et-billede-lejlighed-salg-af-bolig-oeg-vaerdi-forbedringer-lendon-laan

Simpelt boligsalg: Sådan sælger du hurtigt

Har du svært ved at få solgt din bolig? Det kan være svært at vurdere, hvorfor en bolig ikke sælger. En af årsagerne er, at potentielle købere har svært ved at se værdien og mulighederne i boligen. Gamle møbler, forældede stikkontakter og huller i tapetet er med til at forringe købers førstehåndsindtryk, og det er derfor vigtigt at få sin bolig til at stråle, inden man invitere købere indenfor.

Det lyder måske uoverskueligt, men det er faktisk ganske let. Med små justeringer kan du på kort tid få din bolig til at syne større, renere og mere luksuriøs. I dette indlæg vil vi guide dig til et simpelt boligsalg.

Hvad koster det?

Et simpelt boligsalg kan klares på lavt budget. Men hvor meget du skal sætte af afhænger af, hvor i godt stand din bolig er til at starte med, og hvilken type bolig du bor i. Ønsker du at bruge en ejendomsmægler til salget, skal du også indberegne en del omkostninger til denne post.

Vil du klare salget selv? Der er mange penge at spare ved at undlade en ejendomsmægler, men så er der også en del, der skal klares selv, og det er vigtigt, at du får sat dig godt ind i regler og love, så du er sikker på at få det mest optimale ud af salget.

Herudover afhænger et simpelt boligsalg også af, om du skal have solgt lejlighed, helårshus, sommerhus, andelsbolig, ejerbolig mm.

Følgende udgifter gælder dog de fleste typer salg:

Ejerskifteforsikring
Salær til ejendomsmægler
Tilstandsrapport
Låneindfrielse
Flytning

Ejerskifteforsikring

En ejerskifteforsikring dækker udgifter til skjulte fejl og mangler, som ikke er oplyst i tilstandsrapporten. Priserne for en ejerskifteforsikring varierer meget, alt efter hvilket forsikringsselskab du vælger. Et ejerskifte koster fra 10.000 kroner og helt op til 35.000 kroner.
Det er således også muligt at lave en udvidet ejerskifteforsikring. En udvidet forsikring har en løbetid på 10 år og dækker flere forhold – herunder kloak- og stikledninger, der tilhører din grund.
Denne forsikring koster væsentlig mere end den almindelige ejerskifteforsikring.

Læs også: Så nemt er det at beregne dit lån

Derfor er det vigtigt, at du tegner en ejerskifteforsikring.

Det er vigtigt at gøre sig klart, at man som sælger af en bolig som udgangspunkt har ansvar for de skader, fejl og mangler, der er opstået i boligen inden salg, de næste 10 år – også selvom de først dukker op senere. Ved at tilbyde køber en ejerskifteforsikring, overtager køber alt ansvar for eventuelle fejl og mangler.

Låneindfrielse

Når du er så heldig, at du har fået din bolig solgt, skal du også indfri dine lån, hvis du har restgæld tilbage.
Denne låneindfrielse koster typisk omtrent 5.000 kroner6.000 kroner.

Læs mere om mulighederne for låneindfrielse her!

Ejendomsmægler

Desværre koster det også mange penge at få en mægler til at sælge din bolig. I følge Danske Bank skal du regne med en udgift på mellem 50.000 kroner100.000 kroner. Typisk tager en ejendomsmægler nemlig 1 – 6 % af den pris, som boligen bliver solgt for.

På denne side kan du finde en ejendomsmægler til at stå for salg af din lejlighede eller dit hus.

Læs også: Lån til udbetaling på bil

Tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en bygningsgennemgang foretaget af en beskikket bygningssagkyndig. Rapporten beskriver bygningens tilstand og er sammen med elinstallationsrapporten forudsætning for, at køberen kan tegne en ejerskifteforsikring, og at du som sælger kan fratages ansvaret for fejl og mangler.

En tilstand- og elinstallationsrapport koster typisk 10.000 kroner.

Salg af bolig

Samlet set løber udgifter til et simpelt boligsalg op i et beløb på mellem 45.000 kroner120.000 kroner. Derfor vil de fleste boligsælgere selvfølgelig gerne øge værdien på boligen, hvor det er muligt.

Vi giver her gode råd til, hvad du kan gøre for at få et effektivt og hurtigt boligsalg.

Gode råd til salg af bolig

Ryd op
En bolig, der er ryddet op, er mere attraktiv at købe. Mange boligsælgere er ikke klar over, hvor stor en effekt et nydeligt opryddet hjem har på et boligsalg. Men det betyder faktisk en hel del, om der er ryddet op bag døren i soveværelset, og om der står kaffekopper i køkkenvasken.

Læs også: Vi giver den bedste kundeservice

Tænd lyset
Tænd altid lyset i din bolig, også selvom der er dagslys, der strømmer ind ad vinduet. En god hyggelig atmosfære vil få køber til at slappe af og se muligheder i boligen.

Tag skraldet ud
En fyldt skraldepose kan skræmme de fleste købere langt væk. Ser køberen, at der står en fyldt skraldepose i køkkenskabet, vil de opfatte resten af boligen som sjusket. Et af de bedste råd til en boligsælger er at rydde op og sørge for, at der ikke ligger skrald eller andet unødvendigt rundt omkring i lejligheden.

Det kræver muligvis boligforbedringer, hvis du vil sælge din bolig!

Gør hoveddøren indbydende
Det handler om at få boligen til at virke så indbydende som muligt. Du vil gerne have en mulig køber til at føle sig hjemme ved første øjekast, og indgangspartiet er det første indtryk, køber får.

Dekorer med blomster
Intet er mere indbydende i en bolig end friske blomster. De får både hjemmet til at se smukt ud og dufte friskt.

Fiks hullerne inden boligsalg
Er der hul i tapetet eller væggen, så fiks det, inden der kommer købere forbi.

Få boligen til at føles hjemlig
Vil du være sikker på at få gang i salg af lejlighed eller salg af bolig, så skal du sørge for, at køber føler sig hjemme. Det gør du først og fremmest ved at dekorere med friske blomster, men du kan også gå en tur i køkkenet og bage boller. Den himmelske duft af hjemmebag kan nemlig få de flestes mundvand til at løbe i vand, og køberne til at føle sig hjemme.

Salg af lejlighed i 2020

Om det er salg af hus eller salg af lejlighed i 2020, så er det de samme udfordringer, som boligsælgere over hele landet står overfor. Nemlig høje boligpriser. Ifølge boligeksperter er priserne på salg af lejligheder i København og øvrige storbyer skyhøje.

Man kan forestille sig, at det bliver sværere at sælge en bolig i 2020, er derfor er der endnu større grund til, at du bør gøre en ekstra indsats for at opgradere din bolig inden fremvisning.

Du kan læse mere om boligmarkedet i 2020 her!

Gode råd til et simpelt boligsalg

Kræver din bolig lidt flere justeringer end blot en grundig rengøring og duften af kanelsnegle, så er der billige løsninger at hente.

Med et nyt gulvtæppe, maling og tapetsering kan du nemt og billigt opgradere din bolig, der får køber til at se muligheder i din bolig fremfor begrænsninger. Løsninger, der koster penge, men som i sidste ende øger værdien på boligen, så du får den salgspris, du ønsker.

Hos Obvia kan vi ikke hjælpe dig med et boliglån, men vi kan hjælpe dig med et lån til renovering og opgradering, så du får et effektivt salg af lejlighed.

Boliglån til boligforbedring

Du kan låne op til 15.000 kroner. Det tager os kun få minutter at gennemgå din ansøgning, og du får svar straks.

Interesseret i et lån til boligforbedring?

Vil du vide mere?

Sidder du tilbage med ubesvarede spørgsmål til vores lån? Eller er du ikke sikker på, om LendOn er den rigtige løsning for dig?Så kan du med fordel besøge vores ‘Spørgsmål og Svar’-sektion, hvor vi har samlet svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. Skulle dit spørgsmål ikke høre herunder, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, der sidder klar til en uforpligtende snak om din situation.

Kundeservice

Telefon: 44 22 46 64
E-mail: info@lendon.dk
Mandag – Torsdag: 8:00 – 18.00
Fredag: 8:00 – 16.00

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,