ret forskudsopgørelse og få penge tilbage i skat med lendOn

Forskudsopgørelse for begyndere

Ret forskudsopgørelse | Skattestyrelsen har åbnet for adgangen til at rette og ændre i forskudsopgørelsen, og derfor er det tid til at tjekke, om den er udfyldt korrekt. Hvis der er sket ændringer i din økonomi i det foregående år, så er det særligt vigtigt, at du tager affære, så du ikke får en regning på manglende restskat, når opgørelsen bliver gjort op. Mange har svært ved at forstå, hvordan det kan være, at nogle får penge tilbage i skat, mens andre skal betale store summer.

Det kan være, at du undrer dig over, hvorfor alle får forskellige opgør fra Skat?

Læs mere om forskudsopgørelse på Skats hjemmeside!

For at du kan forstå hvorfor, at nogle får store skattesmæk, mens andre får penge tilbage, så er det først og fremmest vigtigt at forstå, hvad formålet med at udfylde forskudsopgørelsen er.

Forskudsopgørelsen er en oversigt, som du skal bruge til på forskud at registrere din forventede indkomst og fradrag for det kommende år. Disse informationer bruger Skat til at regne ud, hvad du skal betale i skatteprocent.

ANSØG OM LÅN

Èn gang om året kontrollerer Skat så den opgørelse for at se, om du har betalt den rigtige skatteprocent i forhold til den indtægt, du rent faktisk har haft.

Fordi de fleste økonomier ændrer sig hele tiden, er forskudsopgørelsen et online dokument, der kan ændres løbende. Og det er ikke kun din indtjening, du skal ændre i din forskudsopgørelse, for du er faktisk også fradragsberettiget på en række punkter og dem skal du også notere.

Synes du det virker indviklet?

Læs også: Skal du betale penge tilbage til Skat?

Fortvivl ikke. Har du brug for hjælp til forskudsopgørelsen, så kan vi anbefale, at du læser med her, hvor vi guider dig igennem forskudsopgørelsen, så du kan udfylde og ændre den nemt, hurtigt og effektivt, så du ikke får en skatteregning fra Skat.


ANSØG OM KREDIT PÅ 15.000 KRONER


Artiklen fortsætter efter billedet

Hos LendOn får du hjælp til forskudsopgørelse

Kom i gang med at ret forskudsopgørelse hurtigt og enkelt

Disse ni punkter skal du være særligt opmærksom på for at undgå en skatteregning.

1 Løn

Har du fået mere eller mindre i løn?

Ret forskudsopgørelsen, hvis du får mere eller mindre i løn – dette gælder især, hvis du er lige over eller under topskattegrænsen.

2 Arbejde

Er du stoppet med at arbejde?

Du bør ændre forskudsopgørelsen, hvis du er holdt op med at arbejde, går på pension eller efterløn, fordi du så frem skal betale en anden skat.

3 Pension

Er der sket ændringer?

Det er Udbetaling Danmark, der udbetaler din pension ud fra det, som er angivet i din forskudsopgørelse. Er der derfor sket ændringer i løbet af det foregående år, skal du ret forskudsopgørelsen.

4 Bolig

Har du købt eller solgt?

Du skal ændre forskudsopgørelsen, hvis du har købt eller solgt din bolig. I din forskudsopgørelse skal du blandt andet justere renteudgifterne. Husk at indtaste flyttedatoen i forskudsopgørelsen og ikke overtagelsesdagen for boligen, for du skal kun betale ejendomsskat for den periode, du rent faktisk bor i boligen.

Læs også: Forskel på kommuner. Her er det billigst at bo!

5 Fradrag og renter

Kender du dine fradrag og renter?

Hvis du har lån i banken eller andre realinstitutter, har du også fradrag og renter indtastet i din årsopgørelse. Det er dit eget ansvar at indtaste dem i din forskudsopgørelse. Særligt hvis der er sket ændringer i dine lån, skal du være opmærksom på at få det ændret.

6 Virksomhed

Er du sprunget ud som iværksætter?

Har du netop startet en virksomhed, skal du huske at udfylde dit forventede overskud i forskudsopgørelsen. Glemmer du at gøre det, vil Skat selv indtaste et beløb på mellem 50.000 kr. og 100.000 kr.

7 Skilsmisse

Er I gået fra hinanden?

Når man er ægtefolk, har man sambeskatning. Den ophører så snart man bliver betragtet som enlig. Dvs. flytter fra hinanden, bliver separeret eller skilt. Det er vigtigt, at du skriver tallene ind for hele det foregående år.

8 Udlejning

Tjener du på udlejning?

Tjener du i en eller anden grad på at leje din bolig eller bil ud, skal det noteres eller ændres forskudsopgørelse, så din indtjening står korrekt.

Læs også: 25 tips til en bedre økonomi

9 Kørselsfradrag

Har du fået længere eller kortere til arbejde?

Skal du til at køre længere eller kortere til arbejde, så skal du ret forskudsopgørelsen. Skal du f.eks. køre mere end 12 kilometer til og fra din arbejdsplads, så er du berettiget et fradrag. Du finder kørselsfradrag i rubrik 417 i din forskudsopgørelse.


Ret forskudsopgørelse nemt og enkelt

Er du stadig forvirret efter at have læst vores hjælp til forskudsopgørelse, så er der masser af gode råd at hente hos Skat. De har nemlig gjort det nemt og overskueligt at sortere i deres tastselv service. Når du åbner din forskudsopgørelse på Skat.dk, vil det være fremhævet, hvilke rubrikker, du skal være opmærksom på.

Når du har udfyldt din forskudsopgørelse og trykker beregn nederst på siden, så sætter Skats system sig i gang med regne. I det at forskudsopgørelsen er en løbende oversigt, er det som sagt muligt at ret i forskudsopgørelse året rundt, så ved at udfylde korrekt sikre, at du aldrig får et skattesmæk.


HJÆLP TIL EN SKATTEREGNINGP?

Kniber det med at få råd til en skatteregning, eller andre uventede udgifter? Fortvivl ikke. Hos LendOn hjælper vi dig gerne sikkert gennem økonomien. Vi låner dig op til 15.000 kroner med en ubegrænset løbetid.

Det tager os kun få minutter at gennemgå din låneansøgning, og du får svar straks.

LÅN OP TIL 15.000 KRONER


VIL DU VIDE MERE?

Sidder du tilbage med ubesvarede spørgsmål til vores lån? Eller er du ikke sikker på, om LendOn er den rigtige løsning for dig? Så kan du med fordel besøge vores ‘Spørgsmål og Svar’-sektion, hvor vi har samlet svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. Skulle dit spørgsmål ikke høre herunder, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, der sidder klar til en uforpligtende snak om din situation.

Læs også: Lån nemt og sikkert med NemID


KUNDESERVICE

Tefon: 44 22 46 64
E-mail: info@lendon.dk
Mandag – Torsdag: 8:00 – 18.00
Fredag: 8:00 – 16.00.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,