København

Spar penge i provinsen

Har du overvejet hvor meget du egentlig kan spare blot ved at flytte nogle kilometer udenfor centrum? Særligt boligpriserne stiger med høj hast, jo tættere vi bevæger os på kernen af København.

Det er en udbredt tendens, at unge mennesker søger mod storbyerne, og sådan har det vist nok alle dage været. Du drømmer måske ligeledes om at rykke teltpælene op og drage mod det pulserende København. Måske skal du studere eller måske ser du muligheder for kreativ udfoldelse i Danmarks hovedstad.

“Når jeg er færdig med gymnasiet skal jeg flytte til København” sagde den studerende. Men det samme sagde alle hendes kammerater…

Læs også: Nem og hurtig transport

Fra Vestegnen til det centrale København: Boligpriser

Uanset om du ønsker at leje eller købe en lejlighed, så er der mange penge at spare, hvis altså man er villig til at bosætte sig små tyve kilometer uden for Københavns midtpunkt. Står du og skal købe en lejlighed, kan du faktisk spare millioner af kroner og få præcis det samme for pengene, blot ved at skifte 1422 med et andet postnummer.

Herunder har vi fundet prisen på tre ejerlejlighed, beliggende i forskellige postnumre. Alle rummer de 80 kvadratmeter:

  • København K: 4.895.000 kroner
  • Hvidovre – 10,3 km. fra København K: 2.395.000 kroner
  • Glostrup – 15,3 km. fra København K: 1.895.000 kroner

Altså kan du spare hele tre millioner kroner ved, at acceptere Glostrup som din bopæl, frem for at bo midt i mylderet.

Myter om provinsen

Der findes mange myter om de mindre danske byer, såvel som der gør om disses befolkningsgrupper. For en indfødt københavner kan de utallige fordomme være dét som gør, at du aldrig kommer ud over stepperne, og flytter din bopæl til en mindre by. Vi vil derfor lige komme et par af de oftest hørte myter om provinsen til livs.

Læs også: Sådan kommer du hurtigt rundt i byen!

“Der er ingen arbejdspladser”

I år 2015 besluttede staten at flytte 3.900 statslige stillinger til provinsen. Ligeledes ser vi flere og flere private virksomheder rykke deres store bygninger og mange arbejdspladser ud fra storbyens byskilte. Husk på, at lige såvel som en privat husleje i storbyen kan være ekstremt svært at finde økonomisk råderum til, så er lejepriser på kontor- og industribygninger lige så svære at komme i nærheden af. Du skal altså næppe bekymre dig om, at finde et arbejde i provinsen. Mulighederne er der i massevis.

“Bussen kører aldrig”

Det kommer i den grad an på, hvilken af landets mange provinsbyer, du vælger at flytte til. Finder du en bolig på Vestsjælland eller måske i en af de små jyske byer, så skal du nok overveje andre transportmuligheder end det offentlige transportsystem. Jo længere du flytter væk fra storbyerne, desto billigere en bolig kan du få fingrene i. Måske du så kan finde plads i budgettet til en bil i stedet. Flytter du til en af forstæderne som eksempelvis Glostrup, da behøver du ikke bekymre dig om offentlig transport. Her er der ti til tyve minutter mellem busserne, og du har ligeledes toget tæt på.

“Der er intet at lave i provinsen”

Der er mange mennesker som bevidst eller ubevidst får sat en tydelig skillelinje mellem storbyen og provinsen. Storbyen er der hvor alting sker, hvor energiniveauet er evigt pulserende og mulighederne er mange. Provinsen er for børnefamilien og de ældre. Her er der marker så langt øjet strækker og duften af bondegård og natur.

Sandheden er dog at du i provinsen kan ende med at bo lige midt i det hele. Som skrevet flytter flere og flere virksomheder til provinsen, hvorfor outlet-centre, supermarkeder og sågar forlystelsesparker nu også findes et stenkast fra både skov og strand.

Det økonomiske valg

Der er altså ingen tvivl om, at det kræver tilvænning og muligvis nogle store ændringer i hverdagen, før du er parat til at flytte fra vores kære hovedstad og til en mindre by. Din økonomi vil dog takke dig. Og ser du blot muligheder frem for begrænsninger, så vil du med sikkerhed også blive glad for din beslutning.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,