efteraarsferie-for-studerende

Tips til en billig efterårsferie for studerende med tomme lommer

For de danske studerende klappes bøgerne typisk sammen i midten af oktober, og du kan se frem til en uge væk fra studiet. Efterårsferie er altid noget der kan bruges, om end du har en planlagt ferie forude, eller blot har brug for at læse op på pensum.

Af og til må du som studerende blot erkende, at lommerne er tomme for guld, og der derfor ikke er plads til de fede oplevelser. Måske skal du allerede ud og låne penge til kørekort, eller andre vigtige poster – og så er behovet for en billig efterårsferie først reel. Derfor har vi herunder samlet vores tre bedste tips til, hvordan du kan udnytte din efterårsferie på bedste og billigste vis.

Kom billigere i biografen

Egentlig kan du slænge dig i biografens bløde sæder for billigere penge hele året – så længe du blot kan fremvise et studiekort. Biografer over hele landet giver mandag til torsdag 10 kr. afslag på de studerendes biografbilletter. Se listen over de biografer, som udbyder denne rabat herunder:

 • Cinemaxx, Fisketorvet, København
 • Dagmar, København
 • Gloria, København
 • Park Bio, København
 • Palads, København
 • Nordisk Film, Næstved
 • Cinemaxx, Rosengårdscentret, Odense
 • Cinemaxx, Århus
 • Nicolai Bio, Kolding

Skulle du stå i den situation, at din faste biograf-buddy ikke kan tilegne sig studierabat, så er der også råd for det. Med fri i efterårsferien, har I pludselig den mulighed, at gå i biografen tidligere på dagen, og så er der også penge at spare. På langt de fleste film i de større biografer, er der omkring 10 kr. at spare, hvis du vælger en formiddags-forestilling, frem for at vente til efter mørkets frembrud.

Læs også: Nem og hurtig transport rundt i byen

Et billede af en bar i københavn. Oplev byen og flotte cocktailbarer

2. Billigere drinks og gratis indgang

Det er næsten en uskreven regel, at man som ung studerende fejrer ferierne med fest og farver. Over hele landet har barer og diskoteker taget de unges efterspørgsel til sig. Derfor kan du også finde en lang række studierabatter på godt og vådt til ganen. Se hele oversigten over rabatterne her.

3. Overnat i naturen

Selvom du som ung nok allermest kunne ønske dig en shoppetur til London eller en forlænget weekend til Paris, så kan det nemt knibe med, at finde plads i økonomien til lige netop rejser. Nogen gange handler det dog blot om, at komme ud af sine vante rammer derhjemme, og se noget nyt.

I stedet for en dyr rejse til udlandet, kunne du og vennerne måske prøve noget mere primitivt herhjemme i Danmark. Rundt omkring i landet er der nemlig bygget utallige shelterpladser, hvor der både er mulighed for bålhygge og overnatning. Selvom det lyder som en kold oplevelse, så kan det sagtens ladt sig gøre i midt oktober. Det kræver blot lange skiunderbukser og en varm sovepose.

I modsætning til større lejrpladser, så skal små lejrpladser ikke bookes på forhånd. Du kan altså gøre brug af disse, præcis som det passer dig året rundt. Dog kan du risikere at din udvalgte shelterplads allerede er taget, når du og din gruppe når frem. På de små lejrpladser i Danmark, må du maks foretage to overnatninger ad gangen. Se øvrige regler, samt kort over shelter-pladsernes belligenhed på Naturstyrelsens hjemmeside.

Hjemme er godt, men måske ikke nok

Hvis der nu alligevel skulle være et ferietilbud, som du og vennerne ikke kan stå for, så kan det være nødvendigt at låne penge til din efterårsferie. Det er der sådan set heller intet galt i. Dog bør du altid overveje din beslutning grundigt inden du kaster dig ud i et online-lån. Herunder finder du tre gode overvejelser, som du burde gøre dig, inden du sender din låneansøgning afsted.

 • Hvor meget har du egentlig brug for at låne?
 • Giver lånevirksomheden dig mulighed for, at indfri dit lån før tid?
 • Kan du betale tilbage inden låneperiodens udløb?

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,