julemad

Kom billigt igennem årets julefrokoster

Vi har efterhånden nævnt det nogle gange – Julen er en dyr tid. Vi kommer ikke uden om den, omend det bestemt heller ikke, er hvad vi ønsker. For med juletiden medfører også julehygge – både blandt venner, familie og kollegaer. Måske har du allerede været til årets første julefrokost, eller også har du stadig en bunke til gode. Og selvom det uden tvivl er en festlig fornøjelse at deltage i strabadserne, så kan det også tage hårdt på privatøkonomien.

Der er selvfølgelig den mulighed, at du kan tage et lån til julen. Det behøver til gengæld ikke at være dyrt. Er det første gang, at du låner penge hos os, så er lånet fuldstændig rente- og gebyrfrit i de første 30 dage. Uanset om du vælger dette eller ej, så vil vi her præsentere dig for en guide til, hvordan du kan spare lidt på pengene til diverse julefrokoster. God læselyst og rigtig god jul.

Hvor skal julefrokosten holdes?

Er du så heldig, at det er arbejdet som har inviteret til julefest, så skal du ofte ikke dykke efter guld i lommerne. Er årets julefrokost derimod privat mellem venner eller familie, så kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Restauranter, caféer og kulturhuse frister i øjeblikket med gode tilbud, hvor I for færre penge end normalt, kan nyde en julemiddag ude af huset.

Nok kan tilbuddene være fantastiske, men du kan stadig gøre det billigere. Omend der ligger lidt ekstra planlægning i det, så forsøg at holde julefrokosten hjemme. Det kan være akkurat lige så hyggeligt, og så slipper du også for den dyre taxatur hjem igen. I kan også gøre det således, at alle medbringer en ret hver til et fælles julebord. Sådan undgår I også den besværlige efterregning med hvem, der egentlig har lagt ud for hvad.

Uden mad og drikke, duer helten ikke

Det er helt korrekt. Og til en julefrokost høre begge dele – I store mængder naturligvis. Mange danskere valfarter over grænsen i denne tid, for at spare pant og penge, når de køber sig fattige i tyske øl og sodavand. Bor du i Sønderjylland er det formentlig også en formidabel løsning. Er du derimod placeret på eksempelvis Sjælland, så tænk dig hellere om en ekstra gang.

Det er ikke blot drikkevarerne som koster knaster på en tur til Tyskland. Oveni kommer også benzin, færge og fornødenheder til turen, som også hurtigt koster mange penge. Hold i stedet øje med de mange tilbudsaviser herhjemme. Der er helt sikkert også gode tilbud at score her.

Gaver til værten

I nogle omgangskredse er det en fast skik, at man medbringer gave eller blomst til værten. Det er da helt sikkert også en værdsat gestus, men du får hurtigt brugt et par ekstra hundrede kroner på denne post. Benyt dig i stedet af vores hjemmelavede julegave-guides som du finder herunder:

Måske skal der også rafles om pakker til jeres julefrokost. I modsætning til værtsgaverne behøver dette overhovedet ikke koste et større beløb. Ikke desto mindre er det stadig en udgift. Prøv i stedet at lede huset igennem, for ubrugte sager, som du kan pakke ind til formålet. Det kan være alt lige fra stearinlys til juleslik.

Gammel kjole, nyt look

Der findes formentlig ikke den kvinde, som ikke kan nikke genkendende til dette. Nu står du og skal til julefrokost med samme slæng, som du festede med sidste år. De kan da ikke se dig troppe op i selv samme kjole igen? Jo det kan de altså sagtens. Formentlig vil de slet ikke bemærke det. Spice i stedet dit look op med en anden jakke, et par fede strømpebukser, eller nogle smykker, som de ikke har set før.

Måske kan du også lide...

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og ikke mindst en tid fyldt med julehygge. Det er den tid på året, der emmer af nostalgi, varme og tryghed. Nu nærmer juletiden efterhånden sig med hastige skridt, og det

17 billige og alternative rejser som du ALDRIG glemmer

Læs med her, hvis du mangler inspiration til din næste ferie. Vi har samlet en række rejsedestinationer som du nok kender i forvejen, men med aktiviteter du ikke vidste, at du er nødt til at

Ansøgningsprocessen

Ved sammenligning af lån kan den tid det tager at ansøge også være vigtig. Hvor lang tid tager det at ansøge? Det varierer hos de forskellige udbydere. Hos lendon.dk kan du ansøge om et lån på