en kvinde sidder og laeser selvbetalte uddannelser indretningskonsulent uddannelse lendOn

Uddannelse – fra passion til profession

Er du træt af jobbet? Måske du har siddet i samme stilling i mange år og er træt af at se på de samme tal eller de samme kollegaer. Uanset grunden så er der mange muligheder for at komme videre i erhvervslivet. Du kan eksempelvis søge videre på nye arbejdspladser, eller du kan opgradere dine færdigheder ved at tage en selvbetalt uddannelse.

Er du usikker på, om en ekstra uddannelse er noget for dig? Eller er du blot nysgerrig på, hvilke muligheder der er? Læs med her, hvor vi kort vil introducere dig til selvbetalte uddannelser.

Fordele ved selvbetalte uddannelser

Vi står over for et hurtigt udviklende arbejdsmarked, der er i konstant forandring, og hvor mangel på rette kvalifikationer er en voksende udfordring for erhvervslivet.

Det stiller store krav til os som mennesker, men også de fleste arbejdspladser mærker presset. For at vi kan udvikle os og udføre vores job bedst muligt, er vi konstant nødt til at genere ny viden og tilegne os kompetencer for at holde os attraktive.

Så hvorfor er det så vigtigt med efteruddannelse? Svaret er enkelt.

Vi skal holde os i gang for at holde vores hjerneceller aktive og for at være mere attraktive for vores nuværende og kommende arbejdsgiver. Herudover er stimulering af hjernen også vigtig for at holde gejsten og motivationen oppe hos os selv. I dag er vi aktive på arbejdsmarkedet i mange år, og derfor er det vigtigt, at vi trives og motiveres af at gå på arbejde. Træning af vores færdigheder holder os skarpe og friske.

Her er 10 fordele ved at studere en selvbetalt uddannelse

 • Du styrker din kompetencer
 • Du udvider dit netværk
 • Du bliver en stor værdi for din arbejdsplads
 • Du kan forfølge dine drømme
 • Du kan skabe dig en ny karrierevej
 • Du styrker dine muligheder for at få mere i løn
 • Du øger dine muligheder for at skifte stilling til en ny branche
 • Du udvikler dig
 • Du bliver motiveret
 • Du kan udleve din passion

Praksis

Selvbetalte uddannelser skal, som navnet indikerer, finansieres selv, ofte uden mulighed for at kombinere det med SU-udbetaling. Der findes mange uddannelsesmuligheder, og priserne varierer fra alt fra et par få tusinde kroner til 100.000 kroner.

Er det svært at overskue det rigtige uddannelsesvalg?

Finduddannelse er Danmarks største samlede markedssted for uddannelser og kurser. Her finder du både private og offentlige udbydere. Via nedenstående links kan du blive inspireret af forskellige uddannelsesmuligheder.

 • Bygovenpå kan du finde selvbetalte uddannelser på det tekniske og produktionsrettede område. Uddannelser, du kan tage, hvis du allerede er faglært.
 • Smartlearning kan du finde uddannelser på Akademi- og diplomniveau.

Hvilken selvbetalt uddannelse du skal vælge afhænger af mange faktorer. Den vigtigste er selvfølgelig, hvad du ønsker for fremtiden, men også hvilken uddannelse du har i forvejen tæller med.

Måske drømmer du om at tage et skridt i en helt ny retning? Starte på ny og lave et karriereskift til noget, du har en passioneret interesse for?

Fremtiden er din.

Læs og bliv inspireret af “Kan vingerne bære – håndbog i jobjagt og karriereskift” af Torben Lausten.

Udlev din passion

Genskab dig selv i din karriere ved at udleve din passion. Hvad brænder du for? Har du en interesse, der gør dig glad, hvor du tror, du kan bruge dine talenter bedre, så det giver dit arbejde mere mening?

Vi kender det alle sammen. Når vi laver noget, som vi brænder for, så bliver vi mere produktive og energifyldte. Det er denne passion for et arbejdsområde eller opgave, du kan bruge som udgangspunkt for at skabe en ny karriere.

Langt størstedelen af selvbetalte uddannelser studeres online, hvilket gør det ekstremt fleksibelt at læse ved siden af et normalt arbejde. Der er dog mange, som vælger at gå ned i tid, mens de læser for stadig at have tid til familie og et almindeligt liv.
Nogle selvbetalte uddannelser tager op til flere år at studere, mens andre uddannelser tager kort tid at gennemføre.

Der findes rigtig mange uddannelsesmuligheder. Herunder har vi listet nogle af de mest populære, kreative selvbetalte uddannelser og kurser, som kan give dig et skub og en ny retning i livet.

Indretningskonsulent uddannelse. Som indretningsarkitekt kan du eksempelvis arbejde med indretning af rum i det private og i det offentlige.

Zoneterapeutuddannelse. Med en uddannelse som zoneterapeut kan du arbejde med mange forskellige former for behandling af kroppen. Eksempelvis akupunktur.

Yogalæreruddannelse. Med en uddannelses som yogalærer kan du undervise i forskellige former for yogastilarter.

Makeup-artist uddannelse. Som makeup-artist får du en kreativ uddannelse. Der er mange muligheder for at arbejde som selvstændig freelance makeup-artist.

Massøruddannelse. Tager du denne uddannelse, får du et godt kendskab til anatomi, fysiologi og almen sygdomslære. Massører er ofte selvstændige erhvervsdrivende.

Akupunkturuddannelse. Er en alternativ behandlingsuddannelse, hvor du blandt mange ting kan arbejde med alle former for smerter. Herunder behandling af gigt i led og muskler og rygsmerter. Dette er en af de behandlingsuddannelser, som også hører under zoneterapeutuddannelsen.

Kurser

Du kan også tage styring over din karriere ved at læse kurser. Læs et kursus og skab bevidsthed om dig selv og dine talenter. Ved at se dig selv i nye sammenhænge, kan du komme tættere på dit valg om en selvbetalt uddannelse.

Få motivation og selvindsigt med uddannelseskurser. Nogle af de mest populære kurser er:

 • Fotografkursus
 • Madkurser
 • Sprog og kommunikation
 • Musik og sang
 • IT kurser

Find dit næste kursus på Kursusoversigt.dk.

Hvad koster selvbetalte uddannelser?

Priserne for selvbetalte uddannelser varierer meget. Nedenfor har vi undersøgt priserne for tre af de mest populære indretningskonsulent uddannelser:

Indretningsarkitekt på Copenhagen School of Interior Design
15.000 kroner
Uddannelsen på Copenhagen School of Interior Design tager 2 år. Læs om uddannelsen her!

Indretningsarkitekt på Indretningsakademiet
24.740 kroner
Uddanelsen kan vare op til 5 år. Læs om uddannelsen på Indretningsakademiet her!

Indretningsarkitekt på Arkitektskolen for Indretningsdesign
8.250 kroner
Uddannelsen tager 15 måneder. Læs om uddannelsen her! Du kan læse meget mere om, hvad det kræver for at tage indretninskonsulent uddannelsen på Ug.dk.

Artiklen fortsætter efter billedet

This image has an empty alt attribute; its file name is interior-uddannelse-indretningskonsulent-hvad-koster-det-forbrugslaan-obvia-1024x683.jpg


Indretningskonsulent uddannelser er et populært valg

Vil du læse til zoneterapeut eller en uddannelse indenfor andre alternative behandlingsformer, så kan du sagtens gøre det. Der findes nemlig mange professionelle zoneterapeutuddannelser rundt om i Danmark.

De fleste alternative behandlingsuddannelser er opbygget i flere kursusmoduler og koster i gennemsnit 55.000 kroner at studere.

Du kan læse om de mange alternative behandlingsuddannelser her!


Tilskud til indretningskonsulent uddannelse

Der findes en række fonde, der giver tilskud til selvbetale uddannelser – også til indretningskonsulent uddannelsen. Bliv klogere på fondene her.
Kan du ikke få tilskud til din selvbetalte uddannelse, så hjælper Obvia selvfølgelig gerne, så du kan udleve dine drømme og blive hvad du vil.

Det er vigtigt at have noget at stå op til hver dag. Derfor hjælper vi alle, som ønsker at realisere deres drømme med et komme i gang med en ny karrierevej.

Selvbetalte uddannelser er nøglen til fremtiden. Det ved Obvia, og derfor hjælper vi med lån.

Lån til drømmene

LendOn hjælper gerne med lån, så du kan forfølge din karriere. Du kan låne op til 15.000 kroner med en ubegrænset lånetid. Det tager os kun få minutter at gennemgå din låneansøgning og du får svar straks.

Lån til selvbetalte uddannelser

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,