undgaa-fusk-paa-nettet

Sådan sikrer du dig selv mod dankort-svindel i juletiden

Til trods for, at det er menneskene selv, som i sin tid opfandt internettet, med alt hvad det indebærer, så er det i dag os, som udgør den største trussel for den generelle it-sikkerhed. Foruden de mange udenlandske svindler-grupper, som i tide og utide finder sin plads på det danske online-marked, så er vi – de almene forbrugere af online-shopping, også et problem for sikkerheden på internettet.

Mange danskere aner nemlig ikke hvilke faresignaler, de skal være opmærksomme på, når de handler på nettet. Men lige såvel som det er udbyderens ansvar at sikre deres system mod svindlere, så har vi forbrugere også et ansvar for, at agere fornuftigt, når vi indtaster personlige oplysninger på fremmede websites.

Herunder vil vi benævne nogle af de svindler-numre, som netop nu bliver brugt i et bredt omfang grundet danskernes intense shopping i julen. Derudover vil du i denne artikel kunne finde nogle tips til, hvordan du undgå at blive fanget i svindlernes net.

Husk at du hos Lendon.dk kan tage et lån til julen, uanset om du mangler penge til julemad, julegaver eller noget helt tredje.

Tidligere IT-direktør snydt for 80.000 kr. på MobilePay

Internet-svindlerne er uden tvivl blevet langt mere udspekuleret og professionelle, i deres måde at gennemføre deres feje tricks på. Det sås blandt andet i år, da en tidligere IT-direktør blev snydt voldsomt over MobilePay. En af de faktorer, som især spiller ind i denne sag, er svindlernes sikkerhedsnet i lokale freelancere. Mange svindler-grupper formår nemlig at hyre eksempelvis danskere til at varetage telefonopkald, oversætte mails og lignende opgaver i forbindelse med et svindelnummer.

Direktøren blev over telefonen bedt om, at oplyse en kode, som han netop havde modtaget på sms. Personen som udgav sig for at være medarbejder hos MobilePay, talte flydende dansk. Tag ved lære her, og husk på, at hverken banker, SKAT eller lignende selskaber vil ringe til dig, og bede dig om personfølsomme oplysninger.

Facebook-svindlere: Sværere at gennemskue

Der er formentlig ikke nogle, som er i tvivl om, hvor påpasselig vi bør være med vores personfølsomme oplysninger på de sociale medier. Men med svindlernes professionelle tilgang, kan det efterhånden være svært at gennemskue, hvorvidt noget er reelt eller ej.

Hen over sommeren har en ny type af fup fundet sted på Facebook. Her opretter svindlerne en gruppe, som de bruger til at kommentere på andre gruppers billeder. Du kan så risikere at modtage kommentaren i en mail, efterfulgt af et link, som fører dig til en side, hvor du skal bekræfte dine personoplysninger. Siden ser troværdig ud, da den ligner Facebooks layout, om end den er langt fra, hvad den udgiver sig for.

Heller ikke Facebook ville bede dig om personfølsomme data på denne måde. Der vil du oftest blive bedt om at opdatere disse, når du selv har logget ind på Facebook.

juleindkoeb-Sådan sikrer du dig selv mod dankort-svindel i juletiden-blog-LendonDK

Hvorfor bør du være påpasselig netop nu?

Juletiden er over os, og som altid er det også netop nu, at vi lader dankortet gløde gennem automaten. År efter år er vores online-forbrug omkring juletiden steget gevaldigt og 2017 bliver formentlig ingen undtagelse. Dette ved svindlerne udmærket godt, hvorfor også de intensiverer deres arbejde i denne tid.

Ligesom under Black Friday, så oprettes der netop nu et utal af falske webshops, som ligner dem du allerede kender. Her modtager du blot aldrig dine varer, og du kan risikere at dine oplysninger misbruges. Allerede den 23. november – dagen før Black Friday, blev der i Danmark lukket 1.042 falske hjemmesider ned. Vær derfor ekstra påpasselig her i årets travleste shopping-periode.

Sådan kan du undgå svindel på webshops

Når du handler dine julegaver på nettet, så er der en række ting, du skal være opmærksom på ved den givne webshop. Vi har listet dem herunder:

  • Skiftende sprog – eksempelvis hvis nogle sider står på dansk, men andre på engelsk
  • Generelt dårligt sprog med stavefejl og usammenhængende sætninger
  • Skæve priser
  • Manglende “om-os”-side
  • Manglende CVR-nummer.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,