sms-laan-var-uigennemsigetlig

SMS-lån

SMS-lån opstod før internettets tid og dækkede over et lån, der blev optaget over telefonen. Af sikkerhedsmæssige årsager, er det i dag ikke muligt at få et traditionelt SMS-lån. Vi kan til gengæld tilbyde dig en kredit, som du blot ansøger om online. Du kan nemt og bekvemt ansøge via din mobil.

Med en kredit hos Lendon.dk kan du låne op til 15.000 kr. til en fast månedlig rente på 15 %. Er det første gang at du låner penge hos os, så tilbyder vi dig endda de første 30 dage rente- og gebyrfrie. Det tager blot få minutter at udfylde en låneansøgning. Du klikker blot på låneberegneren herunder, og så er du i gang.

 • Lån 15.000 kr. gratis i 30 dage
 • Ansøg på 1 minut
 • Hav pengene indenfor 3 timer
 • Hurtig og let online-ansøgning

ANSØG OM LÅN HER

OVERSIGT

Selvom sms-lån er et forældet udtryk, så kan du altså stadig udfylde og sende os din låneansøgning via din mobil. Du kan altid ansøge om lån, uanset hvor du befinder dig, såfremt du er i besiddelse af en enhed med internetadgang. Vi får af og til spørgsmål om, hvordan vores sms-lån fungerer. Derfor har vi oprettet denne side, som meget gerne skulle afklare alle spørgsmål angående sms-lån. I oversigten herunder kan du blot klikke på det emne, som du ønsker at læse mere om. Da vil du blive ført direkte til det givne afsnit.

HVAD ER SMS-LÅN?

SMS-lån opstod før internettets tid og var et lån, der – som navnet indikerer – blev optaget over SMS. Dette gjorde det til en meget usikker låneform, da du i realiteten ikke havde garanti for, hvem der kunne tilgå dine oplysninger, såsom CPR-nr og andre personfølsomme oplysninger. Siden da, er internettet blevet allemandseje, og i dag henviser termen ‘SMS-lån’ derfor til internetbaserede lån. Internetbaserede lån kan – ligesom SMS-lån – optages direkte over telefonen, hvorfor der er en række ligheder mellem de to. Selvom lånet ikke længere optages via SMS, hænger navnet ‘SMS-lån’ stadig ved hos mange. Det skyldes blandt andet, at vi mennesker er vanedyr og nogle af os, har lært denne låneform at kende som SMS-lån, og derfor hænger navnet ved – selvom processen har ændret sig. Et hverdagseksempel på dette er, når din lokale Spar-købmand skifter navn til Meny. I starten – og nogle længere tid – vil tage sig selv i at kalde Meny-butikken for Spar. Akkurat som det er tilfældet med kortfristede lånetyper. Modsat SMS-lån, er internetbaserede lån 100% sikre. Det skyldes hovedsageligt, at der anvendes en SSL-kryptering, der gør, at en tredjepart aldrig får mulighed for at tilgå dine data og at vi i dag benytter NemID. Med andre ord, er sikkerheden altså i top, når du optager et internetbaseret lån hos os. Dermed er SMS-lån ikke længere et reelt lån optaget via SMS, men navnet hænger ved, ligesom de mange andre betegnelser for internetbaserede lån, såsom kviklån, minilån, online-lån mv.Læs mere om sms-lån her:

SMS-LÅN KONTRA KREDIT

Som nævnt, er der både ligheder og forskelle ved SMS-lån og vores kredit. Den største – og måske vigtigste – lighed er, at begge typer lån har en hurtig ansøgningsproces, modsat hvad du ofte finder i banken, hvor ansøgningsprocessen kan træ1, som du typisk skal ved banklån. Desuden har begge lånetyper den fordel, at de kan optages over telefonen og dermed gør det nemt for dig at låne til det du lige står og mangler, samt at du ikke skal indsamle og indsende dokumenter. Ved SMS-lån havde du ingen mulighed for at følge med i dit lån, eller danne dig et overblik. Sådan er det ikke med vores kredit. Når du optager lån hos os, får du nemlig tildelt en personlig kundeprofil på Lendon.dk, hvorfra du altid kan logge ind og danne dig det fulde overblik over din lånesituation. Desuden kan du herfra foretage dig en række handlinger, såsom at afdrage på dit lån eller hæve dit lånebeløb. De månedlige renteomkostninger skal du ikke tænke på, da vi automatisk trækker dem fra det kreditkort du har angivet. Således er vores kredit et sikkert alternativ til det traditionelle SMS-lån.

HVEM KAN OPTAGE SMS-LÅN?

Som sagt, var sikkerheden ved SMS-lån minimal – også i forbindelse med kreditvurdering. Det betød, at du kunne låne penge, selvom du reelt ikke havde økonomien til det. Risikoen for at ende i en uheldig situation var derfor høj. Sådan er det ikke med vores kredit. Selvom vores kreditvurdering kun tager få minutter, sikrer vi os, at du er kreditværdig til at optage lån. Hos Lendon.dk stiller vi derfor følgende krav til dig som låntager:

 • du skal være mindst 21 år
 • du skal have et dansk CPR-nr
 • du skal have en dansk adresse
 • du skal have et NemID
 • du skal have en aktiv e-mailadresse
 • du skal have et dansk telefonnummer
 • du skal have en dansk bankkonto
 • du vurderes kreditværdig af Lendon.dk

Bliver du godkendt til det ansøgte lånebeløb, kan du begynde at optage lån hos os. Bliver du ikke godkendt betyder det, at der var nogle forhold i din låneansøgning, der gør, at vi desværre ikke kan låne dig penge på nuværende tidspunkt. Et af disse forhold kan være, hvis du står registreret i RKI, da vi har en firmapolitik om, at vi ikke låner penge til danskere med denne registrering. Du er dog mere end velkommen til at ansøge igen, når det pågældende forhold har ændret sig.

SMS-LÅN VAR UIGENNEMSIGTIGE

Fordi traditionelle SMS-lån blev optaget over SMS, var de særdeles uigennemsigtige, hvilket udgjorde en stor risiko for, at låntagere endte i en uheldig situation. Lån er en kompliceret, personlig ting, som hurtigt kan virke indviklet. Er lånet samtidig uigennemsigtigt – som et SMS-lån – er det nemt at miste overblikket. Og ved lån, er det netop, når overblikket mistes, at risikoen for uheldige situationer øges. Ved vores internetbaserede lån har du altid fuldt overblik – selv før du optager lån. Vi har nemlig inkorporeret en smart låneberegner på vores side, hvorfra du kan justere på lånebeløbet og hurtigt danne dig et overblik over lånets reelle omkostning. En luksus, som SMS-lån, i sagens natur, ikke havde, da internettet endnu ikke for alvor havde set dagens lys, da SMS-lånet havde sin storhedstid. Af samme årsag er SMS-lån i dag erstattet fuldstændig af internetbaserede lån, da ingen kan se fordelen i et usikkert, uoverskueligt lån, når der findes attraktive alternativer på markedet. Modsat SMS-lån er vores kredit gennemsigtig gennem hele låneprocessen – fra du ansøger til du tilbagebetaler lånebeløbet. Der opstår altså aldrig ubehagelige overraskelser, når du opretter en kredit hos os.

HVAD KOSTER ET SMS-LÅN?

Som sagt, havde traditionelle SMS-lån en høj rente, fordi der hverken fra låneudbyder eller låntager var sikkerhed forbundet med lånet. SMS-lån var således et dyrt lånealternativ, men ikke desto mindre var det det eneste af sin slags på markedet, hvorfor det blev brugt alligevel. I dag er der en række fornuftige alternativer til det traditionelle SMS-lån. Et af dem er vores kredit. En kredit hos os koster dig en månedlig rente på 15%, hvilket giver dig større mulighed for at forme dit lån, så det passer til netop din økonomi. Desuden kan du anvende vores kredit med ubestemt løbetid, hvor du med SMS-lån typisk havde en løbetid på en måned. Fordi renten er en procentsats af lånebeløbet, er det lånebeløbet i kombination med løbetid, der afgør, hvad det koster dig at låne. Låner du eksempelvis 1.500 kr. i 12 måneder, vil det koste dig 2.512,5 kr. i samlede kreditomkostninger. Alt i alt giver du altså 4.012,5 kr. for at låne 1.500 kr. i 12 måneder hos os. Denne omkostning kan du dog selv reducere ved enten at afdrage løbende på lånet eller tilbagebetale lånebeløbet før de 12 måneder er gået. Dette skyldes, at det er renten – og dermed en procentuel omkostning af lånebeløbet – der afgør lånets pris. Jo lavere lånebeløb, jo lavere renteomkostning og jo kortere løbetid, jo færre måneder skal der betales renter. Har du et særdeles kortfristet lånebehov, har du tillige mulighed for at få et rente- og gebyrfrit lån hos os. Med andre ord, kan dit lån – ved tilbagebetaling inden for 30 dage – blive til et gratis lån. Dette er altså samme løbetid som det traditionelle SMS-lån. Forskellen ligger i prisen på lånet. Et traditionelt SMS-lån havde en relativt fast (høj) pris, mens du ved vores kredit har mulighed for at få indflydelse på lånets pris. Dét, kombineret med fuld gennemsigtighed, gør, at SMS-lån ikke længere har sin berettigelse på markedet.

VIL DU VIDE MERE OM SMS-LÅN?

SMS-lån er en indviklet låneform at forstå. Derfor kan du meget vel sidde tilbage med ubesvarede spørgsmål. Hvad der er vigtigt at huske på i forbindelse med SMS-lån er, at termen i dag dækker over internetbaserede lån. Har du spørgsmål til SMS-lån eller internetbaserede lån, anbefaler vi dig at klikke ind forbi vores ‘Spørgsmål og Svar-sektion’, hvor du finder svar på de oftest stillede spørgsmål. Finder du ikke svar på dit spørgsmål her, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice alle hverdage mellem 9:00 og 16:30 på telefon 78 74 62 08 eller via mail på info@lendon.dk.

spoergsmaal-om-sms-laan-VIL DU VIDE MERE OM SMS-LÅN?-LendonDK

KundeserviceTelefon: 44 22 46 64
E-mail:info@lendon.dk
Facebook:Lendon.dk

Man – fre: 9:00 – 16:30Din sikkerhed

Sikkerhed med NemID

Høj kundetilfredshed

ER DU INTERESSERET I VORES TILBUD?
KLIK HER OG ANSØG OM ET LÅN NU.

ANSØG NU

Måske kan du også lide...

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og ikke mindst en tid fyldt med julehygge. Det er den tid på året, der emmer af nostalgi, varme og tryghed. Nu nærmer juletiden efterhånden sig med hastige skridt, og det

17 billige og alternative rejser som du ALDRIG glemmer

Læs med her, hvis du mangler inspiration til din næste ferie. Vi har samlet en række rejsedestinationer som du nok kender i forvejen, men med aktiviteter du ikke vidste, at du er nødt til at

Ansøgningsprocessen

Ved sammenligning af lån kan den tid det tager at ansøge også være vigtig. Hvor lang tid tager det at ansøge? Det varierer hos de forskellige udbydere. Hos lendon.dk kan du ansøge om et lån på