en-bus-koerer-paa-en-tom-landevej-gode-ideer-til-dit-sabbataar-LendOn.dk-min.jpg

Ting du kan lave i dit sabbatår

Superstudenter der sprænger karakterskalaen, adgangskvotienter og manglende studieboliger – lige nu fylder de danske unges studiestart i alle sine aspekter utroligt meget i medierne. Tilbage står en anden gruppe af unge mennesker, som har helt andre planer for de kommende år.

Sabbatår er nemlig fortsat noget, som flere og flere unge har brug for. Vi kommer her med vores bud på, hvordan du kan få mest muligt ud af dine sabbatår.


SPAR PENGE OP

Studiestart er uden tvivl en dyr affære. Der skal købes dyre skolebøger, computer – og betales til sociale arrangementer. Har du planer om at starte studie efter dit sabbatår, så er det en fornuftig ide at spare penge sammen til forløbet. Hvis du allerede har et arbejde, kan du naturligvis allerede sætte penge til side, ellers er der ofte masser af sommerjobs at finde.

Læs gerne vores tips til, hvordan du sparer penge ved studiestart.


PLANLÆG DIN FREMTID

Det lyder måske som en stor mundfuld, men det er altid en god idé at lægge en plan for, hvordan man ønsker at fremtiden skal se ud. Det er sjældent, at livet former sig som planlagt, men at have et mål at gå efter, kan være altafgørende for, at du får mest ud af dit sabbatår.

Det er i netop i dine sabbatår, at du har tid og mulighed for at udforske verden, lære nye ting og prøve kræfter af med områder, hvor du ellers aldrig havde forestillet dig selv.


REJS UD I VERDEN

De fleste unge vil meget gerne rejse i deres sabbatår, og der er mange måder at opleve verden på. Nogle tager på rundrejse i flere måneder, mens andre finder plads til flere kortere ferieophold i løbet af året.
Verden er din – om det bliver med en rygsæk på ryggen, eller du hellere vil ligge flad på en solseng ved en pool.

At rejse kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse. Du kan altid låne penge til din rejse hos LendOn.


IVÆRKSÆTTER DRØM?

Har du gået med en iværksætterdrøm i maven, så er det da netop i dit sabbatår, at drømmen bør forfølges. Her har du tiden til at arbejde på dit projekt, netværke med andre iværksættere og gøre dig klogere på, hvorvidt din iværksætterdrøm er det rette for dig.

Hvis pengene ikke rækker til at overgive sig fuldt ud til iværksætteri, så kan du jo arbejde på din drøm som et sideløbende hobbyprojekt.

Du kan altid låne til dine hobbyprojekter hos LendOn.

Læs mere om iværksætteri i vores artikel “Danmarks rigeste: Hvordan gør de?


SUPPLERINGSFAG

Har du indset at dit drømmestudie kræver fag, som du aldrig har haft på skoleskemaet før? Så opgiv ikke – du kan stadig blive optaget.

Flere institutter rundt om i landet tilbyder undervisning i enkeltfag, således at du kan blive kvalificeret til din drømmeuddannelse.


TAG PÅ HØJSKOLE

Der findes 70 højskoler fordelt ud over hele landet, og de er alle meget efterspurgte. Et højskoleophold er lærerigt og kompetencegivende, og så er det en god mulighed for at lære nye mennesker at kende.

Der er mange forskellige typer af højskoler. Eksempelvis kan du tage på idrætshøjskole, hvis du interesserer dig for kroppen og sundhed. Eller også kan du finde dig til rette på en filmhøjskole, hvis det er medier og produktion, som står dit hjerte nært.

Der er mange muligheder for et spændende højskoleophold i Danmark.


AU PAIR

Man kan også bruge sit sabbatår på at rejse ud som au pair. At være au pair vil sige, at du bor hos en familie i et andet land, hvor du hjælper til med de huslige pligter og andre daglige gøremål. En au pair betales som udgangspunkt i kost, logi og lommepenge.

At rejse som au pair er en god måde at lære et nyt sprog på. Det også en udestående mulighed for, at lære et land at kende fra en lokal vinkel.


UDVEKSLING

Hvis du tager afsted på udveksling, kan det til dels ikke sidestilles med et sabbatår. Men for mange føles det som en sabbatår, da de oplever nye kulturer og nye mennesker.

Omend et udvekslingsophold måske ikke vil give dig samme frihedsfølelse, som et sabbatår ellers kunne give dig, så er der masser af goder oplevelser at hente.


ARBEJD SOM FRIVILLIG

Man kan både arbejde som frivillig i Danmark såvel som i udlandet. Mange unge rejser til afrikanske lande, hvor de hjælper til på et børnehjem. Andre sætter kurs mod Asien, hvor de hjælper til med at passe dyr, som har været ofre for turistindustrien.

Herhjemme søges der ofte efter frivillige til organisationer som Røde Kors, hvor fokus eksempelvis kunne være at hjælpe udsatte familier.

Frivilligt arbejde er også noget som giver pluspoint på en studieansøgning gennem kvote 2.


BLIV GUIDE

Igen er dette en mulighed hvorpå du kan kombinere rejse og arbejde. Den typiske guide er oftest at finde på charterhotellerne i lande som Spanien, Italien og Grækenland. Alt efter hvilken type hotel du arbejder på, og hvilken virksomhed du arbejder for, vil opgaverne varierer.

Nogle guider står for turene ud af hotellet, mens andre passer gæsternes børn eller står for aftenarrangementer.

En ting er sikkert – livet som guide er i hvert tilfælde ikke kedeligt.

HAR DU BRUG FOR LÅN TIL REJSEN?

LendOn tilbyder to attraktive online lånemuligheder:

Kredit 15.000 kroner

Start ansøgningen her !


VIL DU VIDE MERE?

Sidder du tilbage med ubesvarede spørgsmål?
Eller er du ikke sikker på, om LendOn er den rigtige løsning for dig?

Så kan du med fordel besøge vores ‘Spørgsmål og Svar’-sektion, hvor vi har samlet svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. Skulle dit spørgsmål ikke høre herunder, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, der sidder klar til en uforpligtende snak om din situation.

KUNDESERVICE
Telefon: 44 22 46 64
E-mail: info@lendon.dk
Mandag – Torsdag: 8:00 – 18.00
Fredag: 8:00 – 16.00

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,