Ny-lov-om-kviklaan

Ny lov om kviklån: Hvad betyder loven for dig?

I en længere tid har man snakket om, at ændre på kviklån. Dette var fordi man så en markant stigning i optagede kviklån gennem de senere år. De var blevet mere populære blandt danskerne. Det betød desværre også, at flere overskred tidsfristen for tilbagebetaling. Man ville derfor indføre en regel, der skulle nedbringe mængden af optagede kviklån. men samtidigt var det også vigtigt, at man havde nok frihed til at optage et kviklån.

I maj 2016 blev lovforslaget om en betænkningstid derfor vedtaget. Det vil sige, at der fra den 1. januar 2017, kom en betænkningstid på 48 timer.

Hvad betyder betænkningstiden for dig?

Betænkningstiden betyder, at du skal vente 48 timer, før du kan acceptere et kviklån. Inden for 48 timer kan du altså ikke acceptere et kviklån. Så det kan godt lyde som om, at tænkepausen er til besvær, men den er til for at hjælpe. Tænkepausen har nemlig til formål, at du kan sætte dig mere ind i et lånetilbud og de udleveret oplysninger.

Denne lovændring er dog ikke kun gældende for kviklån. Alle låntyper med en løbetid på under tre måneder er omfattet af denne lov.

Men har du stadig en uventet udgift, som ikke kan vente, kan du med fordel oprette en kredit hos os. Lån op til 15.000 kroner i 12 måneder og betal tilbage når du vil. Så behøver du også kun at betale for de dage, du har lånt penge i.

Måske kan du også lide...

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og ikke mindst en tid fyldt med julehygge. Det er den tid på året, der emmer af nostalgi, varme og tryghed. Nu nærmer juletiden efterhånden sig med hastige skridt, og det

17 billige og alternative rejser som du ALDRIG glemmer

Læs med her, hvis du mangler inspiration til din næste ferie. Vi har samlet en række rejsedestinationer som du nok kender i forvejen, men med aktiviteter du ikke vidste, at du er nødt til at

Ansøgningsprocessen

Ved sammenligning af lån kan den tid det tager at ansøge også være vigtig. Hvor lang tid tager det at ansøge? Det varierer hos de forskellige udbydere. Hos lendon.dk kan du ansøge om et lån på