billigere-at-flyve-koebenhavn

Københavns Lufthavn: Flere ruter, billigere billetter

Sommeren 2017 har endt med at koste den danske rejseglade befolkning dyrt. Grundet den regnfulde og til tider kølige vejrudsigt, har efterspørgslen på spontane solrige ferier været ekstrem. Og som det er med alt andet, når det bliver efterspurgt i en højere grad end normalt, så stiger udbudsprisen ligeledes.

Måske har du af ovenstående grund måttet blive på dansk jord. Derfor sætter du muligvis din lid til, at der kan blive økonomisk råderum til en ferie næste år. I så falde er der godt nyt forude. For nu bliver det billigere at flyve fra Københavns Lufthavn.

Nordens største lufthavn

Som Nordens største lufthavn rummer Kastrup mange af de helt store flyselskaber. De mindre og billigere selskaber huserer sig i stedet i de øvrige danske lufthavne. Flyselskaberne betaler gennemsnitligt 183 kr. pr passager, som de har med ombord i afgift til Københavns Lufthavn. Selvom det måske ikke lyder som et overvældende beløb, så er det faktisk 79 % højere end afgiften i Gardermoen-Lufthavnen i Oslo.

Københavns Lufthavn er uden tvivl en af Nordens dyreste, og det vil den danske regering nu gøre op med. Som ejer af 39,2 % af Københavns Lufthavns aktier, har den danske stat en del at skulle have sagt. Det viser de nu ved at tvinge lufthavnen til at sænke sine priser, således at der fremover også bliver plads til de mindre selskaber med en mindre kapital.

Der er årligt 29 millioner rejsende fra Københavns Lufthavn, men selskabet sigter endnu højere, og har derfor et mål om at opnå 40 millioner årligt rejsende inden år 2025. Dette er blandt andet grundlag til, hvorfor flyselskabernes afgift ønskes sænket. Jo billigere afgiften er, desto flere små selskaber kan komme til. Dermed vil der både komme flere flyruter og større konkurrence, hvorfor billetpriserne også vil være faldende.

Spar penge på flybilletten allerede nu

Foruden at vente til regering og Københavns Lufthavn er færdige med forhandlingerne en gang i år 2018, findes der et hav af råd, som kan spare dig for mange penge allerede nu. Se blandt andet vores guide “Samme rejse – 2 priser” og find masser af råd til, hvordan du sparer tusindvis af kroner på din ferie. De kan også gøre brug af de følgende tre råd, som alle vil give dig en god besparelse på flybilletten.

  • Rejs på en tirsdag, som er den billigste ugedag at rejse afsted på.
  • Brug Everywhere-funktionen på Skyscanner, og se hvor i verden de billigste billetter går til, hvis altså du ingen præferencer har.
  • Gør brug af flyselskabernes bonusprogrammer, og gør dig berettiget til diverse rabatter i forbindelse med din rejse.

Måske kan du også lide...

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og ikke mindst en tid fyldt med julehygge. Det er den tid på året, der emmer af nostalgi, varme og tryghed. Nu nærmer juletiden efterhånden sig med hastige skridt, og det

17 billige og alternative rejser som du ALDRIG glemmer

Læs med her, hvis du mangler inspiration til din næste ferie. Vi har samlet en række rejsedestinationer som du nok kender i forvejen, men med aktiviteter du ikke vidste, at du er nødt til at

Ansøgningsprocessen

Ved sammenligning af lån kan den tid det tager at ansøge også være vigtig. Hvor lang tid tager det at ansøge? Det varierer hos de forskellige udbydere. Hos lendon.dk kan du ansøge om et lån på