billigere-at-koebe-bil

Regeringen sænker afgiften: Bilejerne vil juble

Hvis du overvejer at købe ny bil inden for den nærmeste fremtid, så skal du holde dig i skindet lidt endnu. Alting tegner nemlig på, at vi inden for den nærmeste fremskridt vil opleve en del skatte- og afgiftslettelser, og dette vil blandt andet betyde billigere biler til danskerne.

Faktisk er det hele 23 mia. kr. som regeringen samlet set ønsker at sænke skatter og afgifter med. Uanset om du er bilejer eller ej, vil der formentlig også være fordele at hente for dig, ved det nye skatteudspil.

Spar flere tusinde kroner på din nye bil

I Danmark har vi i mange år været vilde med biler. Faktisk er vi så glade for det firehjulede køretøj, at seks ud af ti danske familier, alle har en eller flere biler til rådighed. Men gennem den netop afsluttede sommer, har salget af biler været faldende, hvilket ikke har været hændt siden år 2014.

Nu ser det dog ud til, at bilforhandlerne igen kan se frem til ekstra gode tal på bundlinjen, hvis altså regeringen gennemfører det skatteudspil, som de netop har fremlagt i sidste uge. Regeringen har nemlig i sinde, at sænke registreringsafgiften på de danske personbiler.Registreringsafgift er en afgift, som typisk allerede er tillagt købsprisen på din nye bil. I dag udgør den 105 % af din bils afgiftspligtige værdi og 150 % af værdien derover. Køber du eksempelvis en bil med en salgspris på 100.000 kr. inkl. moms, koster den ca. 275.000 kr. inkl. registreringsafgift.

Læs også: Forstå punktafgifterne og deres betydning for din økonomi!

Forslaget fra regeringens side af går ud på at sænke registreringsafgiften til 100%, uanset hvilken bil du tilegner dig. Det betyder altså, at din købspris som privatperson vil være bemærkelsesværdigt faldende. Se herunder hvor mange penge der er at spare på Danmarks 10 populæreste personbiler, i tilfældet af at skatteudspillet træder i kraft;

I det at nye biler bliver billigere at erhverve, regnes det også med, at det vil blive billigere at anskaffe sig en brugt bil. Netop dette har Bilbasen regnet på. Sitet som netop lever af, at forbinde køber og sælger i forbindelse med salg af brugte biler, forudser et stort prisfald på flere af de meget populære modeller.

Som eksempel estimeres dermed at en Ford Mondeo som er 2-3 år gammel, vil blive 20.000 – 30.000 kr. billigere at købe brugt. Med sådan et prisfald på brugte biler, vil selv de som har behov for at tage et forbrugslån fra tid til anden, have mulighed for at anskaffe sig en bedre brugt bil end før.

Et klap på skulderen til dem i arbejde

Regeringens plan for skatte- og afgiftslettelser går som skrevet ud på meget andet end billigere registreringsafgifter og billigere biler. Særligt Danmarks hårdtarbejdende vil økonomisk kunne mærke, hvis skatteudspillet går igennem.

På tegnebrættet er nemlig også et forslag om, at fjerne loftet for beskæftigelsesfradraget, som lige nu er på 30.000 kr. Beskæftigelsesfradrag er et fradrag, som alle der betaler arbejdsmarkedsbidrag nyder godt af. Kort sagt vil det betyde, at dit fradrag bliver højere jo flere penge du tjener.Arbejdsmarkedsbidrag er en skat på 8 %, som både lønmodtagere og selvstændige skal betale. Denne skat blev indført for, at lønmodtagerne også bidrager til den udgift, som det er for staten at udbyde muligheden for dagpenge, aktivering og lignende.

Billigere at renovere

Som det er lige nu, kan alle danske borgere modtage et håndværkerfradrag på op til 12.000 kr. Fradraget gives til de, som betaler sig fra arbejde, der gør deres arbejde mere energivenligt. Her kan der eksempelvis være tale om isoleringsarbejde eller opsætning af solceller.

Egentlig vil håndværkerfradraget udløbe ved årets udgang. Regeringen har dog som punkt på skatteudspillet, at fradraget skal gøres permanent, og desuden skal beløbet være 40 % af din håndværkerregning.

En fordel for alle

Regeringens forslag om skatte- og afgiftslettelser er fortsat kun et tankespind. Der er ingen der ved om – eller hvornår – de nye forslag bliver aktuelle. Der er helt sikkert både fordele og ulemper ved at indføre sådanne skattelettelser, men alt tyder dog på, at med lettelserne vil kunne se en positiv forbedring i din privatøkonomi.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,