spar-penge-studieboeger

Spar penge på dine studiebøger – og tjen dem ind igen

I takt med at vi med hastige skridt nærmer os sensommeren, er dagene også efterhånden talte, hvad angår de studerendes sommerferie. Det er blot et par uger siden at en stor del af den danske ungdom sad spændte oppe den halve nat, for at få be- eller afkræftet optagelse på drømmestudiet.

Måske sidder du nu med dit optagelsesbrev i hånden, hvori du ønskes tillykke med din kommende studiestart. Og selvom glæden formentlig er stor, så ved du også, at der til studiestart hører en del udgifter. Foruden at du vil have mindre tid til et job ved siden af, så vil der også tilfalde udgifter såsom studiebøger, rustur og andre sociale begivenheder.

Nogle kommende studerende er muligvis også nødsaget til at anskaffe sig en ny computer, nye programmer eller andet gear, som studiet kunne kræve. Den korte opsummering er altså, at studiestart snildt kan blive en dyr affære. Den gode nyhed er så, at der med titlen studerende også følger nogle goder med – og dem har vi samlet herunder.

Studiebøger i tre formater

Nye studiebøger

Der er mange måder at købe sine studiebøger hjem på. Du kan gå til dit studies tilknyttede boghandler, hvor du formentlig må af med en formue. Eller du kunne benytte dig af en af de mange internetudbydere, som tilbyder studierabat i forbindelse med køb af studiebøger. Herunder hører blandt andre Saxo.comCDON.dk og Bookboon.dk.

Brugte studiebøger

Langt de fleste forfattere, professorer og undervisere fornyer deres bøger hvert år. Der skal ikke meget til, før en bog kan kaldes fornyet. Måske er det en rettelse af noget tidligere materiale, eller måske er det blot en tilføjelse af en ekstra model eller teori. Men så snart den givne bog udgives i et nyere format, vil det formentlig også være den som pynter pensumlisten. Den strategi giver naturligvis forfatteren en større indtjening, imens den giver dig et unødvendigt tungere budget.

De fleste tidligere udgivelser af pensumbøger kan sagtens bruges – og disse sælges ofte brugte. Mange studerende gør en dyd ud af, at passe ekstra godt på deres studiebøger, såvel at de efter endt uddannelse kan tjene en stor del af pengene ind igen. Det kan du naturligvis også gøre – omend du køber dine bøger som nye eller brugte. Ønsker du at købe bøgerne fra en tidligere studerende, så kig på sider som pensum.dkdba.dk eller private facebooksider tilknyttet din skole.

Studiebøger online

Som verden udvikler sig, bliver vi efterhånden mere og mere digitale. Du kan følge trenden trop, spare flere penge og købe dine bøger som e-bøger. Sådan er der både penge at spare, samtidig med at du spare miljøet for en masse trykt materiale. Du slipper desuden for vægten i din skoletaske, og kan i stedet nøjes med at have det hele samlet et sted oppe i skyerne.

pige-bruger-studierabat-Spar penge på dine studiebøger - og tjen dem ind igen-blog-LendonDK

Har du til gengæld svært ved at slippe tanken om, at gå væk fra den “old-school” metode, hvor du kunne strege og skrive i bøgerne, så er der endda også en løsning på det. På siden lix.com kan du købe bøger online, og her har du mulighed for også at arbejde i dem. Du kan simpelthen strege ud og skrive noter i dem, blot digitalt. 

Find øvrige studierabatter

Foruden bøger følger der en del andre udgifter med, når du som ung begynder at studere. Det kan eksempelvis være en ny computer eller programmer dertil som din skole kræver du har. Måske er du nødsaget til at flytte, og har brug for at låne penge til indskud. Omend du søger en bolig, computer-gear, indretningsartikler eller noget helt fjerde, så kan du på portalen studiz.dk, finder alverdens online såvel som lokale rabatter til studerende.

Lån penge som studerende

De mange rabatter kan være en stor hjælp for dit økonomiske råderum gennem studietiden. Med boligudgifter, sociale sammenkomster og studiebøger, kan det dog alligevel være svært, at få indtægter og udgifter til at gå op i en højere endhed. Søger du derfor efter et online-lånved siden af din su-indkomst, så kan en kredit til studerende måske være en mulighed. Hos Lendon.dk tilbyder vi studerende at låne op til 15.000 kr. via oprettelse af en kredit.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,