Med disse uddannelser tjener du flest penge

Sådan tjener du flest penge: Lang eller kort uddannelse

Uddannelse-og-lønudbetaling-Lang eller kort uddannelse-blog-LendonDK

Hvis du ingen anelse har om, hvad du skal studere eller arbejde med, så kan dette indlæg være en guide til at skubbe dig i én bestemt retning: Nemlig der hvor man tjener flest penge. Vil du vide mere om hvilken uddannelse, som giver den højeste gennemsnitsløn? Så læs mere herunder.

I 2016 valgte rekordmange – helt præcis 94.061 personer – at søge ind på en lang videregående uddannelse. Det kan dog måske ikke altid betale sig at vælge en lang uddannelse, hvis du vil tjene mange penge. Inden du søger uddannelse, kan du beregne din løn og få et overblik over lønstatistikken for en given branche på jobindex.dk.

Læs også: Her bor du billigst

Drop fordommene om lang videregående uddannelse

Mange går måske med en forestilling om, at en lang videregående uddannelse uden tvivl er den bedste måde til at ligge højt på lønindekset pr. automatik.

Men det passer ikke altid, for ifølge CEPOS.dk tjener en person som har studeret billedkunst i 5 år gennemsnitligt ca. 28.920 kr. om måneden. Her snakker vi om en person, som har været på skolebænken i minimum 17 år.

En VVS’er tjener i gennemsnittet cirka 31.500 kr. om måneden. Det er blot en smule mere end personen som har studeret billedkunst i 5 år. Til gengæld skal man huske på, at VVS’erne kan starte på arbejdsmarkedet hurtigere.

Nedenstående punkter gennemgår uddannelsesforløbet for en VVS-montør og en billedkunstner:

  • Begge personer slutter 9. klasse som 15-årig.
  • Derefter starter de henholdsvis på erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse.
  • VVS’eren er færdigudlært efter 4,5 år. Det vil sige at VVS’eren i en alder af 19 år og 6 måneder gennemsnitligt kan trække 31.500 kr. hjem om måneden.
  • Personen som studerede billedkunst blev først færdig som 23-årig og tjener i gennemsnit mindre.


Søg den matematiske vej, hvis du vil tjene gode penge

Hvis man godt kan lide en solid månedsløn, skal man søge den hårde matematiske vej. Forsikringsvidenskab (cand.act) er den ubestridte konge over lange videregående uddannelser med den største løngevinst.

En person med uddannelsen cand.act tjener cirka 74.650 kr. om måneden i gennemsnittet. Der er altså ikke tale om et lille beløb, for det svarer faktisk til næsten 250 cheeseburgere fra McDonald’s hver dag i 31 dage.

Med en cand.act kommer du nok ikke til at gå sulten i seng.

Løn-i-cheeseburgere-Lang eller kort uddannelse-blog-LendonDK

Hårdt arbejde betaler sig – især som provisionslønnet

Man kan også søge over i anden en boldgade. Nemlig et mere “You get what you give”-type job. Det er typisk sælgere som er provisionslønnet. Det motiverer dem nemlig til at sælge mere. En ejendomsmægler ligger i gennemsnittet på 40.000 kr. om måneden, men hvis du bruger ekstra timer på arbejdet for at sælge boliger/lejligheder, så kan din månedsløn hurtigt stige. Hvis du ikke hviler på laurbærene for længe, kan du tjene rigtig mange penge.

Du kan også satse stort på en af de hurtigste karriere økonomisk set. Nemlig at blive professionel fodboldspiller, hvor ordsproget “Live fast die young” lever i bedste velgående.

Christian Eriksen, den danske Tottenham-midtbanespiller tjener 667.500 kr om ugen.
Det er næsten det samme som en person der har studeret Statsvidenskab (cand.polit).

Forskellen er bare at en cand.polit skal bruge et år på at tjene hvad Christian Eriksen tager hjem hver uge. Udover dette kommer der selvfølgelig sponsorater som også er en klækkelig sum penge. Så hvis du er mere end bare komfortabel med en fodbold som ung, så kan du jo tage chancen.

I øvrigt skal det nævnes, at fodboldspillere som regel stiller “fodboldskoene” når de når midt-trediverne, fordi kroppen ikke fungerer så optimalt som i midt-tyverne. Ikke nok med den høje løn som professionelle fodboldspillere hiver hjem, så går de også tidligt på pension, med mindre de vil blive trænere, sportskommentatorer eller lignende.

Hvor meget betyder lønnen for folk?

Arbejde og løn skal gerne hænge sammen, med mindre arbejdet er frivilligt. KRIFA.dk har lavet en undersøgelse med 2569 personer om arbejdsglæde og lønniveau. Det hænger sådan sammen, at jo højere indkomst, desto større løntilfredshed. Lønnen betyder naturligvis meget, da den giver os penge at leve for, men noget der giver mere arbejdsglæde er, hvis ens arbejde giver mening. Statistikken fra Krifa viser at mening og resultater giver en større arbejdsglæde end lønnen.

Tilfredshedsundersøgelse-Lang eller kort uddannelse-blog-LendonDK

Det fremgår også i undersøgelsen, at personer med en lav indkomst er mindre tilfredse med lønnen, når de sammenligner sig med andre faggrupper, end når de sammenligner sig med dem, der har samme uddannelse og erfaring. Dvs. at kasseekspedienten bliver utilfreds med sin løn, når han/hun sammenligner løn med elektroingeniøren, end hvis kasseekspedienten sammenligner med en som har lignende stilling. Hvis utilfredsheden er stor, er det vigtigt at man tager kontakt til sin chef angående lønforhandling. Har brug for råd til lønforhandling, kan du klikke her.

Uanset hvad du vælger af uddannelse og levevej, så gør hvad du finder interessant – så skal pengene nok komme. Det kan nemlig hurtigt blive kedeligt, hvis du skal møde ind på samme arbejdsplads i 40 år, og egentlig ikke kan lide det du foretager dig. Tænk ikke på hvad andre synes om dit erhverv, for dit arbejde kan være lige så vigtigt som andres.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,