Udlandsophold-kopi-min-1

9 gode råd til et billigere semester i udlandet

Et semester i udlandet kan gavne den studerendes karriere. Når man læser i udlandet, udfordrer man sig selv, og det kan styrke både den faglige og personlige udvikling. Vælger man at læse et semester i udlandet, forbedrer man derfor også sine muligheder for at få et job.

Hvis man læser i udlandet, får man også kendskab til en anden kultur, man har mulighed for at lære et andet sprog, og man får opbygget et international netværk – alt sammen noget, der er med til at styrke den studerendes karriere.

Et semester i udlandet er derfor på flere måder anbefalelsesværdigt. Desværre er økonomien en barrierer for en del studerende. Men det behøver ikke at koste en bondegård at læse i udlandet.

Vi har derfor lavet 9 gode råd til den studerende, der ønsker at rejse et semester til udlandet – men gerne vil spare penge.

1. Læs dit semester i udlandet på et partneruniversitet

De fleste studier har tilknyttet nogle partneruniversiteter, så de studerende har mulighed for at læse i udlandet uden at betale undervisningsafgift. Aftalen består i, at universiteterne bytter studerende i en periode.

Tager man et semester i udlandet på et partneruniversitet gennem for eksempel Erasmus eller Nordplus, kan man altså spare hele undervisningsafgiften væk. Normalt betaler man for eksempel 20.000 kr. for et semester for at få lov til at læse i udlandet.

Udover at man sparer undervisningsafgiften væk ved at tage sit semester i udlandet gennem Erasmus eller Nordplus, har man også mulighed for at få stipendium på omkring 1.000 kr. – 2.000 kr. om måneden.

2. Planlæg dit semester i udlandet i god tid

Der er en masse, der skal falde på plads og gå op i en højere enhed, når man skal læse i udlandet. Det kan derfor være en god idé at planlægge sit semester i udlandet i god tid, hvis man gerne vil spare penge.

En af udgifterne man kan spare en del på ved at være ude i god tid er flybilletterne. De billigste flybilletter bliver nemlig solgt først – jo tættere man kommer på afrejsedagen, jo dyrere bliver de.

Når man tager et semester i udlandet, er man ofte nødt til at finde en bolig. Det kan godt betale sig at lede efter en bolig tidligt, hvis man skal læse i udlandet. De billige boliger bliver nemlig taget først. Samtidig bliver efterspørgslen på boliger større, jo tættere man kommer på studiestart.

3. Fremlej din bolig mens du læser i udlandet

Når man læser i udlandet, står boligen derhjemme ofte tom. Med den nye bolig man har fundet til sit semester i udlandet, står man ofte med to huslejer. Det bliver derfor hurtigt en dyr fornøjelse at læse i udlandet.

En løsning kan være at fremleje sin bolig, mens man læser i udlandet. Normalt må man ikke fremleje en lejebolig, men man har lov til at leje sin bolig ud i op til to år, hvis det kan bekræftes, at man tager et semester i udlandet.

På den måde kan man tjene den ene husleje ind igen, mens man læser i udlandet. Man kan altså spare en masse penge ved ikke at have to huslejer, hvis man har valgt at tage et semester i udlandet.

Rejseforsikring-9 gode råd til et billigere semester i udlandet-blog-LendonDK

4. Sammenlign rejseforsikringer til dit semester i udlandet

Når man tager et semester i udlandet, anbefales det, at man også har en rejseforsikring. Hvis man bliver syg eller kommer til skade, mens man læser i udlandet, er man dækket, så man ikke pludselig står med en stor regning.

Når man køber en rejseforsikring til sit semester i udlandet, kan det være en god idé at være opmærksom på, at priserne er meget forskellige. Nogle selskaber tager omkring 2.000 kr. for et semester, mens andre tager over 3.000 kr.

Et godt råd til den studerende, der skal læse et semester i udlandet og har brug for en rejseforsikring, er at kigge sig omkring – søge på forskellige selskaber og sammenligne priserne. På den måde får man den billigste rejseforsikring til sit semester i udlandet.

5. Læs i udlandet hvor der er billigt at leve

Hvor man kunne tænke sig at læse i udlandet, kan være en svær beslutning. Måske har man nogle særlige præference, eller måske vil man bare gerne læse i udlandet uden af at betale alt for meget.

Vil man gerne spare penge, når man skal læse i udlandet, kan det være en god idé at overveje leveomkostninger i de lande, man har i tankerne. Det varierer nemlig fra land til land, hvor dyrt eller billigt, det er at leve der.

Skal man tænke økonomisk, når man skal læse et semester i udlandet, kan det bedre betale sig at rejse til for eksempel Ungarn eller Tjekkiet, hvor det er halvt så dyrt at leve som i Danmark.

6. Bo uden for centrum når du læser i udlandet

Når man læser i udlandet, kan man nogle steder få hjælp til at finde en bolig. Det kan være, at der er kollegieboliger tilknyttet universitetet. Det kan også være, at universitetet tilbyder at hjælpe med at finde en bolig til de studerende, der læser et semester i udlandet.

Ofte er det også sådan, at den studerende, der tager et semester i udlandet, selv skal finde en bolig. I sidste tilfælde kan det være en god idé at kigge efter en bolig lidt udenfor centrum.

Ligesom i Danmark er det nemlig ofte dyrere at bo i centrum. Skal man læse i udlandet, kan det derfor godt betale sig at søge efter bolig i yderområderne, hvis man ønsker at spare penge på sit semester i udlandet.

Studiejob-9 gode råd til et billigere semester i udlandet-blog-LendonDK

7. Find et job når du læser et semester i udlandet

Det kan være en fordel at finde et fritidsjob, når man læser i udlandet. Udover at man socialiserer sig og skaber et netværk, er det også en god måde at tjene lidt lommepenge på sit semester i udlandet.

Hvis man gerne vil arbejde i udlandet, er det en god idé at undersøge, hvilke regler om arbejdstilladelse og skat, der gælder i det pågældende land. Dette kan nemlig variere meget fra land til land, men som udgangspunkt har man som EU-borger ret til at arbejde i andre EU-lande uden arbejdstilladelse.

8. Læs et semester i udlandet på kandidaten

Hvis man gerne vil læse i udlandet, kan det være en god idé at overveje, hvornår på uddannelsen det skal være. Der kan nemlig være en fordel i at læse et semester i udlandet på kandidaten.

Som regel har man flere muligheder for at læse i udlandet, når man går på kandidaten. Derudover findes der også en del flere legater til kandidatstuderende end til bachelorstuderende.

Det betyder ikke, at man ikke kan få legater som bachelorstuderende, men der kan være en økonomisk fordel i at tage afsted på kandidaten, da det er lettere at få penge til sit semester i udlandet.

9. Søg legater eller tag et lån til et semester i udlandet

Uanset om man gør meget for at få et billigere semester i udlandet for eksempel ved at finde en billig bolig eller ved at vælge en sted, hvor der er billigt at leve, kan det stadig være en større udskrivning.

Derfor er det en god idé at søge legater. Man kan både søge tilskud hos store fonde, der hjælper alle typer studerende, der gerne vil læse i udlandet. Alternativt kan man søge private legater, der som regel støtter en bestemt gruppe studerende eksempelvis medicinstuderende.

En anden måde at få råd til sit semester i udlandet er ved at tage et mindre lån. På den måde investerer man i sin fremtid. Man rejser nemlig ud for at læse i udlandet, der i sidste ende gør den studerende mere værdifuld, når han eller hun skal ud og søge sit første job.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,