en-masse-forskellige-postkasser-side-om-side-hvilke-akasser-eller-fag-foreninger-skal-du-have-LendOn.dk.jpg

Forskellen på a-kasse og fagforening: Har du brug for begge?

Uanset om du er studerende eller om du befinder dig ude på arbejdsmarkedet, så er det vigtigt at gøre op med dig selv, hvorvidt du behøver en fagforening og en a-kasse.

I langt de fleste tilfælde er svaret “ja”. Alligevel er særligt unge mennesker ofte fristet til at bruge pengene på anden vis.

Det er bestemt heller ikke en billig fornøjelse at melde sig ind i en fagforening og a-kasse, men i mange tilfælde vil din manglende indmeldelse blot koste dig dyrere.

Læs også: 10 gode råd til løn forhandling

Vi har herunder lavet en kort gennemgang af de to begreber, så du forhåbentligt kan blive klogere på, hvorfor fagforeninger og a-kasse er vigtige at have. Ligeledes kan dette indlæg skabe klarhed over, hvorvidt du har brug for begge dele.


GRATIS A-KASSE TIL STUDERENDE

En a-kasse er i langt de fleste tilfælde en stor fejl at spare væk. Det er den organisation, som skal agere din sikkerhed, når du ikke er aktiv på arbejdsmarkedet. Står du i en situation, hvor du har brug for dagpenge, jobrådgivning, kurser for ledige eller lignende, så er det din a-kasse du skal ty til.

Nu tænker du måske, at så kan du snildt undvære din a-kasse, fordi du enten er studerende eller har et arbejde, som du trives godt i. Men så let er det ikke. For det første skal du i langt de fleste tilfælde have været medlem af en a-kasse i et år, før du kan få dagpenge udbetalt. Du kan altså ikke blot melde dig ind og ud af en a-kasse, afhængigt af hvornår du har brug for den.

Læs også: 10 gode råd til når du lægger budget

Er du studerende gør du bestemt klogt i at undersøge, hvilke a-kasser som arbejder indenfor din branche, og dernæst tilmelde dig med det samme. Rigtig mange a-kasser tilbyder gratis medlemskab til studerende. Dette kan du lige så godt udnytte, således at du har været indmeldt i et år, når din uddannelse lakker mod enden, og du muligvis står tilbage som ledig.


NÅR SKADEN ER SKET

Modsat a-kassen, så er fagforeningen den organisation, som skal varetage din sikkerhed, når du er i job. Lad os eksempelvis sige, at du bliver udsat for kontraktbrud af din arbejdsgiver, eller at du bliver fyret på et uretfærdigt grundlag, så er det hos din fagforening, at du skal søge støtte.

Så hvis du er arbejdsløs, har du så brug for en fagforening? Nej, der kan du lige så godt spare de penge. Der er ingen regler for, at du skal have været indmeldt i en fagforening i en vis periode, før at de vil hjælpe dig. Dog skal du være indmeldt, før skaden er sket. Derfor er det en god ide at indmelde dig i en fagforening, så snart du igen er i job.


HAR DU BRUG FOR BEGGE DELE

Det helt konkrete svar afhænger af din situation, så herunder har vi prøvet at lave en kort opsummering af, hvad du bør vælge – baseret på din situation.

 • Du har et job. Vi anbefaler, at du har både fagforening og a-kasse.
 • Du er virksomhedsejer. Vi anbefaler, at du som minimum er medlem af en a-kasse.
 • Du er ledig. Vi anbefaler som minimum, at du er medlem i en a-kasse.
 • Du er studerende. Vi anbefaler som minimum, at du er medlem i en a-kasse.


HAR DU BRUG FOR ET GODT LÅN?

LendOn tilbyder et attraktivt lån

15.000 kr. i Kredit

Start ansøgningen her !


HVEM KAN LÅNE?

For at optage kredit eller et lån online nu, har vi hos LendOn nogle krav, du skal opfylde. Vi forsøger at låne ud til alle, der har brug for et lån, men vi har også krav til vores ansøgere. Disse krav skal også beskytte dig som låntager:

 • Være mindst 21 år
 • Have et dansk CPR-nr
 • Have en dansk adresse
 • Have et NemID
 • Have en aktiv e-mailadresse
 • Have et dansk telefonnummer
 • Have en dansk bankkonto
 • Vurderes kreditværdig af LendOn.dk


VIL DU VIDE MERE OM VORES LÅN?

Sidder du tilbage med ubesvarede spørgsmål til vores lånetilbud?
Er du ikke helt sikker på, om LendOn er den rigtige løsning for dig?

Så kan du med fordel besøge vores ‘Spørgsmål og Svar’-sektion, hvor vi har samlet svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. Skulle dit spørgsmål ikke høre herunder, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, der sidder klar til en uforpligtende snak om din situation.

KUNDESERVICE
Telefon: 44 22 46 64
E-mailinfo@lendon.dk
Mandag – Torsdag: 8:00 – 18.00
Fredag: 8:00 – 16.00

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,