julehygge-paa-budget

Julehygge med børn på budget

December er kold og våd, men det er også en måned, hvor god gammeldags hygge og næstekærlighed bliver prioriteret i allerhøjeste grad. Folkeskolerne holder juleferie, og det betyder dage hvor børn og forældre har rig mulighed, for at nyde hinandens selskab og glemme julestressen for et øjeblik.

Men de mange julegaver og den voldsomme mængde af julemad og guf tager hårdt på danskernes budget. Et lån til julegaver kan være nødvendigt, men alligevel kan det for nogle familier stadig være svært, også at finde penge til familiehygge i juledagene. Vi har her samlet fem budgetvenlige ting, som du og din familie kan samles om i denne hyggelige tid.

Læs også: Julen er magisk, men uforudsigelig

Brætspils-turnering

Det er altid hyggeligt at finde de gamle støvede brætspil frem igen, så hvorfor ikke lave en turnering ud af det. De garvede kendere af tv-kanalernes mange julekalendre, kan måske også huske, hvordan Jesus fornøjede sig over Kalaha i Jesus & Josefine tilbage i år 2003.

Hvis ikke I har alverdens brætspil liggende i hjemmet, så gør det til en udflugt. Gennem de seneste par år, er der åbnet en række brætspilscaféer i de større byer. Her kan I for få penge få frit valg mellem hundredvis af hyggelige brætspil, og så kan i nyde café-stemningen og en kop varm kakao samtidig. Langt de fleste brætspilscaféer er også børnevenlige i dagtimerne.

Hjemmelavede julegaver til bror og søster

Det er vidt forskelligt fra familie til familie, hvem der bliver budgetteret julegaver til. I nogle familier giver søskende også hinanden gaver, til trods for at det så ofte er forældrenes økonomi der må lide. I stedet for at farte ned i de dyre legetøjsbutikker og finde det første og bedste stykke legetøj, så lad børnene lave hjemmelavede personlige gaver, som de kan glæde hinanden med. Herunder finder du tre forslag til, hvad disse gaver kunne være:

  • Fine figurer af trylledej
  • Perleplader som skilte på børneværelsets dør
  • Hjemme-pyntede julekugler med navn på

Læs også: Lån nemt og sikkert med NemID

Julebio i sofaen

Foruden de mange julefilm som der kører på samtlige TV-kanaler i juleperioden, så kan du med sikkerhed også finde en række gode familiefilm på de mange streamingtjenester. I vores juleguide “Mindeværdig julehygge på budget” har vi samlet 20 fantastiske julefilm, hvor der både er gamle kendinge, og mindre kendte julefilm. Her er der også masser af underholdning for de mindste, såvel som for de store børn.

julebag-i-hjemmet-Julehygge med børn på budget-blog-LendonDK

Den store bagedyst i eget køkken

Med juletid hører julebag. Kransekager, pebernødder og brunkager – alle sammen kager som dufter fantastisk og smager endnu bedre. Er dine børn meget små, kan du altid slå dejen sammen i forvejen. Så kan børnene blot deltage i den sidste og sjoveste del af processen, hvor der skal rulles pebernødder, udformes kager og pyntes med nødder og glasur.

Storcentrenes gratis julehygge

I Danmark ligger der efterhånden et storcenter i hver enkelt by. Hvis ikke der ligger et i din by, så kan du formentlig finde et i nabobyen. I juleperioden skruer centrene altid ekstra op for charmen. Der bliver pyntet op med julelys og pynt, duften af brændte mandler breder sig, og så er der også tit underholdning på programmet. Tjek dit nærmeste storcenters website, for at se hvilket juleindslag de har fået stablet på benene. En ekstra bonus ved at julehygge i storcentrene er, at så kan du slå to fluer med ét smæk, og købe nogle af julegaverne samtidig.

God jul fra alle os til alle jer.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,