To piger koen bedste brugte bil

Tips og gode råd: Her finder du billige biler til salg

Er du træt af det offentlige eller synes du, at det er blevet demotiverende at cykle til arbejde i øsende regn? Så burde du overveje at kigge efter en billig bil til salg?

Rigtig mange bliver glade for deres køb af en brugt bil, mens andre er uheldige og får katten i sækken. Man kan være rigtig heldig, og man kan være rigtig uheldig, når man køber brugte og billige biler til salg. Det skyldes, at de nemt gemmer på store overraskelser.

Derfor kræver det også grundig forberedelse at finde det helt rigtige match mellem pris og kvalitet. Er du på udkig efter den bedste brugte bil, så skal du læse med her, hvor vi klæder dig godt på, så du er sikret en god bilhandel.

Sådan gør du en god handel

Du kan sagtens finde en god brugt bil, der kan fragte dig rundt de næste mange år frem, uden at du skal være bekymret for at skulle betale en formue i reparationer og værkstedsregninger. Der er dog en række kernepunkter, du skal være opmærksom på, inden du hiver betalingskortet frem. Ved at forberede dig godt på dit køb, stiller du dig selv i en god forhandlingssituation.

Først og fremmest, så råder vi dig til at lægge et budget for købet af den brugte bil. Du skal blandt andet nedfælde, hvor meget du kan betale for den, og hvor meget du har råd til at betale i løbende reparationer. Derudover skal du finde ud af, hvor længe du regner med at din investering kan holdes i live, og om du ønsker at sælge den videre på et senere tidspunkt, for så skal du være forberedt på at betale mere for vedligeholdelse undervejs.

Er du i tvivl om, hvornår en bil er værd at betale for, så er en tommelfinger regel, at brugte biler til 10.000 kroner, der kræver reparationer for 10.000 kroner ikke en investeringen værd.  Ligesom en bil til 20.000 kroner, der kræver løbende reparationer for 20.000 kroner heller ikke pengene værd

Læs også: Så nemt er det at tage et online lån!

ANSØG LÅN OP TIL 15.000 KR


Artiklen fortsætter efter billedet

Der er masser af muligheder for at finde billige biler til salg


Priser på gamle biler

Der findes mange billige biler til salg på markedet. Særligt er det online marked for salg af gamle biler eksploderet.

Det er muligt at finde priser helt ned til et par tusinde kroner, men også op til et par hundrede tusinde kroner for helt nye eldrevne motorkøretøjer.

Pris og kilometer

Helt billige biler er ofte også gamle biler, som har kørt mange kilometer på landevejene. Det er dog ikke kun årgangen og kilometermåleren, du skal holde øje med, når du er i færd med at undersøge markedet.

Du skal nemlig også kigge på, hvor langt den kan køre på literen, og hvad den koster i grøn ejerafgift halvårligt, for det er de helt store løbende udgifter i budgettet.  

Ældre biler koster meget i ejerafgifter, og kan i mange tilfælde løbe op i et langt højere beløb, end hvad selve bilen har kostet. Desuden skal ældre dieselbiler uden partikelfilter også betale 1.000 kroner mere i strafafgift om året. Nyere biler kører ofte længere på literen, og skal derfor ikke fyldes så ofte op med benzin som ældre biler skal.

Artiklen fortsætter efter billedet

Godt råd! Hold øje med hvor langt bilen kører på literen, før du køber bilen

Læs også: Overvejer du at købe en ny bil?

Meget gamle biler kan også koste mange penge i reparationer undervejs, og de værkstedsregninger, skal du også tage med i budgettet, når du planlægger dit næste køb af billige biler til salg.

Så når du finder billige biler til salg, er det vigtigt, du regner på, hvad prisen bliver total for købet. Altså skal du huske at inkludere vægtejergift, forsikring, eventuelle reparationer og benzin i dit budget.


Find gamle biler under 10.000 kroner her!

Hvis du køber billige biler til salg under 10.000 kroner, skal du være særligt opmærksom på rustskader, da det ofte hænger sammen med prisen. Lidt rust skader ikke, selvom det kosmetisk ikke er så kønt at kigge på, men bærende dele på bilen, der er ramt af rust, kan blive en rigtig dyr fornøjelse. Det kræver dog en lift at løfte bilen op for at tjekke understellet for rustskader, så det kræver, at du du kender en med en lift, eller køber den hos en bilforhandler.


Privat eller via forhandler

Du er måske også i tvivl, om du skal købe din nye brugte bil via en privat sælger eller en forhandler. Fordelen ved at købe bilen hos en forhandle er, at eventuelle fejl og mangler på bilen er omfattet af reklamationsretten to år frem.

Du kan også være sikker på, når du køber bilen hos en forhandler, at de gennemgår den, og derved minimerer du risikoen for, at der dukker store mekaniske fejl op senere hen.

Der er masser af brugte biler at finde på Den blå avis.

Fordelen ved køb af brugt bil privat er, at prisen på bilen ofte er lavere end den er hos forhandleren.  Risikoen ved at ordne det privat er dog, at finder du fejl og mangler efter købet, så har du ikke mulighed for at bruge reklamationsretten. Opsummerende så betaler du altså forhandleren for at sikre, at den brugte bil er klargjort til at køre – både kosmetisk, men også mekanisk.


Vedligeholdelse

Undersøg, hvor godt forrige ejer har vedligeholdt og passet på bilen. Er servicebogen udfyldt er det en god indikation for, at bilen er blevet godt vedligeholdt. Særligt på helt små biler betyder det meget, om der er blevet godt passet på den, fordi flere funktioner på en bil har en domino-effekt.


Find nysynet gamle biler

Nysynede biler kan sagtens gemme på ubehagelige overraskelser, men i det mindste, så lever de op til lovens krav. Finder du eksempelvis en bil, der ikke har længe til syn, og hvor du er i tvivl om hvorvidt, den vil kunne bestå en synstest, så er den ikke værd en investering.


Find brugte biler til under 20.000 kroner her!


Sådan sikre du bedst køb af billige biler til salg


Prøvekør bilen først

Det er ikke nok at tage bilen med ud på vejene i 5 – 10 minutter. En god hovedregel er at få den ud at køre på en strækning på mindst 20 kilometer. Har du mulighed for det, skal du også lufte bilen på motorvejen og ved bykørsel. På den måde kan du se, om den kan klare både at holde i tomgang og køre mange kilometer i timen.


Inspicer bilen

Det er vigtigt, at du tjekker, at alt udstyr er som det skal være, eller om der er noget, der virker mystisk eller i stykker. Her er det en særlig god idé at lytte godt efter lydene, for de kan afsløre, om bilen har det godt, eller om lever på sine sidste dage. Gennemgå derfor alle bilens funktioner som blinklys, lys, vinduesvisker, el-ruder, radio mv.
Kontrollerer også om pedalerne og bremserne virker helt som de skal, og løsne grebet forsigtigt fra rattet, mens du er ude på din prøvetur, så du ved garanteret, at den kører helt lige ud som den skal.

Vær opmærksom på, at alle disse inspicerings punkter tager bilforhandleren ansvar for, hvis du køber din brugte bil derigennem.


Gode råd til at finde den bedste brugte bil

  • Prøvekør bilen
  • Køb hos en forhandler
  • Tjek om der er restgæld på bilen før du køber den. Det kan du gøre på bilbogen
  • Sikre dig, at bilen er ordentligt vedligeholdt
  • Overvej ejerudgiften
  • Regn på fremtidige værkstedregninger
  • Sørg for at den er nysynet
  • Tjek bilens historie

Med disse gode råd ved køb af brugt bil, er du godt på vej til at finde gode og billige biler til salg.

Bedste brugte bil til prisen

Er budgettet begrænset, og mangler du en billig bil til at løse et akut behov lige nu og her, så er det muligt at finde en god brugt bil til 10.000 kroner. Du skal være opmærksom på, når du køber en bil i sådan et billigt prisleje, at det ikke er en bil, der vil holde forevigt. Du skal derfor være forberedt på at skrotte den ud efter et par år.

Fremhævede bilmærker er i denne priskategori Opel, Renault Megane og Skoda Octavia.

Har du et lidt større råderum, og kan du betale for en brugt bil til 20.000 kroner, så bliver udvalget straks lidt bredere. Det er meget muligt at finde en brugt bil til 20.000 kroner med et fornuftigt kilometerantal, der kan køre langt på literen, og ikke koster en formue i ejeafgift.

Nogle af de fremhævede bilmærker i disse priskategorier er Citroën C1, Peugeut 206, Peugeut 407, Ford Focus, Opel Corsa og Toyota aygo.


HJÆLP TIL AT KØBE BILLIGE BILER TIL SALG?

Kniber det med at få råd til billige brugte biler til salg? Fortvivl ikke. Hos LendOn hjælper vi dig gerne sikkert ud på vejene med et lån på op til 15.000 kroner med en ubegrænset løbetid.

Det tager os kun få minutter at gennemgå din låneansøgning, og du får svar straks.

LÅN OP TIL 15.000 KRONER


Find billige biler til salg


VIL DU VIDE MERE?

Sidder du tilbage med ubesvarede spørgsmål til vores lån? Eller er du ikke sikker på, om LendOn er den rigtige løsning for dig? Så kan du med fordel besøge vores ‘Spørgsmål og Svar’ -sektion, hvor vi har samlet svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. Skulle dit spørgsmål ikke høre herunder, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, der sidder klar til en uforpligtende snak om din situation.


KUNDESERVICE

Tefon: 44 22 46 64
E-mail: info@lendon.dk
Mandag – Torsdag: 8:00 – 18.00
Fredag: 8:00 – 16.00.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,