Spørgsmål og svar Cookie og privatlivspolitik

Cookie og privatlivspolitik

YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE9+): Only available with Windows Vista and upwards

Lendon.dk drives af Creamfinance Denmark ApS (CVR: 36965797) som dataansvarlig. Vores adresse er Lergravsvej 53, 2300 København S, og du kan træffe os på telefon 44 22 46 64 og e-mail: info@lendon.dk. I denne privatlivspolitik kan du finde information om hvilke personoplysninger vi indsamler om dig som kunde, hvordan vi behandler dine oplysninger og i hvilket omfang vi deler disse oplysninger med samarbejdspartnere. Alle personoplysninger behandles naturligvis efter gældende lovgivning.

Denne privatlivspolitik vil løbende blive opdateret via Lendon.dk

Indholdsfortegnelse:

1. Hvordan indsamler vi personoplysninger om dig?

Vi indsamler personoplysninger om dig på følgende måder:

Du udfylder vores ansøgningsformular: I forhold til personoplysninger beder vi dig her udfylde dit CPR-nummer, din e-mail, dit mobilnummer, din månedlige lønudbetaling samt din bankinformation. For 2 af vores produkter (Kassekredit og Afdragslån) beder vi endvidere om dit kreditkort til automatiseret tilbagebetaling af produktet.

Eksterne samarbejdspartnere bidrager til datasikkerhed og kreditvurdering: Vi arbejder sammen med Det Centrale Personregister for at kunne verificere dit CPR- nummer samt aktuelle navne- og adresseoplysninger. Det er med til at sikre at vi kan identificere dig som kunde. Derudover underskrives alle låneaftaler med NEM-ID for at sikre, at aftalen indgås juridisk med låneansøger.

I henhold til kreditaftaleloven skal vi som långiver undersøge den enkelte kundes muligheder for at betale lånet tilbage. Det gør vi bl.a. ved at samarbejde med Experian og opslag i deres RKI samt Kreditstatus register. Derudover anvender vi E-skat, hvor SKAT tilbyder at overføre eksempelvis årsopgørelse og de 3 seneste måneders lønoplysninger digitalt direkte til Creamfinance som finansiel virksomhed.

Aktivitet på vores hjemmeside: For at forbedre kvaliteten af ??vores tjenester, hastigheden på vores hjemmeside og låneprocessen indsamler vi cookies.

Cookies giver dig mulighed for at bruge vores tjenester og mulighed for at tilpasse din oplevelse på vores hjemmeside. Cookies fortælle os hvilke dele af vores hjemmesider folk har besøgt, hjælpe os med at måle effektiviteten af ??annoncer og websøgninger og give os indsigt i brugeradfærd, så vi kan forbedre vores kommunikation og produkter. Hvis du vil deaktivere cookies, kan du læse mere herunder, alt afhængig af hvilken browser du anvender:

Da cookies bruges på vores hjemmeside, kan deaktivering af dem forhindre dig i at bruge bestemte dele af hjemmesiden.

Vi bruger følgende kategorier af cookies på vores hjemmesider

Kategori 1 - Påkrævede cookies Disse cookies er afgørende for at du kan benytte vores hjemmeside og bruge dets funktioner. Uden disse cookies kan der ikke leveres tjenester som registrering, låneansøgning og log ind på din kundeprofil.

Kategori 2 - Statistik Cookies Disse cookies indsamler oplysninger om, hvordan du bruger vores hjemmeside - for eksempel hvilke sider du bruger mest. Disse data bruges til at optimere vores hjemmeside og gøre den nemmere for dig at navigere på. Disse cookies bruges også til at vores marketingspartnere kan se, om du kom til ??vores hjemmeside fra dem og hvis dit besøg resulterede i brug eller køb af et produkt eller en tjeneste hos os, herunder detaljer om den købte vare eller tjeneste. Disse cookies samler ikke oplysninger, der identificerer dig. Alle oplysninger, som disse cookies indsamler, er aggregerede og derfor anonyme. p>

Kategori 3 – Funktionalitets cookies Disse cookies giver vores hjemmeside mulighed for at huske valg, du laver, mens du er på hjemmesiden. Oplysningerne, som disse cookies samler, vil ikke personligt identificere dig, og de kan ikke spore din webaktivitet på hjemmesider, der ikke er vores.

Korrespondance med os via telefon, e-mail, chat og betalinger:

Hos Creamfinance driver vi en kundeserviceafdeling, der er kontaktbar via telefon, e-mail og chat-funktion via lendon.dk. Vores telefonsystem har en indbygget optagelsesfunktion, så samtalen kan bruges til intern træning og dokumentation i tvivlstilfælde.

Du opbygger endvidere en betalingshistorik hos os gennem dine tilbagebetaling(er) af dit lån, som indgår i fremtidig kreditvurdering for nye ansøgninger hos os.

Teknisk information:

Vi modtager information fra vores samarbejdspartnere om telefonnummeret, hvorfra du ringede til vores kundeservice. Vi modtager også data om den enhed, du bruger til at logge på vores hjemmeside og oplysninger om dine besøg. For eksempel: unikke webadresser, klikfrekvenser med datoer og tider, dine besøg og søgninger, reference-/exit-sider, filer, der hentes på vores hjemmeside, downloadfejl, sidevisningstider for bestemte sider, indlæsningshastighed for sider, sideinteraktionsoplysninger (såsom scrolling, klik og omdirigeringer) og metoder der bruges til at navigere væk fra siden, dato/klokkeslæt, internetprotokol (IP) adresse og internetudbyder (IPS), enhedstype, browser type og version, loginoplysninger, browser plug-in type og version, operativsystem og platform, og tidszone indstillinger.

2. Hvorfor indsamler vi personoplysninger om dig?

Vi indsamler personoplysninger om dig med det formål, at kunne give den mest retvisende kreditvurdering for dig som mulig kunde i forhold til hvilket produkt vi potentielt kan tilbyde dig. Samtidig følger vi gældende lovgivning herunder bl.a. hvidvaskningsloven og kreditaftaleloven samt Forbrugerombudsmandens løbende retningslinjer på området for digitale lån. Sidst men ikke mindst, ønsker vi at minimere vores kunders risiko for bedrageri, hvorfor vi har implementeret flere løsninger, der minimerer dette mest muligt.

Oversigt over dataindsamling:

Datakilde Formål med behandling Lovhjemmel Kan du få et lån hvis du ikke giver os denne information Kan du anmode os om at ændre denne information?
Navn, Efternavn, CPR- nummer, Låne-ID, Bankinformation Udstedelse af lån. Kontrol ift. hvidvaskning og terrorfinansiering Kontraktindgåelse, Hvidvaskningsloven Nej Ja
Kreditkortdata Automatisk trækning af afdrag/renter på det pågældende lån Kontrakt Ja (men begrænset antal produkter Ja
Kontaktinformation Udstedelse af lån Kontraktindgåelse Nej Ja
Information om din indtjening og økonomiske forhold Kreditvurdering Kreditloven Nej Ja
Optagelse af telefonopkald Kundeservice og indrivelse Legitim interesse Nej Nej
Information om hjemmesidebesøg Kreditvurdering og bedrageribeskyttelse Kontraktindgåelse Nej Nej
Oplysninger om enheder, der bruges på vores hjemmeside Kreditvurdering og bedrageribeskyttelse Kontraktindgåelse Nej Nej
Information fra kreditbureauer, gældsdatabaser og E-skat Kreditvurdering Kreditloven Nej Nej
Tilbagebetalings historik Kreditvurdering og kundeservice Kontrakt, Kreditloven Nej Nej
Navn, LåneID, email, telefonnummer Marketingreklamer Samtykke Ja Ja
Kontaktinformation, Låneaftale Betalingshistorik Inddrivelse Legitim interesse Nej Ja
Tilbagebetalings historik Reklame Samtykke Nej Nej

3. Hvor lang tid gemmer vi dine personoplysninger?

I henhold til Lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme (hvidvaskloven), skal Creamfinance opbevare oplysninger, dokumenter og registreringer i mindst 5 år efter forretningsforbindelsens ophør eller den enkeltstående transaktions gennemførelse. Personoplysninger skal slettes 5 år efter forretningsforbindelsens ophør eller en enkeltstående transaktions gennemførelse.

Personoplysninger du som kunde har givet os gennem specifikt samtykke opbevarer vi alene indtil du frabeder dig selvsamme samtykke.

4. Hvordan analyserer vi personoplysninger om dig?

Kreditvurdering

Vores procedure for kreditvurdering af dig som kunde afgør om vi kan låne dig penge, hvor stort et beløb vi kan låne dig samt under hvilke betingelser. Det er fordelagtigt for dig, da vi kan skræddersy vores tilbud på baggrund af de personoplysninger du har givet os adgang til.

Det er lovpligtigt for os at lave en kreditvurdering af dine muligheder for at tilbagebetale dit lån i henhold til kreditaftaleloven. Det er både i din og vores interesse kun at låne penge til kunder, som kan betale sit lån tilbage. Såfremt du ikke ønsker at gennemgå nedenstående procedure, er vi ikke i stand til at gennemføre en kreditvurdering ej heller tilbyde et lån. Du har ret til at kontakte os og anmode vores kundeservice om at revurdere din ansøgning (Se afsnit 7).

Trin 1: Vi identificerer dig og sørger for at du handler i god tro.

Vi analyserer oplysninger om den enhed, du bruger til at udfylde din ansøgning, oplysninger indsamlet via online-registreringsfelterne og verificere gyldigheden af ??din e-mailadresse, telefonnumre og andre data, der er angivet i ansøgningen. I dette trin bruger vi således oplysningerne fra dig og personoplysninger fra vores samarbejdspartner Risk.Ident GmbH (Am Sandtorkai 50, 20457 Hamburg, Germany, e-mail: contact@riskident.com). For at verificere din identitet samarbejder vi endvidere med Det Centrale Personregister.

Såfremt trin 1 ikke afstedkommer tegn på bedrageri eller svindel fra 3. part, fortsætter kreditvurderingen til trin 2.

Trin 2: Vi vurderer om du har midlerne til at tilbagebetale lånet.

Vi analyserer oplysninger om din indkomst og økonomiske forhold i henhold til kreditaftaleloven og Forbrugerombudsmandens retningslinjer for kortfristede la°n indgået som fjernsalgsaftaler. Her bruger vi de personoplysninger, du har angivet i ansøgningen, samt oplysninger fra SKAT, kreditbureauer og debitordatabaser, om din økonomi, gæld, forsinkede betalinger, kredithistorik m.v.

Hvis de personoplysninger, der er indsamlet i trin 2, ikke viser, at vi ikke kan udstede et lån til dig, går evalueringsprocessen videre til trin 3. Hvis du gerne vil vide, hvilke oplysninger vi modtager fra kreditbureauer og debitordatabaser, bedes du kontakte dem:

Experian: Telefon 87 46 56 56
SKAT: Telefon: 72 22 28 28

Trin 3: Beregning af din kreditscore.

I dette trin tildeler vi en bestemt kreditscore eller kreditværdighed til din profil. Kreditscoren udtrykker vores vurdering af din tilbagebetalingsmulighed og hjælper os med at sikre, at du vil kunne tilbagebetale lånet. Jo mere sandsynligt det er, at du ikke vil tilbagebetale lånet, jo lavere kreditvurdering og jo større er sandsynligheden for, at vi vil nægte at låne dig penge.

Eksempel på vigtige parametre, der påvirker din kreditscore:

  • Indkomst - hvis din indtægt er lav og uregelmæssig, vil din kreditvurdering falde.
  • Eksisterende forpligtelser - hvis du har lånt mere end du kan betale tilbage fra din løn, vil det sænke din kreditscore. Tværtimod, hvis du har lånt et betydeligt lavere beløb end din løn, øges din kreditscore.
  • Historiske betalingsforsinkelser - hvis din lånebetaling som en undtagelse er blevet forsinket i et par dage, vil en sådan forsinkelse ikke have en væsentlig indvirkning på din kreditscore. Men hvis du har haft en betydelig forsinkelse på hvert lån, vil din kreditvurdering falde.
  • Vi udlåner ikke til personer i RKI.

Trin 4: Ekspertvurdering af din kreditværdighed.

Her foretager vores kundeserviceafdeling den endelig vurdering af din ansøgning og kreditscore. Såfremt alt er som det skal være, tilbyder vi dig et lån. Hvis de tidligere trin derimod har fået os til at tro, at du har begået en fejl ved udfyldelsen af ??din ansøgning, kan vi kontakte dig for at udbedre informationen ved at stille dig yderligere spørgsmål. Vi kontroller samtidig, at der ikke er sket systemfejl under ansøgningsbehandlingen.

Reklame

Vi tilbyder alle vores kunder at drage fordel af loyalitetsprogrammer og rettidig tilbagebetaling af et lån. I den henseende anmoder vi i forbindelse med din låneansøgning om samtykke til udarbejdelsen af ??sådanne specialtilbud og profilering. Såfremt du vælger at give samtykke, vil vi løbende overveje at tilbyde dig specialtilbud. Du har ret til at afvise at modtage sådanne tilbud og reklamer og også indvende mod en profilering ved at kontakte os (se afsnit 7).

5. Hvem deler vi dine personoplysninger med?

Vi deler din data med inkassobureauer, debitordatabaser, virksomheder der hjælper os med at vurdere og evaluere din kreditværdighed samt bedrageri forebyggelse. Vi giver oplysninger til udbyderen af ??betalingstjenester (for eksempel et pengeinstitut) for at overføre lånet til din bankkonto. Vi kan ydermere udlevere oplysninger til virksomheder, der hjælper os med vores marketingaktiviteter.

Vi har implementeret forskellige værktøjer og tjenester, der faciliterer vores kundedialog og gør vores kommunikation hurtigere. Derfor offentliggør vi dine kontaktoplysninger til sådanne kommunikationsudbydere såsom Messente, vores SMS udbyder. De hjælper os med at minde dig om betalingsfrister eller tilbyde nye tjenester. Daktela s.r.o. hjælper os med at registrere telefonopkald, e-mail og chat-funktion, så vi f.eks. kan arrangere en betalingsplan for lån over telefonen samt besvare kundehenvendelser direkte på vores hjemmeside. Serviceleverandør af vores it-infrastruktur er vores søsterselskab, Cream Finance IT Austria GmbH.

Hvis du ikke tilbagebetaler et lån i henhold til vilkårene for låneaftalen, forbeholder vi os retten til at involvere inkassoselskab til at inddrive din gæld eller involvere særlige eksperter på området. I så fald behandler vi dine personlige data for at sikre vores legitime interesse for at få pengene tilbage. Hvis vi beslutter at overføre inddrivelse af din gæld til et inkassoselskab, giver vi dem dit navn, efternavn, alle kontaktoplysninger, en kopi af låneaftalen og eventuelle ændringer deraf samt oplysninger om alle tidligere betalinger.

Vi er forpligtet til at videregive oplysninger om de ydelser, der leveres til dig, hvis sådan oplysning har et retsgrundlag defineret i gældende lovgivning. For eksempel ved at respondere på anmodninger fra offentlige myndigheder, beskytte dig eller andre personer, eller beskytte vores rettigheder.

6. Hvordan beskytter vi dine personoplysninger?

Vi opretholder fysiske, tekniske og administrative sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte privatlivets fred for data og personligt identificerbare oplysninger, du sender til os. Vi opdaterer og tester vores sikkerhedsteknologi regelmæssigt. Vi begrænser adgangen til dine personoplysninger til de ansatte, som alene har brug for at kende disse oplysninger til at yde tjenester til dig. Vi træner også vores medarbejdere om vigtigheden af ??fortrolighed og at sikre privatlivets fred og sikkerhed for dine oplysninger. Vi krypterer dataene i vores systemer og under overførslen, samt opretholder fuldt opdaterede systemer med overskuelige data for at sikre hurtig men sikker tilgængelighed til dine data, skulle du have behov for det. Hvis vi nogensinde får mistanke om, at personlige oplysninger om dig er gået tabt og kan blive tilgået af en tredjepart - får du en personlig besked fra os.

Hvis du ikke er fyldt 21 år, men har udfyldt en låneansøgning, lagrer vi ikke oplysninger om dig, og al data bliver automatisk slettet.

7. Hvad er dine rettigheder?

Vi behandler dine personoplysninger. Derfor har du mulighed for at finde ud af, hvad vi gør med dem og hvordan, og i nogle tilfælde bede os om at behandle dem i mindre grad. Derfor har vi samlet et overblik her i din kundeprofil som eksisterende kunde, hvor du har følgende rettigheder:

  • Ret til adgang (modtage dine personlige oplysninger, som vi er i besiddelse af, og finde ud af formålet med databehandlingen)
  • Ret til at ændre samtykke (afvise at modtage marketingbeskeder)
  • Ret til berigtigelse (ændre dine kontaktoplysninger, indsende aktuelle oplysninger om din indkomst eller udgifter )
  • Ret til at begrænse behandling af personoplysninger (anmode os om ikke at bruge visse oplysninger om dig)
  • Ret til dataportabilitet (hente oplysninger om dig selv i [json] format)
  • Ret til at blive glemt (slet dine oplysninger fra vores databaser, efter at vi har fuldendt vores lovmæssige forpligtelse til at gemme dine data. (Se afsnit 3 i denne privatlivspolitik)
  • Ret til at gøre indsigelse
  • Ret til at henvende dig til Datatilsynet for rådgivning eller med en klage. Inden du kontakter Datatilsynet, opfordrer vi dig til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver (se afsnit 8) for at løse problemet så hurtigt som muligt.
  • Mulighed for at deaktiver din profil på vores hjemmeside

Hvis du har spørgsmål til vores privatlivspolitik eller databehandling, kan du informere os telefonisk eller skriftligt ved anvendelse af sikker elektronisk post eller med underskrevet brev. Kontakt os: e-mail: via info@lendon.dk, telefon: 44 22 46 64, postadresse: Creamfinance Denmark ApS, Lergravsvej 53, 2300 København S. Hvis du gerne vil sende en anmodning om indsigt kontakt vores databeskyttelsesrådgiver via e-mail dpo@lendon.dk.

8. Hvem kan hjælpe?

Vi tager behandlingen af din personoplysninger alvorligt, arbejder grundigt for at beskytte dine personoplysninger og ønsker at sikre gennemsigtighed i vores arbejde derved. Hvis du har spørgsmål om din databehandling eller vedrørende brugen af ??dine oplysninger i forbindelse med et lån via lendon.dk drevet af Creamfinance Denmark ApS, bedes du kontakte vores databeskyttelsesrådgiver. Du kan kontakte vores databeskyttelsesrådgiver at sende en e-mail til dpo@lendon.dk. Beskriv venligst dit spørgsmål så konkret og fyldestgørende som muligt for at optimere vores sagsbehandling.

Du kan finde yderligere oplysninger om beskyttelse af dine personoplysninger hos Datatilsynet, som er den centrale uafhængige myndighed, der fører tilsyn med, at reglerne i Databeskyttelsesloven overholdes.

Er du interesseret i vores tilbud?
Klik her og ansøg om et lån nu.

Ansøg nu
LendOn.dk drives af Creamfinance Denmark ApS, Lergravsvej 53, 2300 Københavns S. CVR nummer 36965797.
LendOn.dk © 2018