roede-postkasser-paa-gaden-havnet-i-rki-lendOn-opt-min.jpg

Havnet i RKI?

Er du havnet i RKI, eller vil du bare vide mere om, hvad det vil sige, at være registreret hos RKI? Vi vil her forsøge at give dig svar på alt, du skal vide om RKI og låntagning.

RKI er en forkortelse for Ribers Kredit Information og er Danmarks største skyldnerregister.

RKI har til formål at beskytte virksomheder imod tab af penge fra såkaldte ”dårlige betalere”. Det betyder med andre ord, at såfremt man er registreret hos RKI, vil banker og andre kreditinstitutter ikke lade en stifte et lån.

Andre eksempler på virksomheder, som beskæftiger sig med at registrere såkaldt ”dårlige betalere” er Debitor Registret (DBR).

Læs også!
Gode råd til lån
Beregn dit næste lån
Billigt lån på mobilen


HVORNÅR BLIVER MAN REGISTRERET I RKI?

I 2018 var der 212.161 personer registreret med betalingsanmærkning i RKI – et tal der faktisk er faldet siden det toppede i 2014. Men hvad skal der egentlig til for, at man bliver registreret? Følgende forudsætninger skal være opfyldt:

 • Virksomheden skal være kunde hos RKI, før at de kan indberette dig
 • Virksomheden skal have sendt tre rykkere til dig, hvorved den tredje rykker advarer dig om inkasso, og at du kan blive registreret i RKIs register
 • Firmaet må kun registrere dig, hvis du skylder 200 kr. eller mere
 • Begge parter skal være enige

Hvis dig og kreditoren ikke er enige om, at der er gæld, er den vigtigste RKI-regel, at uenigheden bliver afgjort ved fogedretten. I dette stadie kan du ikke selv afgøre, hvorvidt indberetning er begrundet eller relevant. Ifølge RKI-reglerne må offentlige myndigheder også registrere dig. Dog skal du advares fire uger forinden, og beløbet skal mindst være på 7.500 kr.

Derudover kan offentlige kreditinstitutter også registrere dig, men de er underrettet Finanstilsynets egne regler og ikke RKI-reglerne. Beløbet skal mindst være på 1.000 kr., og sagen skal først have været igennem civil- eller fogedretten, før der må indberettes.


FORDEL AT STÅ REGISTRERET I RKI?

Som hovedregel nej. Der kan dog være omstændigheder, hvor du selv kan have en interesse i at blive registreret. Det kan eksempelvis være tilfældet, hvis du mener, at du ikke selv kan styre din økonomi. Den Sociale Retshjælp har tidligere forsøgt at tvinge igennem, at personer frivilligt skal kunne lade sig registrere i RKI. På nuværende tidspunkt kan dette desværre ikke lade sig gøre.

Såfremt du ønsker at blive blokeret fra at kunne optage et lån hos LendOn.dk kan du altid kontakte os.


KAN JEG LÅNE HVIS JEG STÅR I RKI?

Som udgangspunkt vil svaret på dette spørgsmål altid være nej.
Hos LendOn tilbyder vi ikke lån eller kredit til kunder, som er registret i RKI.


HVORDAN KOMMER JEG UD AF RKI?

At komme ud af RKI kan være en stor udfordring. Derfor får du nogle tips til, hvordan du effektivt får betalt din gæld og dermed kommer ud af RKI. Først bør du have et overblik over din økonomi, så du kan se, hvilke udgifter du har, og hvor mange penge du har til rådighed.

Ved at få skabt et overblik over din økonomi, kan du se, hvor du kan spare, og hvad du kan være foruden. Et budget behøver ikke at tage lang tid at at lave – du kan hente en gratis skabelon ved at klikke her!

Du bliver altid automatisk slettet fra RKI registret, så snart du har betalt din gæld tilbage.


FÅ PROFESSIONEL RÅD OG VEJLEDNING

Det kan være en rigtig god idé at få professionel råd og vejledning. Der findes flere gratis tjenester, der tilbyder rådgivning af gæld og økonomi. Du kan blandt andet søge om gratis rådgivning hos Frelsens Hær eller Den Sociale Retshjælp.


ER JEG REGISTRERET I RKI?

Du kan altid logge ind og undersøge, hvorvidt du er registreret i RKI her!
Du skal blot have dit NemID klart.

Hvis LendOn har registreret dig i RKI, så skal du tage kontakt til os. Hos LendOn ønsker vi at hjælpe dig – og vi er altid klar til at finde en løsning sammen med dig. Vi hjælper dig ligeledes gerne med input til, hvorledes du kan forbedre din økonomi og lave et budget.


HVEM KAN BENYTTE SIG AF VORES LÅNETILBUD?

Vores lånetilbud kan optages af langt de fleste danskere. Vi stiller ikke høje krav til vores ansøgere, og ansøgningsprocessen tager kun kort tid med NemID. For at blive godkendt som låntager på Lendon.dk, skal du:

 • have et NemID
 • være mindst 21 år
 • have et dansk CPR-nr
 • have en dansk adresse
 • have en aktiv e-mailadresse
 • have et dansk telefonnummer
 • have en dansk bankkonto
 • vurderes kreditværdig af Lendon.dk


VIL DU VIDE MERE OM VORES LÅNETILBUD?

Sidder du tilbage med ubesvarede spørgsmål til vores lånetilbud?
Er du ikke helt sikker på, om LendOn er den rigtige løsning for dig?

Så kan du med fordel besøge vores ‘Spørgsmål og Svar’-sektion, hvor vi har samlet svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. Skulle dit spørgsmål ikke høre herunder, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, der sidder klar til en uforpligtende snak om din situation.


KUNDESERVICE
Telefon: 44 22 46 64
E-mail: info@lendon.dk
Mandag – Torsdag: 8:00 – 18.00
Fredag: 8:00 – 16.00

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,