koerekort

Spar penge på dit kørekort

Til trods for, at der efterhånden findes offentlig transport i enhver lille dansk flække, så er kørekort blevet en selvfølge. Netop nu er der ekstra pres hos de mange køreskoler i Danmark. Sådan er det blevet efter også de 17 årige har fået muligheden for, at erhverve sig det lille lyserøde kort.

Det er dog en dyr affære at blive kørende på de danske veje, og måske er du endda nødt til at låne til kørekort. Du finder sjældent en køreskole, som tager mindre end 10.000 kr, for blot den generelle lovpakke – og så er det endda ofte prisen, for en skrabet én af slagsen. Skal du til at tage kørekort, så læs med her og find ud af, hvad du bør overveje inden, samt hvordan du muligvis kan spare penge på kortet.

Inden du begynder på kørekort:

Én ting er, at det er en dyr fornøjelse at tage et kørekort, men det er i den grad også dyrt at køre bil. Foruden selve køretøjet, så følger også benzinudgifter, alskens afgifter og vedligeholdelse af din nye bedste ven på fire hjul. Inden du kaster dig ud i at tage kørekort, så er der nogle ting, som du bør overveje. Har du eksempelvis mulighed for, at køre bil og dermed holde din kørsel ved lige? Hvis ikke, bør drømmen om kørekort nok parkeres pænt, indtil du har økonomisk råderum til også at investere i en bil.

Noget andet som du bør overveje er, hvorvidt du har brug for et kørekort. Måske kan cyklen eller den offentlige transport gøre det for nu? Eller også bor du så langt ude på landet, hvor bussen kører en gang i timen. Da er kørekort nok ikke en dårlig ide. I nogle tilfælde kan dit job kræve, at du har mulighed for at køre bil. Det gælder blandt andet for udekørende sygehjælpere samt politiet. Er sådan et job din store drøm, så kan et kørekort gavne dit cv.

Du har besluttet dig for at starte på kørekort – hvad så?

Du har nu valgt, at du inden længe skal være bilist, så nu skal der vælges køreskole. Priserne for et kørekort kan være uhyre forskellige. Ifølge hjemmesiden www.dumpeprocent.dk tilbyder den billigste køreskole i Danmark en lovpakke til 9.990 kr. mens den dyreste køreskole kræver 15.900 kr. Derfor er det bedste du kan gøre, at sammenligne priser på kørelærere i dit område.

En lovpakke skal indeholde det obligatoriske antal lektioner af både teori- og køretimer, som der som minimum skal gennemføres, inden at du kan godkendes som bilist. Derudover kommer der er en del merudgifter som eksempelvis førstehjælpskursus, selve køreprøven og eventuelle ekstra køretimer. Nogle af køreskolerne udvider deres lovpakke med eksempelvis ekstra køre- og teoritimer, så dette er også værd at have med i sine overvejelser.

spar-penge-paa-koerekort-Spar penge på dit kørekort-blog-LendonDK

Spar penge på merudgifter

Derudover kan der være penge at spare på førstehjælpskursus. Flere ungdomsskoler tilbyder førstehjælpskursus til unge, som skal i gang med kørekort – og der skal du ikke dykke dybt i lommerne for at få råd. Nogle arbejdspladser sørger også for at uddanne deres personale i førstehjælp. Måske har du allerede et kursus i førstehjælp?

En anden merudgift som koster knaster, er det lille billede, som skal pynte dit kørekort. Det er ikke et lovkrav at billedet skal tages af en fotohandler eller af kommunen. Så længe du opfylder kravene for, hvordan et billede til kørekort skal se ud, så kan du i princippet selv lege fotograf. Flere hjemmesider som eksempelvis foto-fabrikken.dk eller billedbutikken.dk udbyder også en service, hvor du kan sende et billede ind af dig selv, hvorefter de retter og beskærer det, således at billedet kan bruges på dit kørekort.

Prut om prisen

Måske er du blevet anbefalet en kørelærer, som du brændende ønsker at gå hos, til trods for en høj pris. Det er i sådan en situation, at du skal finde din indre krejler frem. I Danmark er der nemlig stort set ingen begrænsninger for, hvor du kan prutte om prisen henne, så det kan du naturligvis også køreskoler iblandt.

Gode råd til at prutte om prisen

  • Inden du forhandler, så gør op med dig selv, hvor din smertegrænse går, og hold fast i den. Kan du eksempelvis acceptere at betale fuld pris?
  • Forbered dig. List konkurrenternes priser op, og prøv derefter at få din udvalgte køreskole til at prismatche med andre køreskoler.
  • Indgå såvidt muligt prisforhandlingen med køreskolens ejer. Det er ofte kun ham/hende, som har mulighed for at give prisnedslag.
  • I tilfælde af at den udvalgte køreskole er dyrere end de omkringliggende skoler, forsøg da at få dem til at argumentere for, hvorfor du skal vælge dem frem for et billigere alternativ. Måske har de inkluderet udgifter i deres lovpakke, som andre ikke har.
  • Brug hv-spørgsmål når du forhandler pris, således at din modpart ikke blot kan svare med “nej”. Eksempelvis: “Hvilken konkurrencedygtig pris kan du give mig?

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,