldrig været en dårlig ide. Lyt til dit netværk, læs artikler på nettet eller lyt til lydbøger om iværksætteri. Som selvstændigt lever du af andres interesse i dig og dit projekt, så det nytter intet at være afvisende overfor andres gode råd.

3. udarbejd en forretningsplan

En forretningsplan er lidt ligesom en varedeklaration for din forretningside – den fortæller hvordan du vil tjene penge, hvilken målgruppe du arbejder mod, samt hvad det økonomisk og praktisk vil kræve for, at din ide kan blive til en forretning. Ligeså er det også forretningsplanen som en mulig investor eller långiver vil kigge på, før de kan låne dig penge.

Måske kan du også lide...

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og ikke mindst en tid fyldt med julehygge. Det er den tid på året, der emmer af nostalgi, varme og tryghed. Nu nærmer juletiden efterhånden sig med hastige skridt, og det

17 billige og alternative rejser som du ALDRIG glemmer

Læs med her, hvis du mangler inspiration til din næste ferie. Vi har samlet en række rejsedestinationer som du nok kender i forvejen, men med aktiviteter du ikke vidste, at du er nødt til at

Ansøgningsprocessen

Ved sammenligning af lån kan den tid det tager at ansøge også være vigtig. Hvor lang tid tager det at ansøge? Det varierer hos de forskellige udbydere. Hos lendon.dk kan du ansøge om et lån på