jule-chokolade

Sjove julefacts du muligvis ikke kendte

Der er ikke længe til at dagene op til juleaften, kan tælles med fingrene. Mens børnene klør sig under nissehuerne og forsøger at få dagene til at skride hastigt frem, så farter de voksne rundt i indkøbscentrene med en gaveliste i den ene hånd og en overvældende indkøbsliste i den anden.

Julen er ganske rigtigt hjerternes fest, men denne højtid er i den grad og en forbrugsfest og for den sags skyld et overordentligt langt ædegilde. Det er en dyr tid, som for mange forårsager, at et lån til julen bliver en nødvendighed. Der er absolut heller ingen skam i at låne penge. Er du førstegangs-kunde hos Lendon.dk, og kan du betale tilbage indenfor 30 dage – Så kan du endda få et gratis lån.

Herunder har vi samlet tre sjove facts om julen, som du formentlig ikke kendte i forvejen. Der er intet at sige til, at pungen føles lidt flad i januar, men hvem ville ønske det anderledes? Men måske en opsparing til næste års juletid, ikke er en skør idé.

Chokolade i massevis

Hvis du undrer dig over, hvordan der år efter år kan snige sig et ekstra kilo sul på kroppen gennem juletiden, så skal du måske skæve lidt til danskernes chokoladeforbrug. Vi elsker sådan set den kakao-rige spise hele året rundt, men til jul ryger der altså ekstra meget chokolade i indkøbskurven. Vi går gennemsnitligt fra at bruge 84 kr. om måneden til i december at bruge 131 kr. på chokolade-indkøb.

Det falder formentlig sammen med al den julebag, som vi foretager os i december. Vi har før udgivet en guide til mindeværdig julehygge på budget. Herunder kan du finde en lang række af opskrifter, hvor chokolade bestemt også indgår.

Fra let og lys til mørk og malt

Danskerne er fortsat det folkefærd i Norden, som indtager mest alkohol og juletiden er ingen undtagelse. Vi minimerer dog vores indkøb af lyse og lette øl – en type øl, som vi ellers normalt er meget glade for. I stedet skal der specialøl på bordet. Vores udgifter til både, hvidtøl, mørke øl, maltøl og skibsøl stiger væsentligt.

danskernes-kaffe-forbrug-Sjove julefacts du muligvis ikke kendte-blog-LendonDK

Sort guld i massive mængder

Kaffe er uden tvivl danskernes foretrukne drik. Vi brygger en kop kaffe, når vi har brug for energi – eller når vi lige skal smække benene op i fem minutter. I juletiden er der tilsyneladende brug for mange af disse øjeblikke. Men hvilken type kaffe vi storforbruger af i december, afhænger af husstandens indkomst.

I de hjem med den laveste indkomst, der stiger forbruget af almindelig kaffe til det dobbelte. Helt konkret så bruger disse husstande gennemsnitligt 92 kr. på kaffe i december, hvor de normalt bruger 47 kr. månedligt. I hjem med den højeste indkomst, der falder forbruget på almindelig kaffe derimod i december. I stedet stiger udgifterne til cappuccino og espresso fra gennemsnitligt 3 kr. til 26 kr.

Vi har før omtalt det sorte guld i en finurlig guide kaldt “Danskerne elsker sort guld og papkrus: Guide til billigere to-go-kaffe”.

Budgettér med julen

Julen kommer ikke som nogen overraskelse – alligevel er der mange danskere, som glemmer hvor dyr denne højtid er. Selvom et online-lån bestemt kan gavne i denne tid, så er en kredit ikke altid nok i sig selv. Det er altid en god idé at have sparet lidt op inden december måned. Læs eksempelvis vores 25 tips til en bedre privatøkonomi her på bloggen.

Måske kan du også lide...

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og ikke mindst en tid fyldt med julehygge. Det er den tid på året, der emmer af nostalgi, varme og tryghed. Nu nærmer juletiden efterhånden sig med hastige skridt, og det

17 billige og alternative rejser som du ALDRIG glemmer

Læs med her, hvis du mangler inspiration til din næste ferie. Vi har samlet en række rejsedestinationer som du nok kender i forvejen, men med aktiviteter du ikke vidste, at du er nødt til at

Ansøgningsprocessen

Ved sammenligning af lån kan den tid det tager at ansøge også være vigtig. Hvor lang tid tager det at ansøge? Det varierer hos de forskellige udbydere. Hos lendon.dk kan du ansøge om et lån på