credit cards

Kan kredit være et godt valg?

At optage lån kan virke utrolig intimiderende for mange mennesker.

Dette er dog til trods for, at vi i stigende grad optager både banklån, SU-lån og online-lån hos diverse låneudbydere. Lige så afdrager vi glædeligt på både bil, hus, briller og meget mere end det.

Der er stor forskel på hvad man låner penge til. Optager du et lån udelukkende for at dyrke et overforbrug, så er det i for sig et rigtig ringe valg. Anmoder du derimod om en låneaftale, fordi du eksempelvis lige er blevet forælder, så kan der være tale om et reelt behov for penge her og nu.

I denne artikel tager vi fat om lånemuligheden “kredit”. For hvornår er det en god ide at tegne en kredit, og hvornår bør man egentlig lade være? Hvad er en kredit, og hvordan får du bedst udbytte af den? Læs med her.

Læs også: Sådan betaler du nemmest dit lån tilbage


Hvad er en kredit?

En kredit er et lån, som du både kan optage gennem din bank eller en online låneudbyder. En kredit kan betragtes som en ekstra buffer, som du får tilknyttet til din eksisterende konto. Her står et givent beløb, som du frit kan benytte dig af, uden først at skulle afstemme med banken eller en låneudbyder.

Hos banken vil du typisk kun skulle betale renter, i tilfældet af at du bruger af din kredit, hvor du hos en online låneudbyder betaler et månedligt rente-gebyr. Til gengæld er der eksempelvis hos Lendon.dk ingen løbetid for lånet, hvor du ofte kun kan lade en kredit løbe over et givent antal år hos en bank.


Hvornår bør du overveje en online kredit?

Det er selvfølgelig altid bedst ikke at låne penge overhovedet. Det er dog de færreste som kan gå gennem livet, uden at optage et lån før eller siden. Det er naturligvis ikke en kredit, som du skal gøre brug af, hvis du eksempelvis ønsker at låne penge til en bil.

Dels fordi renten er for høj til et lånebeløb i den kaliber, som det ville kræve – og dels fordi at der ofte et et låneloft. Eksempelvis kan du maksimalt låne 15.000 som kredit hos Lendon.dk.


Drop tanken om kredit hvis

En kredit kan også omtales som “et lovligt overtræk”. Hvis du hælder en smule, til at kunne se en kredit som en slags hovedpude – da lad være at oprette en.

En kredit er en lånemulighed – og det er vigtigt at. du som forbruger ved, hvordan du kan betale lånet tilbage på sigt. Det koster altid penge, når et online lån blot får lov at løbe.

KUNDESERVICE

Sidder du tilbage med ubesvarede spørgsmål til vores lånetilbud?
Eller er du ikke sikker på, om LendOn er den rigtige løsning for dig?

Så kan du med fordel besøge vores ‘Spørgsmål og Svar’ sektion, hvor vi har samlet svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. Skulle dit spørgsmål ikke høre herunder, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, der sidder klar til en uforpligtende snak om din situation.


Telefon: 44 22 46 64
E-mailinfo@lendon.dk
Mandag – Torsdag: 8:00 – 18.00
Fredag: 8:00 – 16.00

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,