tricktyveri-svindel-paa-ferie

kreditkortsvindel og Tricktyveri på ferien

Hvordan er du dækket ved tricktyveri og kreditkortsvindel på ferien? Det er en rigtig god idé, at være på forkant med de mange lommetyve som render rundt, og prøver at stjæle fra de intetanende turister. Det er ikke altid let, fordi tyvene er professionelle og kreative.

Her giver vi dig en oversigt over – og gode råd til at undgå de mest brugte tricktyverier og kreditkortsvindler på ferien.


DE MEST BRUGE TRICKTYVERIER

Læs også vores guide til de bedste forsikringer her !


PUNKTEREDE DÆK I ITALIEN

Utroligt mange danskere vælger kør-selv-ferien til pizzaens land, Italien. Den største frygt for de trillende familier, er, at noget uventet sker med bilen. Heldigvis er italienere et imødekommende folkefærd, som stopper op, og spørger om de skal hjælpe med at reparere skaden.

Det er et velkendt tricktyveri i Italien, at en tricktyv bevidst punkterer turisters dæk. Men i stedet for oprigtigt at yde sin hjælp til at reparere bilen, vil tricktyven i stedet forsøge at stjæle ejendele fra bilen.


SVINDEL I SPANIEN

Særligt i Barcelona er der episoder, hvor ekspedienter aktivt har deltaget i tricktyveri og kreditkortsvindel. Et eksempel er, at ekspedienten vil forsøge at få dit dankort ud af dit synsfelt og under disken tage et billede af kortet med sin egen telefon. Dette trick tager kun to sekunder at udføre. Billedet af dit dankort, vil senere blive kopieret og misbrugt.

Heldigvis i dag, har de fleste kontaktløse dankort, og de fleste butikker har moderne betalingsmaskiner, så man som turist undgår tricktyveri og kreditkortsvindel på ferien.


FALSKE POLITIBETJENE I TJEKKIET

Særligt i Prag, men bestemt også i resten af Tjekkiet, kan man opleve at tricktyve ofte arbejder i hold. En af de mere voldsomme tricktyverier foregår ved, at en given person vil få dig til at tage imod noget ulovligt – eksempelvis stoffer når du er ude i nattelivet. Dernæst vil en falsk betjent i civil beklædning påstå, at du har gjort noget ulovligt.

Den falske politibetjent vil insistere på at se både dit pas og din pung for legitimation. Pungen vil politibetjenten formentlig forsøge at tømme i diskretion, eller måske vil han tage benene på nakken, og stikke af med dine ejendele.


GODE RÅD MOD KREDITKORTSVINDEL

Kreditkortsvindel og tricktyveri findes over hele verden. De mange svindlere har bestemt også sin arbejdsgang herhjemme i Danmark. Derfor bør alle følge rådene på sommerferien, såvel i dagligdagen. Mange er opmærksomme på tricktyveri og kreditkortsvindel, men alligevel indberettes der årligt over 30.000 sager om kreditkortsvindel udført mod danskere.

Er man så uheldig at være udsat for tricktyveri og kreditkortsvindel herhjemme, skal man altid melde det til politiet !


Tjek altid om der er fusket med pengeautomaten

De seneste par år har der været flere tilfælde, hvor en svindler har sat en scanner på pengeautomaten. Det gøres ved at lægge en ekstra plade hen over tasterne, således at fingeraftrykket afslører pinkoden på pladen. Herefter kan svindleren stjæle dankortet og misbruge det, fordi svindelen nu kender koden.


Vær opmærksom på tricktyveri i pengeautomaten

De fleste er opmærksomme på at kigge sig over skulderen, før man starter en pengetransaktion. Dog er der også opdaget tricks, hvor en svindler har indsat en pengeclips i automaten. Når man så forsøger at hæve pengene, kommer der ikke noget fysisk ud af automaten. De fleste vil forlade pengeautomaten og ringe til banken for at få hjælp.

Svindleren vil efterfølgende gå til pengeautomaten og pille clipsen ud og tage pengene.


Bank-applikationer på mobilen

Det er nemt og smart at have en bankapp på telefonen. Via en bankapp, det langt nemmere at overføre penge, og tjekke sine konti på farten. Husk dog på, at sikkerheden ved disse applikationer er noget mindre, end når du benytter dig af netbank derhjemme. Netop derfor dækker forsikringen heller ikke svindel i forbindelse med mobilepay.


FERIELÅN

Lån penge til ferier og rejser hos Lendon. Prøv vores låneberegner her !

DU MÅ ELLER LIGE...

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og ikke mindst en tid fyldt med julehygge. Det er den tid på året, der emmer af nostalgi, varme og tryghed. Nu nærmer juletiden efterhånden sig med hastige skridt, og det

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgningsprocessen

Ved sammenligning af lån kan den tid det tager at ansøge også være vigtig. Hvor lang tid tager det at ansøge? Det varierer hos de forskellige udbydere. Hos lendon.dk kan du ansøge om et lån på