husk-bilforsikring

Har du styr på dine forsikringer? Derfor er de vigtige

Med hastige skridt nærmer vi os årsskiftet, og for mange er denne tid lig med en ordentlig omgang oprydning – både i vores fysiske sager, men såmænd også i de, vi ikke kan tage og føle på. Det betyder også, at vi netop nu nærmer os en tid, hvor mange endelig får sat sig ned for at kigge nærmere på sine forsikringer. Så hvorfor ikke hoppe med på vognen?

Forsikringer kan være en uoverskuelig jungle at finde rundt i. Men det kan blive en dyr fornøjelse, hvis ikke du har styr på dem. Nogle behøver du – andre ikke. Derudover er det en god ide at lægge penge til side i løbet af året, således du ikke modtager en ubehagelig overraskelse i form af en kæmperegning.

Måske står du allerede nu overfor en ærgerlig halvårs-regning i januar, som du måske endda skal låne penge til? I så fald er det vist også på tide at få ryddet op i forsikrings-rodet. Herunder gennemgår vi de mest væsentlige forsikringer. Ligeledes vil vi forsøge at redegøre for, i hvilken situation du kunne have behov for den givne type forsikring.

Rigtig god års-oprydning og godt nytår.

Bilforsikring

Det giver vel helt sig selv, at du naturligvis skal eje en bil, før du behøver en bilforsikring. Når dette så er konkluderet, så kan bilforsikring stadig være et uhyre at finde rundt i. Bilforsikring er i sig selv frivillig, men den del som kaldes ansvarsforsikring er faktisk lovpligtig. Derfor bør dét at tegne en ansvarsforsikring naturligvis være første punkt på dagsordenen, når du køber en bil.

Herudover findes der et hav af bilforsikrings-typer. Blandt andet er det en god idé at tegne en kaskoforsikring – særligt hvis du har investeret i en nyere bil. Denne forsikring dækker over tyveri af bilen, indbrud, udstyr og skader – både forårsaget af dig selv og af andre. FDM har lavet en tjekliste til dig, som skal ud og tegne en bilforsikring. Se den her.

Indboforsikring

En indboforsikring dækker i grove træk over de ejendele i din bolig, som du kan tage og flytte på. Dette vil sige ting som din computer, dine møbler og sågar dine beklædningsgenstande. Bliver nogle af disse ting stjålet eller går de i stykker på en måde, du ikke selv kunne have forhindret, så er det denne forsikring, som går ind og dækker.

Mange unge mennesker har en tendens til at spare indboforsikringen væk. Men tænk hvis der opstod vandskade i din lejlighed, eller du blev udsat for en omfattende røveri. Så ville du formentlig have sat pris på, at have et selskab i ryggen, som ønskede at dække omkostningerne. En indboforsikring er med sikkerhed én af de forsikringer, som du altid bør investere i.

husk-indboforsikring-Derfor er de vigtige-blog-LendonDK

Ulykkesforsikring

I modsætning til indboforsikring og ansvarsforsikring, så er ulykkesforsikringen én af de poster, som du godt kan vælge at spare væk. Denne udbetales som et engangsbeløb i forbindelse med en skade, der kan give varige mén. Altså skal beløbet kunne dække over installering af hjælpemidler i huset, kosmetiske udredninger og lignende. Den sikre dig altså ikke imod erhvervsevnetab, hvis en skade forårsager, at du ikke kan arbejde. Det er en anden type forsikring, som ofte er puttet ind under din pensionsordning.

Livsforsikring

En livsforsikring er egentlig ikke noget, som kommer dig til gode. Til gengæld er den en måde at sikre din samlever og børn på, den dag du går bort. Da vil de nærmeste pårørende få udbetalt en løbende ydelse eller en samlet sum, som kan hjælpe dem i tiden efter. Eksempelvis kan den være gavnlig for en ægtefælle, hvis I sammen har investeret i en bolig, således den efterladte kan blive siddende i boligen, indtil der findes en permanent løsning. Den korte konklusion er, at livsforsikringen – ligesom ulykkesforsikringen, er rar at have, men hverken et lovkrav eller en livsnødvendighed.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,