ung-par-snakker-med-gadesaelger-byen-kreditkortsvindel-lendon-JPG.jpg

kreditkortsvindel og Tricktyveri på ferien

Hvordan er du dækket ved tricktyveri og kreditkortsvindel på ferien? Det er en rigtig god idé, at være på forkant med de mange lommetyve som render rundt, og prøver at stjæle fra de intetanende turister. Det er ikke altid let, fordi tyvene er professionelle og kreative.

Her giver vi dig en oversigt over – og gode råd til at undgå de mest brugte tricktyverier og kreditkortsvindler på ferien.


DE MEST BRUGE TRICKTYVERIER

Læs også vores guide til de bedste forsikringer her !


PUNKTEREDE DÆK I ITALIEN

Utroligt mange danskere vælger kør-selv-ferien til pizzaens land, Italien. Den største frygt for de trillende familier, er, at noget uventet sker med bilen. Heldigvis er italienere et imødekommende folkefærd, som stopper op, og spørger om de skal hjælpe med at reparere skaden.

Det er et velkendt tricktyveri i Italien, at en tricktyv bevidst punkterer turisters dæk. Men i stedet for oprigtigt at yde sin hjælp til at reparere bilen, vil tricktyven i stedet forsøge at stjæle ejendele fra bilen.


SVINDEL I SPANIEN

Særligt i Barcelona er der episoder, hvor ekspedienter aktivt har deltaget i tricktyveri og kreditkortsvindel. Et eksempel er, at ekspedienten vil forsøge at tage et billedet af kreditkortet. Dette trick tager kun to sekunder at udføre. Billedet af kreditkortet, vil senere blive kopieret og misbrugt.

Heldigvis i dag, har de fleste kontaktløse dankort, og de fleste butikker har moderne betalingsmaskiner, så man som turist undgår tricktyveri og kreditkortsvindel på ferien.


FALSKE POLITIBETJENE I TJEKKIET

Særligt i Prag, men bestemt også i resten af Tjekkiet, kan man opleve at tricktyve ofte arbejder i hold. Den falske politibetjent vil insistere på at se dit pas og pung for legitimation. Pungen vil politibetjenten formentlig forsøge at tømme i diskretion eller løbe væk med.


GODE RÅD MOD KREDITKORTSVINDEL

Kreditkortsvindel og tricktyveri findes over hele verden. De mange svindlere har bestemt også sin arbejdsgang herhjemme i Danmark. Derfor bør alle følge rådene på sommerferien, såvel i dagligdagen. Mange er opmærksomme på tricktyveri og kreditkortsvindel, men alligevel indberettes der årligt over 30.000 sager om kreditkortsvindel udført mod danskere.

Er man så uheldig at være udsat for tricktyveri og kreditkortsvindel herhjemme, skal man altid melde det til politiet !


Tjek altid om der er fusket med pengeautomaten

De seneste par år har der været flere tilfælde, hvor en svindler har sat en scanner på pengeautomaten. Det gøres ved at lægge en ekstra plade hen over tasterne, således at fingeraftrykket afslører pinkoden på pladen. Herefter kan svindleren stjæle dankortet og misbruge det, fordi svindelen nu kender koden.


Vær opmærksom på tricktyveri i pengeautomaten

De fleste er opmærksomme på at kigge sig over skulderen, før man starter en pengetransaktion. Dog er der også opdaget tricks, hvor en svindler har indsat en pengeclips i automaten. Når man så forsøger at hæve pengene, kommer der ikke noget fysisk ud af automaten. Når der er fri bane, vil svindleren efterfølgende gå til pengeautomaten og pille clipsen ud og tage pengene.


Bank-applikationer på mobilen

Det er nemt og smart at have en bankapp på telefonen. Via en bankapp, er det langt nemmere at overføre penge, og tjekke sine konti på farten. Husk dog på, at sikkerheden ved disse applikationer er noget mindre, end når du benytter dig af netbank derhjemme. Netop derfor dækker forsikringen heller ikke svindel i forbindelse med mobilepay.


FERIELÅN

Lån penge til ferier og rejser hos Lendon. Vi tilbyder to attraktive online lånemuligheder:

15.000 kr. i Kredit

Start ansøgningen her !


VIL DU VIDE MERE OM VORES LÅN?

Sidder du tilbage med ubesvarede spørgsmål til vores lånetilbud?
Er du ikke helt sikker på, om LendOn er den rigtige løsning for dig?

Så kan du med fordel besøge vores ‘Spørgsmål og Svar’-sektion, hvor vi har samlet svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. Skulle dit spørgsmål ikke høre herunder, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, der sidder klar til en uforpligtende snak om din situation.

KUNDESERVICE
Telefon: 44 22 46 64
E-mailinfo@lendon.dk
Mandag – Torsdag: 8:00 – 18.00
Fredag: 8:00 – 16.00


Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,