fitness-gear-hjemme-min-1

Træn på egen hånd – også når det er vinter

At undgå dyre fitness-abonnementer, er et allerede berørt emne her på Lendon.dk’s blog. Men lige præcis de små plastikkort, som giver adgang til dit lokale fitnesscenter, er også blandt danskernes største syndere – når altså det kommer til luksusgoder vi køber, men som vi aldrig bruger. I år 2014 var ca. 750.000 danskere medlem af et fitnesscenter. Forskningsansvarlig fra Danmarks Idrætsforbund Kasper Lund Kirkegaard, estimerede samme år, at omtrent 40 % ikke gjorde brug af deres ellers dyre fitnesskort.

Med et fitnessabonnement på omkring 249 kr. om måneden, så er det ufatteligt mange penge, som danskerne har smidt efter motionscentrene, men det er der absolut ingen grund til. Nok befinder vi os i vinterhalvåret, hvilket kan gøre hjemmetræning en smule mere besværlig. Vejene bliver snart glatte, og cykelstierne lægges måske i skjul af sne. Udetræning er efterhånden ikke en mulighed, så hvad gør du nu?

Stuen er dit fitnessrum

Men hvordan forvandler man lige sin stue til et træningslokale, uden at eje så meget som en håndvægt? Hvis dit hjem blot har det nødvendige møblement, så er du allerede et skridt foran. Sofabordet kan nemlig sagtens bruges til dips, såvel som benene snildt kan syre til, ved at lave wall-squat op ad en væg. Det handler blot om, at lade fantasien tage over. Den opgave kan i sig selv også være en svær nok udfordring, men så er der heldigvis masser af inspiration at finde på internettet.

traener-i-stuen-også når det er vinter-blog-LendonDK

Nok det mest oplagte sted, at søge efter inspiration til hjemmetræning er på webportalen YouTube. Ud over at det er ganske gratis at se videoer herinde, så kan du desuden nok aldrig løbe tør for videoer at se. Faktisk bliver der hvert minut lagt mere end 300 timers video op på YouTube – om end de dog ikke alle handler om fitness. Herunder har vi fundet tre gode kanaler til hjemmetræning, som hver især har specificeret sig inden for en bestemt sportsgren.

Blogilates

På kanalen Blogilates finder du hundredevis af træningsvideoer, som alle kan udføres på stuegulvet derhjemme. Udgangspunktet er træningsformen pilates, og som instruktør har du den anerkendte pilates-instruktør Cassey Ho.

Med 3,9 mio. faste seer på YouTube er Cassey Ho en anerkendt fitnessguru, der med sine træningsvideoer har gjort hjemmetræning nemmere for mange mennesker. Videoerne har en længde på mellem 5-15 minutter, hvor du guides igennem en kort trænings-sektion.

Hvad er Pilates godt for?

Pilates er i særdeles anerkendt som træningsform, fordi øvelserne formår at få fat i muskelgrupper, som du ikke vidste fandtes. Smidighed og styrke kombineres og trænes, når du udfører de mange pilates-øvelser.

Pilates er ikke en træningsform hvor intensitet og puls er høj. Derfor er det heller ikke her, at du taber en masse kilo. Til gengæld er det en fantastisk træningsform at kombinere med andre sportsgrene, da pilates over tid forebygger overbelastning af musklerne.

Hvem bør træne pilates?

  • Personer som skal genoptræne efter skade eller operation
  • Nybegyndere inden for træning generelt
  • Sportsudøvere (eksempelvis gymnaster, fodboldspillere etc.)

Fitnessblender

Bag YouTube-kanalen Fitnessblender finder du Kelli og Daniel, som udover at være fitness- og business-partnere, også er mand og kone. Fitnessblender blev startet op i 2010 som et website fyldt med artikler om sundhed og velvære. Filosofien bag har siden start været, at fitness – og viden derom – skal være tilgængelig for alle, uanset hvilken indkomst du har.

Derfor har de senere hen tilknyttet en YouTube-kanal til deres fitness-univers. Ikke mindre end 4,4 mio. ser med på kanalen, og nyder godt af deres videoer til hjemmetræning. Særligt har Fitnessblender gjort sig populær med deres videoer med kickboksning. Disse kan også udøves på stuegulvet uden diverse fitness-remedier.

Hvad er kickboksning godt for?

Når du hører ordet kickboksning, vil du nok tænke på en hardcore form for kampsport, som kun de professionelle bør rode sig ud i. Kickboksning er dog heldigvis så meget mere end høje spark og solide knyttere. Ved denne sportsgren træner du både balanceevne, selvforsvar og koordination.

Kickboksning er i virkeligheden en kombination af boksning, kampsport og aerobic. Derfor behøver man heller ingen træningspartner, for at udføre øvelserne. Selvom du kun har et begrænset areal at bevæge dig på, så er der ingen tvivl om, at de mange bokse- og aerobic-sektioner kan give dig høj puls og sved på panden.

Hvem bør træne kickboksning?

  • Personer med stress
  • Personer med aggressionsproblemer
  • Personer med motoriske besvær

BeFit

Ligesom Fitnessblender, så er BeFit et stærkt opbygget fitness-univers, som henvender sig til de der ønsker at udfører hjemmetræning. BeFit har ligesom de førnævnte YouTube-kanaler et hav af videoer, hvor du som seer, kan blive guidet igennem utallige træningssektioner.

Kanalen producerer primært videoer som tager fat i styrketræning af forskellige muskelgrupper. Særligt styrketræning kan for mange være svært at gennemskue, hvordan man skal kunne dyrke dette uden diverse fitnessmaskiner. På BeFits kanal er der dog masser af tips og tricks til, hvordan du kan få gjort musklerne ømme, blot ved at bruge hvad du allerede har omkring dig.

Hvad er styrketræning godt for?

Af og til støder du måske ind i folk, som helt har misforstået konceptet angående styrketræning. Styrketræning er nemlig ikke kun for de, som vil tage på i muskelmasse og blive stærkere. Træningsformen er i særdeleshed også for de, som ønsker at tabe sig.

Styrketræning øger nemlig din forbrænding, hvorfor det kombineret med intensivt konditionstræning giver det bedst mulige resultat. Ydermere forbedrer styrketræning din udholdenhed, hvorfor cykelryttere, langdistanceløbere og lignende ikke kan undgå, at inkorporere styrke i deres træningsprogram.

Hvem bør styrketræne?

  • Personer som ønsker at tabe sig
  • Sportsudøvere, som dyrke udholdenhedssport
sparer-mange-penge-også når det er vinter-blog-LendonDK

Din årlige besparelse

Vælger du at udskifte dit fitness-medlemskab med hjemmetræning – også i vinterhalvåret, så er der rigtig mange penge at spare. Hvis din privatøkonomi til tider halter lidt, så bør du bestemt overveje at afskaffe det lille plastikkort.

Tager vi udgangspunkt i Danmarks populæreste fitnesskæde Fitness World, så koster et medlemskab 259 kr. om måneden, såfremt du ønsker fri træning i samtlige centre. På et helt år løber din besparelser derfor op på 3.801 kr. Du skal altså ikke låne mange penge, før der ville være råd til en ekstra rejse årligt.

Måske kan du også lide...

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og ikke mindst en tid fyldt med julehygge. Det er den tid på året, der emmer af nostalgi, varme og tryghed. Nu nærmer juletiden efterhånden sig med hastige skridt, og det

17 billige og alternative rejser som du ALDRIG glemmer

Læs med her, hvis du mangler inspiration til din næste ferie. Vi har samlet en række rejsedestinationer som du nok kender i forvejen, men med aktiviteter du ikke vidste, at du er nødt til at

Ansøgningsprocessen

Ved sammenligning af lån kan den tid det tager at ansøge også være vigtig. Hvor lang tid tager det at ansøge? Det varierer hos de forskellige udbydere. Hos lendon.dk kan du ansøge om et lån på