koeb-hus-billig-kommune

Forskel på kommunerne: Hvor er det billigst at bo?

Det kommer nok ikke som nogen stor overraskelse, at der i Danmark er en stor prismæssig forskel på, hvilken kommune du bosætter dig i. Som med alt andet, så handler det om udbud og efterspørgsel. Der hvor størstedelen af befolkningen ønsker at bosætte sig, der er det også allersværest at få økonomi og boligdrømme til at gå op i en højere enhed.

For mange danske familier munder et knapt så gennemtænkt boligkøb ud i et noget rodet budget. Det er ikke uset, at vi glemmer at skrue ned for vores forbrug, på trods af at vi poster penge i en dyr bolig, som giver os et strammere økonomisk råderum. Det er ikke et enkelt online-låntil eksempelvis en dyr tandlægeregning som vælter korthuset, men derimod når du måned efter måned har flere udgifter end indtægter.

Alligevel bosætter mange danskere sig dyrere, end hvad deres budget egentlig tillader. Det skyldes ofte, at vi ikke ønsker at flytte langt fra familie, venner og arbejde. Ligeså er årsagen for mange, at vi sigter efter et lejemål frem for at købe en permanent bolig. I alt bor 42 % af den danske befolkning til leje, og atter spiller udbud og efterspørgsel en stor rolle. Jo flere som søger en lejebolig, jo dyrere bliver de i at bosætte sig i.

De 10 dyreste og billigste kommuner i Danmark

billigste-dyreste-kommuner-danmark-Forskel på kommunerne: Hvor er det billigst at bo?--blog-LendonDK

Se listen med tilhørende priser her.

Ovenover ser du den seneste oversigt over de billigste og dyreste kommuner i Danmark. Oversigten blev offentliggjort i maj 2017. Det tager ikke lang tid at spotte, at her tegner sig et særligt mønster. Imens alle 10 af de dyreste kommuner er placeret i Storkøbenhavn, er samtlige af de 10 billigste kommuner enten beliggende i Jylland, ved Lolland-Falster eller også er det en af de danske øer. Den korte konklusion er, at folk valfarter til hovedstadsområdet, hvorfor boligpriserne konstant er stigende her.

Fra billigst til dyrest: 16.313 kroner i forskel

Ovenstående liste over dyreste og billigste kommuner er udarbejdet ud fra, hvis du skulle købe et hus på 140 kvm. i en af de givne kommuner. Hvor det på Frederiksberg gennemsnitligt koster 17.734 kr. i månedlig boligydelse, kan du nøjes med at slippe 1.424 kr., hvis altså du bosætter dig på Lolland. Du kan altså spare 16.313 kroner efter skat hver eneste måned, hvis du flytter til det Sydlige Danmark frem for hovedstadsområdet.

Andre udgifter har også stor betydning

Hvis du nu er insisterende på at bosætte dig i Storkøbenhavn, så skal du måske se på byerne omkringliggende den danske hovedstad. Det kan nemlig sagtens betale sig at bo et stykke fra sin arbejdsplads. For nyligt er der blevet foretaget en undersøgelse, hvor der igen tages udgangspunkt i en bolig på 140 kvm. Her ses der på, hvilken kommune i Hovedstadsområdet, som det er billigst at bosætte sig i, ud fra om I er henholdsvis én eller to pendlere i husstanden.

Resultatet heraf hedder sig, at det er billigst at bo i Høje-Tåstrup Kommune, hvis der bor en pendler i husstanden. Er der derimod to som pendler, er det faktisk billigere at bo i Tårnby – og dermed tættere på København.

Stor prisforskel i dagsinstitutioner

Har du derimod børn, bør du måske se nærmere på de forskellige kommuners gennemsnitspriser for dagsinstitutioner. Her er der nemlig flere tusinde kroner at spare, hvis du bosætter dig i Struer frem for Ishøj. I den vestjyske by er den gennemsnitlige månedlige pris for en institutionsplads 1.399 kr., hvor prisen i Ishøj ligger på 2.180 kr. Forskellen lyder derfor på hele 9.372 kr. årligt.

Det handler om at prioritere

I sidste ende må du prioritere hvad der er vigtigst for dig: At bo tæt på arbejde og familie, eller at have større økonomisk råderum til andre ting. Det er som med alle andre økonomiske valg – hvor du bosætter dig, skal passe ind i dit nuværende budget, og ikke give anledning til yderligere bekymringer om økonomi.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,