undgaa-turistfaelder

Undgå turistfælderne på din rejse

Mens vejret er gråt og køligt herhjemme i Danmark, truer en hedebølge ved danskernes favorit-feriedestination Spanien. Tusindvis af glade danskere drager netop nu mod varmere himmelstrøg. Hvis din kuffert allerede står pakket og klar, så har du måske også erhvervet dig en guidebog, for at få inspiration til oplevelser på din sommerferie. I så falde, er du godt sat for, at ryge i turistfælderne med begge ben.

Det er ligegyldigt om din sommerferie går til et andet kontinent, det sydlige Europa eller sågar Norden – Turistfælderne er at finde alle steder. De lokale oplevelser passerer desværre oftest det ferieglade folks radar. Derfor bruger vi i høj grad flere penge og oplever mindre forskelligt end vi kunne have gjort, når vi er på ferie.Vil du have mere ud af din sommerferie, så læs med herunder. Du kan også tjekke vores guide til sommerferie på budget.

Undgå menukort skrevet på engelsk

Et engelsk menukort på en spansk “lokal restaurant” er en indikator for, at du er ved at hoppe i en typisk turistfælde. I Spanien taler spanierne temmelig ringe engelsk, hvorfor en autentisk lokal restaurant sjældent ville gide oversætte deres menukort. Dette gælder naturligvis samtlige feriedestinationer – Endda også København.

Udover at maden formentlig vil være det letgenkendelige koncept med “pizza, pasta og burgere”, så har prisen nok også fået et nøk op ad. Når vi er på ferie har vi som regel en tendens til, at ofre lidt ekstra penge på at spise godt, og efter en lang dag med oplevelser, gider vi sjældent lede alverdens restauranter igennem, før vi beslutter os. Kort sagt, så er turister nemmere at lokke til.

Spørg lokale til råds

Vi har nok alle forsøgt os med, at spørge receptionisten på hotellet, hvad han/hun synes vi skal opleve i området. Og selvom receptionisten snildt kan være fra lokalområdet, så må vi ikke glemme, at vedkommende er på arbejde og derfor har hotellets interesser i mente. Mange hoteller har nemlig lokalaftaler med nærliggende turistfælder, og du vil derfor ende med at betale mere, end hvis du selv finder frem til de forskellige seværdigheder.

Spørg i stedet en lokal taxachauffør, kioskmanden rundt om hjørnet eller endda en tilfældig forbipasserende på gaden. Da vil du opleve at snakke med mennesker, som ikke har nogen former for interessekonflikt i klemme.

Vælg en anderledes guidebog

Kan du alligevel ikke slippe vanen med, at rende rundt med en trykt guide til den udvalgte destinations mange seværdigheder, så forsøg dig med en anden slags guidebog, end hvad du er vant til. Eksempelvis har rejseportalen Momondo udgivet en lang række guidebøger. “Ta med til”-serien er udelukkende skrevet af folk, som periodevist eller fast har bosat sig ved den givne destination. Dermed indeholder disse rejse-guides også en del flere lokale tips, spisesteder og seværdigheder.

En anden mulighed er, at benytte dig af de mange rejseblogs, som det store internet huserer. Prøv blot at taste din destination og dernæst “blog” ind i Googles søgefelt, og du vil finde et hav af guides, ideer og tips. Både lokale og besøgende nyder tilsyneladende at dele deres oplevelser, så hvorfor ikke udnytte dette.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,