credit cards

Kan kredit være et godt valg?

At optage lån kan virke utrolig intimiderende for mange mennesker. Dette er dog til trods for, at vi i stigende grad optager både banklån, SU-lån og online-lån hos diverse låneudbydere. Lige så afdrager vi glædeligt på både bil, hus, briller og meget mere end det.

Der er stor forskel på hvad man låner penge til. Optager du et lån udelukkende for at dyrke et overforbrug, så er det i for sig et rigtig ringe valg. Anmoder du derimod om en låneaftale, fordi du eksempelvis lige er blevet forælder, så kan der være tale om et reelt behov for penge her og nu.

I denne artikel tager vi fat om lånemuligheden “kredit”. For hvornår er det en god ide at tegne en kredit, og hvornår bør man egentlig lade være? Hvad er en kredit, og hvordan får du bedst udbytte af den? Læs med her.

Hvad er en kredit?

En kredit er et lån, som du både kan optage gennem din bank eller en online låneudbyder. En kredit kan betragtes som en ekstra buffer, som du får tilknyttet til din eksisterende konto. Her står et givent beløb, som du frit kan benytte dig af, uden først at skulle afstemme med banken eller en låneudbyder.

Hos banken vil du typisk kun skulle betale renter, i tilfældet af at du bruger af din kredit, hvor du hos en online låneudbyder betaler et månedligt rente-gebyr. Til gengæld er der eksempelvis hos Lendon.dk ingen løbetid for lånet, hvor du ofte kun kan lade en kredit løbe over et givent antal år hos en bank.

Hvornår bør du overveje en online kredit?

Det er selvfølgelig altid bedst ikke at låne penge overhovedet. Det er dog de færreste som kan gå gennem livet, uden at optage et lån før eller siden. Det er naturligvis ikke en kredit, som du skal gøre brug af, hvis du eksempelvis ønsker at låne penge til en bil. Dels fordi renten er for høj til et lånebeløb i den kaliber, som det ville kræve – og dels fordi at der ofte et et låneloft. Eksempelvis kan du maksimalt låne 15.000 som kredit hos Lendon.dk.

Kredit er den hurtigste løsning, for dig som står og mangler penge her og nu. I januar 2017 blev der nemlig indført en kollektiv lov om, at ved alle lånetyper med en tilbagebetalingsfrist på under 90 dage, der skulle der indføres en betænkningstid på 48 timer. Altså hvis du som bruger søger om et kviklån, kan du på ingen måder for udstedt pengene før minimum 48 timer efter, når du igen har godkendt lånet. Har du derimod ansøgt om at tegne en kredit, som har ubegrænset løbeperiode, da kan du have pengene på din konto indenfor få timer.

Drop tanken om kredit hvis…

En kredit kan også omtales som “et lovligt overtræk”. Hvis du hælder en smule, til at kunne se en kredit som en slags hovedpude – da lad være at oprette en. En kredit er en lånemulighed akkurat lige såvel som et kviklån er, og det er vigtigt at du som forbruger ved, hvordan du kan betale lånet tilbage på sigt. Det koster altid penge, når et online lån blot får lov at løbe. Betaler du din kredit af inden for 30 dage hos Lendon.dk, er lånet dig dog kvit og frit.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,