person-skriver-tekst-i-haanden-faa-styr-pa-laanebegreber-lendon.jpg

De vigtigste lånebegreber

Overvejer du at tage en Kredit kan du støde på lånebegreber, som du måske ikke har hørt om før. LendOn giver dig et overblik over de vigtigste lånebegreber, så du er rustet til at ansøge om dit næste online lån.


ÅOP – LÅNEBEGREB

ÅOP står for Årlige Omkostning i Procent. ÅOP er et vigtigt lånebegreb, fordi ÅOP viser de samlede udgifter, der er ved at optage et lån. Altså udgifter inklusive gebyrer og stiftelsesomkostninger.

Uanset om man er bank eller privat lånudbyder, skal man oplyse ÅOP. Årsagen er grundet kreditaftaleloven og har det formål, at forbrugeren kan sammenligne flere lånudbyders omkostninger.

Når du sammenligner ÅOP er det vigtigt, at du også har løbetiden i mente. Ved lån med en kort løbetid vil ÅOP typisk være højere end ved et lån med lang løbetid.

LÆS OGSÅ: De mest populære myter om lån


LØBETID

Løbetiden er også et vigtigt lånebegreb, fordi løbetiden viser den fulde periode, man har optaget et lån i. Optager man eksempelvis et lån med 12 måneders løbetid, er det i løbet af denne 12 måneders periode, at man skal betale lånet tilbage.


HOVEDSTOL

Hovedstolen er et lånebegreb, som give udtryk for det oprindelige lånebeløb. Derfor vil hovedstolen være uændret lige meget om der bliver betalt tilbage på lånet. Hovedstolen ændres derfor ikke i løbet af lånperioden, medmindre du:

  • Omlægger dit lån
  • Forhøjer dit lånebeløb
  • Skifter lån


DEBITORRENTE

Debitorrenten er også et andet udtryk for effektiv rente eller nominel årlige rente. Det er ved den årlige debitorrente, at rentetilskrivninger er medregnet. Derfor kan debitorrenten variere afhængigt af rentetilskrivningerne, der er i lånets løbetid. Når debitorrente er høj, skyldes det en hyppig rentetilskrivning.


RÅDIGHEDSBELØB

Rådighedsbeløb er også et vigtigt lånebegreb, når du overvejer at optage et lån. LendOn vurderer altid lånansøgerens rådighedsbeløb, før vi godkender et lån. Det gør vi for at passe på vores kunder, så de ikke sætter sig for meget i gæld.

Rådighedsbeløbet er det beløb, man har tilbage, når alle faste udgifter er betalt. Udgifter er eksempelvis penge til mad, tøj og fornøjelser.


BRUG FOR ET LÅN?

LendOn tilbyder to attraktive online lånemuligheder:

15.000 kr. i Kredit

Start ansøgningen her !


VIL DU VIDE MERE OM VORES LÅN?

Sidder du tilbage med ubesvarede spørgsmål til vores lånetilbud?
Er du ikke helt sikker på, om LendOn er den rigtige løsning for dig?

Så kan du med fordel besøge vores ‘Spørgsmål og Svar’-sektion, hvor vi har samlet svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. Skulle dit spørgsmål ikke høre herunder, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, der sidder klar til en uforpligtende snak om din situation.

KUNDESERVICE
Telefon: 44 22 46 64
E-mailinfo@lendon.dk
Mandag – Torsdag: 8:00 – 18.00
Fredag: 8:00 – 16.00

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,