mand-gaar-foran-skatbygning-i-danmark-undgå-betal-penge-lendOn-min.jpg

Penge tilbage i skat 2020?

Hvert år i marts får danskerne mulighed for at tjekke deres årsopgørelse hos Skat. Mens nogle får penge tilbage i skat 2020, vil andre opleve at få noget af en skattegyser – nemlig en uventet udgift, der skal betales tilbage. LendOn hjælper dig på vej, så du undgår skattesmæk ved at lave de korrekte ændringer i forskudsopgørelsen.

Læs også: Sådan tjener du flest penge


UNDGÅ AT BETAL PENGE TILBAGE I SKAT 2020

Forskudsopgørelsen er en oversigt over indtægter som løn, SU, dagpenge, fradrag, og hvilken procent man betaler i skat. Disse informationer bruger Skat til at regne ud og lave et regnskab over, hvad man kommer til at tjene i det kommende år. Årsopgørelsen er en oversigt over det modsatte – nemlig et regnskab over det forrige år.

Du kan læse mere om forskellen mellem forskudsopgørelsen og årsopgørelsen her !

Læs også!
Hvor nemt det er at låne direkte fra telefonen
Forskningen taler – penge gør os glade
Så nemt er det at ansøge hos LendOn


HJÆLP TIL FORSKUDSOPGØRELSEN


Tip 1 Ændring i indkomst: 

Når der sker ændringer i lønnen, skal det ændres i forskudsopgørelsen. Det er især vigtigt, hvis lønnen stiger eller falder et lønniveau i forhold til de gældende skattesatser, vi har i Danmark.

Det er også vigtigt at notere, hvis man er så uheldig at gå ledig for en tid, da indtjeningen har stor indflydelse på, om man skal betale eller få penge tilbage i skat.


Tip 2 Optager eller ændrer lån: 

Hvis man optager et lån for at købe en bolig eller får omlagt et eksisterende lån, skal man ændre renteudgifterne i forskudsopgørelsen, så det hele stemmer overens. Ellers ender det blot med, at man ikke får penge tilbage i skat 2020, men derimod en regning fra Skat.


Tip 3 Ændring i boligsituationen:

Hvis der sker ændringer i ens boligsituation, eksempelvis køb eller salg af bolig, så kan det blive dyrt at glemme at rette det i forskudsopgørelsen. Her skal de ændrede renteudgifter blandt andet indberettes. En god idé er også at skrive flyttedatoen i forskudsopgørelsen, da den ejendomsværdiskat, man skal betale, kun gør sig gældende i den periode, man bor i boligen. Det samme er tilfældet, hvis man vælger at flytte før overdragelsesdatoen.


Tip 4 Skilt eller separeret: 

Går et ægtepar fra hinanden, hvad end det er skilsmisse eller separation, skal man huske at rette det i forskudsopgørelsen. Hvis man går fra hinanden, er man nemlig ikke længere sambeskattet. Dét at blive skilt eller separeret betyder, at det ikke længere er muligt at flytte rundt på fradragene, som det var muligt at gøre, mens man er gift.


Tip 5 Start af egen virksomhed: 

Hvis man har fået realiseret en iværksætter idé og gjort det til en virksomhed, er det vigtigt, at det ventede overskud eller underskud bliver inderettet til Skat. Hvis ikke man får gjort det, sætter Skat helt automatisk overskuddet et sted mellem 50.000-100.000 kroner.

Du kan få flere gode skatteråd fra Skat til opstart af virksomhed her!


Tip 6 Ændring i transport til arbejdet: 

Hvis man får kortere eller længere transport til arbejdet, er det vigtigt, at det bliver indberettet. Det er vigtigt at ændre, da det har betydning for et eventuelt kørselsfradrag.

Hvis man har lang vej til og fra arbejde, vil kørselsfradraget hvert år udgøre mange tusinde kroner. Skulle vejen blive kortere til arbejdet, vil kørselsfradraget også blive mindre. Der skal være over 24 km pr. dag, før at man som lønmodtager er berettiget et fradrag.

Læs mere om kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse her.


Tip 7 Opsparing til pension: 

De fleste danske lønmodtagere benytter en arbejdsgiverbetalt pensionsordning. I dette tilfælde skal man ikke selv indberette noget hos Skat.

Hvis man derimod har startet egen pensionsopsparing og indbetaler penge til en privat pensionsordning, eksempelvis gennem et pensionsselskab eller en bank, og arbejdsgiveren hermed ikke er involveret, skal man selv indberette i forskudsopgørelsen.


KOM GODT I GANG OG FÅ PENGE TILBAGE I SKAT 2020


Hvis man husker at indberette disse syv ovenstående hovedpunkter, når man udfylder sin forskudsopgørelse på Skat, burde man undgå tilbagebetaling og en sur ekstra udgift i marts måned. Ved at følge LendOns gode råd, kan du få penge tilbage i skat 2020.


EKSTRA REGNING FRA SKAT?

Har du fået en ekstraregning fra Skat, som du ikke kan betale? Så vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dig med et lån til en fast lav rente.

Brug vores låneberegner her!
God arbejdslyst med forskudsopgørelsen!


HAR DU BRUG FOR ET LÅN?

LendOn tilbyder en attaktiv Kredit.

Kredit 15.000 kroner

Start ansøgningen her !


VIL DU VIDE MERE OM VORES LÅNETILBUD?

Sidder du tilbage med ubesvarede spørgsmål til vores Kredit? Er du ikke helt sikker på, om LendOn er den rigtige løsning for dig?

Så kan du med fordel besøge vores ‘Spørgsmål og Svar’-sektion, hvor vi har samlet svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. Skulle dit spørgsmål ikke høre herunder, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, der sidder klar til en uforpligtende snak om din situation.


KUNDESERVICE

Telefon: 44 22 46 64
E-mail: info@lendon.dk
Mandag – Torsdag: 8:00 – 18.00
Fredag: 8:00 – 16.00

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,