vandskade

Vand i kælderen: Hvad gør du så nu?

For et par uger siden var Danmark atter udsat for storm. Gennem de seneste par år, har det tilsyneladende været en begivenhed, som vejrguderne agter at gentage hvert efterår. Siden 2013 er de danske storme blevet døbt personnavne, og denne gang blev den voldsomme vind døbt Ingolf. Til danskernes held var Ingolf dog knap så brutal som hans ældre brødre og søstre. Eksempelvis formåede stormen Allan i oktober 2013, at medføre vindstød på helt op til 53,3 m/s. Det værste vindstød i forbindelse med stormen Ingolf blev målt til 38,6 m/s ved Kalundborg.

Dette er dog intet at kimse af, da der dog stadig er tale om vindstød af orkanstyrke. Derfor har weekenden også budt på faldne træer og stigende vandstande. Frygten hos de danskere som bor langs kysterne var derfor stor. De forgangne år, har stormene nemlig medført utallige vandskader i de danske boliger – og det har kostet beboerne dyrt. Denne gang var danskerne dog godt forberedt. Med en del erfaring i bagagen grundet de tidligere danske storme og dertilhørende vandskader, så var beboere såvel som Stormrådets stormpatrulje godt forberedt.

Faren for at flere storme rammer Danmark i år, er absolut aktuel. Så selvom du måske slap uden vandskade under stormen Ingolf, så er det altid en god ide at vide, hvad du skal gøre, hvis vandskader eller oversvømmelser en dag rammer dit hjem.

Sådan bør du reagere ved vandskade

Først og fremmest så er det vigtigt, at du reagerer med det samme, når du opdager uvelkomment vand i din bolig. Vandet kan nemlig medfører fugtskader, som på blot 1-2 uger kan udvikle sig til skimmelsvamp. Foruden at skimmelsvamp kan tage en evighed at bekæmpe, så kan denne type svampeangreb også være utrolig farligt for dit helbred. Herunder følger en guide til, hvordan du bør reagere ved vandskade i din bolig.

 1. Begræns vandskadens omfang så vidt det er dig muligt.
 2. Lokaliser hvor vandet kommer ind fra. Det kan være døre, vinduer, revner, sprækker eller sågar dit kældergulv.
 3. Tjek grundigt efter hvorvidt noget inventar er blevet beskadiget af vandet.
 4. Kontakt dit forsikringsselskab, da de ofte dækker vandskader i forbindelse med storm.

I forbindelse med at du fjerner beskadigede ejendele fra det ramte område i din bolig, er der også nogle ting, som du skal være opmærksom på. Det er blandt andet vigtigt, at du gennemtjekker de beskadigede ejendele for svampespore. Er der svamp at finde, må de nemlig ikke rykkes til anden lokation i boligen, da det blot kan medføre, at svampeangrebet spreder sig. Dernæst er det vigtigt at du tager billeder af samtlige beskadiget genstande. Forsikringen skal nemlig bruge disse, for at kunne give dig den rette erstatning for dine omkostninger.

skimmelsvamp-Vand i kælderen: Hvad gør du så nu?-blog-LendonDK

Konsekvenser ved skimmelsvamp

Hvis der opstår skimmelsvamp i din bolig, kan det have konsekvenser for dit eller andre beboers helbred. Symptomerne kan blandt andet være;

 • irriterede slimhinder
 • hovedpine
 • træthed
 • koncentrationsbesvær
 • hukommelsessvigt
 • svimmelhed
 • kløende øjne
 • tilstoppet næse
 • rødme og brændende hud

Vandskade kan koste dig dyrt

Henover de seneste år har forsikringerne strammet deres regler for, hvornår de dækker omkostninger i forbindelse med uvejr. Det skyldes formentlig at forsikringerne har måtte punge ekstra meget ud de seneste par år, grundet af antallet af storme i Danmark. For mange danskere har det stormende vejr haft en stor økonomisk betydning, og nogle har formentlig måtte låne penge, for at rette op på de medfølgende skader.

Det bedste du kan gøre, for at sikre dig selv erstatning i forbindelse med uvejr, er at handle hurtigt. Mange forsikringsselskaber har en døgntelefon du kan ringe til, og det bør du gøre. Jo hurtigere du reagere på vand i din bolig, desto større er chancen for, at dit forsikringsselskab er dig behjælpelig.

Du ville måske også kunne lide......

Guide: Mindeværdig julehygge på budget

Julen er hjerternes fest og dét tidspunkt på året, hvor venner og familier mødes over hyggelige og stemningsfulde dage. Men julen koster også mange penge, for det er dyrt at holde julefrokoster,

Billige billetter til ferien - du aldrig glemmer

Mangler du inspiration til din næste ferie? Og vil du gerne finde billige billetter? Så har vi her samlet en række rejsedestinationer og aktiviteter, som vil inspirere dig. Om du er på udkig efter

Ansøgning om lån

Hvorfor bruge unødvendig tid på en ansøgning om lån, når du kan gøre det nemt og hurtigt. Vi ved, at vores kunder har mange andre vigtige ting at bruge deres tid på - og ansøgning om lån,