halloween

Uhyggeligt sjove snacks til din Halloween-fest

Vi er nu nået til slut oktober, og meget snart indstiller vi uret til vintertid. Men inden vi overgiver os til julekonfekt og gaveræs, så er der en skræmmende tradition, som vi efterhånden ikke kan undgå. Gennem det seneste årti har traditionen Halloween nemlig sneget sig ind under huden på danskerne, og det skal da fejres.

Halloween har ingen religiøs forbindelse til Kristendommen. Tværtimod er det nok nærmere de amerikanske gysere, supermarkedernes initiativ og Tivoli i København, som har gjort danskerne interesserede i den gyselige begivenhed. Ikke desto mindre er Halloween en mulighed for en hyggelig sammenkomst.

I denne Halloween-guide viser vi dig tre billige og lækre Halloween-snacks, som du nemt selv kan lave og servere for dine gæster. Se også vores guide til hjemmelavede halloween-udklædninger på budget.

Men hvad er Halloween?

Inden festen rigtig kan gå i gang, må du vide hvilket gys og gru du egentlig fejrer. Det er en stor misforståelse at Halloween stammer fra USA, for faktisk var det de keltiske kolonier i Storbritannien som først fejrede den uhyggelige begivenhed. I 1800-tallet valfartede de britiske og irske keltere til USA, hvortil de også medbragte Halloween.

Halloween er en sammentrækning af All Hallows Eve, som på dansk kaldes Allehelgensaften – og det er netop den aften vi fejrer. Hvor det i gamle dage, blev fejret i respekt for de afdøde ånder, som muligvis kom tilbage for at tage hævn, er Halloween i dag blot en festlig begivenhed, som både børn og barnlige sjæle kan deltage i.

Sæt kryds i kalenderen

Hvis din Halloween-fest skal være helt efter bogen, så er datoen ikke noget du behøver at bekymre dig om. Halloween er nemlig altid fastlagt til at løbe af stablen den 31. oktober. Det skyldes at Kelterne mente, at natten mellem den 31. oktober og den 1. november, var der hvor afdøde sjæle havde nemmest ved, at finde tilbage til vores verden.

Skrækkelige snacks

Hvad er en fest uden snacks? Selvom du sagtens kan invitere gæster til fest uden at diske op med den store buffet, så kan det være rart at have noget, som I kan gå og spise af i løbet af aftenen. Herunder følger tre sjove og skræk-indbydende snacks, som du nemt og billigt kan forberede til din Halloween fest.

draculas-tandsaet-Uhyggeligt sjove snacks til din Halloween-fest-blog-LendonDK

Dragulas tandsæt

spoegende-banana-sticks-Uhyggeligt sjove snacks til din Halloween-fest-blog-LendonDK

Spøgende banana-sticks

zombie-poelsehorn-Uhyggeligt sjove snacks til din Halloween-fest-blog-LendonDK

Zombie pølsehorn

5 facts og myter om Halloween

Fænomenet Halloween er uden tvivl omgivet af mange myter og masser af mystik. Du får her fem af dem, som du med fordel kan underholde dine gæster med.

  • Det er ganske vist, at USA har taget Halloween til sig. Endda i sådan en grad, at kun julen koster amerikanerne dyrere. I alt bruger amerikanerne 46 mia. kroner på Halloween om året.
  • Slik og Halloween går hånd i hånd – og det gælder særdeles i USA. Her bruges der 14 mia. kroner på Halloween-slik årligt. Det siges også, at et amerikansk barn i gennemsnit indtager 7.000 kcal årligt gennem Halloween-slik. Så er sukkerchok altså ikke længere noget at spøge med.
  • I gamle dage udhulede kelterne roer, som blev brugt til lanterner. I dag bruger vi som bekendt græskar.
  • Grunden til der overhovedet laves lanterner, er en gammel myte om bondemanden Jack, som altid drillede djævelen. Derfor tvang djævelen ham til at bære rundt på et stykke brændende kul. For ikke at brænde sine hænder, udhulede Jack en sukkerroe, som han så brugte som lygte.
  • Verdens tungeste græskar stammer fra Schweiz og vejer 950 kg. Denne kampvægt svarer rent faktisk til en lille bil.

Rigtig god Halloween.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,