En baby kan være dyr i drift

Baby budget – Sådan planlægger du økonomien med et barn

Livet som nybagteforældre kan for mange være en fantastisk, men også skræmmende tid. Der er mange ting, der skal købes ind og planlægges. Netop derfor bekymrer de fleste vordende eller nybagte forældre sig særligt om økonomi og udgifter.

Vi vil her hjælpe dig godt på vej ved at vejlede dig til en god start med et baby budget, når du venter dit første barn.


Hvad koster det at have et barn?

Bleer, vaskeklude, mælkepulver, sutteflasker, barnevogn, udstyr, medicin, mad, rejser og tøj. Udgiftsposterne til et baby budget løber hurtigt op.

Det er dyrt at få børn. Det er de fleste af os klar over. Men hvad koster det egentligt at have et barn? Det vil vi her give svar på, men vær forberedt på, at en rundrejse kunne være klaret til samme penge. Måske endda billigere.

1. million kroner.

Så meget koster det ifølge beregninger at sætte et barn til verden fra det bliver født til det fylder 18 år.

Artiklen fortsætter efter billedet!

Du skal ikke være bekymret, vi hjælper dig med at planlægge dit baby budget

Læs også: Tid til at købe babyudstyr? Læs her, hvad du skal bruge


Udgifter til barn

En babyforøgelse er ført og fremmest en glædelig begivenhed, men betyder desværre også højere udgifter. Man skal nu forholde sig til en ny økonomisk virkelighed, hvor bleer, vådservietter, babymos, sutteklude, zinksalve er en del af indkøbslisten. Herudover skal større udgifter som barnevogn, autostol, babyrytmik, kiropraktor mv. også indberegnes, hvilket gør udgifter til et barn til et langt højere regnestykke.

Læs også: Lån til indskud i ny lejlighed!


Baby budget

Men det behøver slet ikke være så skræmmende, som det lyder. Med god vilje og planlægning kan du faktisk få råd til en masse sjov og gode oplevelser, samtidig med at du betaler udgifter til dit barn.

ANSØG OM KREDIT OP TIL 15.000 KRONER


Baby budget giver gladere dage

Er du nybagt mor og har tid og overskud, kan det være en god ide at lave et baby budget. Selvom at hverdagens poster til bleer, mælkeerstatning, vaskeklude og cafe latte synes små, så er det i sidste ende rigtig mange penge, de fleste af os bruger på at have en baby.

Ved at lave et baby budget, finder du ud af præcist, hvor mange penge du bruger på bleer, vaskeklude og kaffer ude i byen. På denne måde kan du gøre op med dig selv, om den ekstra kaffe er så vigtig for dig, eller om du hellere skal invitere barselsveninderne hjem til en omgang hjemmebryg.

Læs også: Guide til byens billigste kaffe

Ofte tænker vi ikke over, hvor meget de små poster slider på vores budget. Et pølsehorn fra 7-eleven, croissant fra bageren og to-go-kaffe fra cafeen sætter sine spor, og er du ked af, at du ikke har råd til sommerferien, så er det altså her, du kan spare.

Ved at lave et baby budget får du luft i hverdagen, men det betyder ikke, at du skal sidde derhjemme og kukkelure. Er du på barsel i 9-12 måneder, kan det godt blive lang tid, hvis du ikke kommer ud. Men måske du skal vælge et billigere alternativ til bleer, eller sløjfe vådservietterne til fordel for skumvaskeklude.


Baby budget

Engangsudgifterne kan godt løbe hurtigt op, inden babyen overhovedet er kommet til verden.

Det koster omkring 20.000 kroner at købe udstyr, tøj og bleer til den først ankomne baby. Når søskende kommer til verden, begynder det straks at blive lidt billigere, for så har du købt udstyret i forvejen, og du kan genbruge tøj og legetøj.


Nogle af de ting, du skal overveje at notere i dit månedlige baby budget, er udgifter til:

 • Bleer
 • Vaskeklude
 • Medicin
 • Mælkepulvererstatning
 • Vaskepulver
 • Pletfjerner
 • Plejeprodukter som cremer og olier
 • Tøj

Når babyen bliver ældre, skal du også planlægge i dit baby budget alt den mad, du skal købe, og alle de aktiviteter, I skal gå til:

 • Babyrytmik
 • Babysvømning
 • Babymos og snacks
 • Tøj
 • Nyt legetøj
 • Institution


Undesøgelser viser, at barnet bliver dyrere i drift jo ældre, at det bliver. Den helt store pengesluger er institutionsprisen, som løber op i flere tusindekroner. Denne udgift kan du dog regne fra, så snart barnet begynder i den almindelige folkeskole.

Artiklen fortsætter efter billedet!

Der kan være mange udgifter forbundet med at få et barn. Derfor er det en rigtig god idé at holde styr på baby budget


Så meget koster en baby det første år

Ifølge undersøgelser koster det omkring 3.000 kroner om måneden at have et barn i dets første leveår. Dette er velanmærket uden at beregne institutionsprisen med. Udgiften er kun vejledende, fordi at alle børn og forældre er forskellige. Nogle babyer bruger flaske fra start, og der skal derfor indkøbes mælkeerstatning, mens andre babyer bliver ammet hele det første år.


Nedenstående viser et baby budget for barnets første leveår

I dette baby budget har vi beregnet udgifter til aktuelle poster. Dit eget budget kan selvføgelig ende med at blive både højere eller lavere alt afhængig af, om du køber brugt udstyr, tøj og legetøj, og hvor mange aktiviteter du planlægger at lave!

 • Aktiviteter – 2.000 kroner
 • Bleer – 2.000 kroner
 • Diverse – 2.500 kroner
 • Legetøj – 1.000 kroner
 • Børneinventar som børneseng, autostol – 15.000 kroner
 • Tøj – 5.000 kroner
 • Medicin – 500 kroner

I alt – 28.000 kroner

Med dette års baby budget skal du regne med en minimumsudgift på 2.333 kroner om måneden.

Læs også: Så nemt er det at tage et online lån!


HJÆLP TIL BABY BUDGET?

Kniber det med at få råd til den lille ny? Fortvivl ikke. Hos LendOn hjælper vi dig gerne godt ind i forældreskabet Du kan låne op til 15.000 kroner med en ubegrænset løbetid hos os.

Det tager os kun få minutter at gennemgå din låneansøgning, og du får svar straks.

LÅN OP TIL 15.000 KRONER


VIL DU VIDE MERE?

Sidder du tilbage med ubesvarede spørgsmål til vores lån? Eller er du ikke sikker på, om LendOn er den rigtige løsning for dig? Så kan du med fordel besøge vores ‘Spørgsmål og Svar’ -sektion, hvor vi har samlet svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. Skulle dit spørgsmål ikke høre herunder, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, der sidder klar til en uforpligtende snak om din situation.


KUNDESERVICE

Tefon: 44 22 46 64
E-mail: info@lendon.dk
Mandag – Torsdag: 8:00 – 18.00
Fredag: 8:00 – 16.00.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,